Τι πρέπει να κάνετε αν το Mount St. Helens εκλείψει ξανά

Συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε για μια ηφαιστειακή έκρηξη

Τα ηφαίστεια όπως το Mount St. Helens στην πολιτεία της Ουάσιγκτον δημιουργούν μια μεγάλη ποικιλία φαινομένων που μπορούν να αλλάξουν την επιφάνεια και την ατμόσφαιρα της γης, θέτοντας σε κίνδυνο τους ανθρώπους, την άγρια ​​φύση και την ιδιοκτησία. Αυτοί οι ηφαιστειακοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν όχι μόνο μια έκρηξη ενός βουνού και σχετικές ροές λάβας αλλά και πτώση τέφρας και ροές συντριμμιών. Αν επισκέπτεστε ή ζείτε κοντά σε οποιοδήποτε ηφαίστειο του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, όπως το Mount Rainier, το Mount Hood ή το Mount St.

Ελένη, εξοικειωθείτε με τις παρακάτω πληροφορίες.

Πώς να προετοιμαστείτε για μια ηφαιστειακή έκρηξη

Τι να κάνετε αν εμφανιστεί μια σημαντική έκρηξη

Τι να κάνετε αν πέφτει Ash στην περιοχή σας

Κίνδυνοι της ηφαιστειακής τέφρας

Η ηφαιστειακή τέφρα δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά ακόμη και μικρές ποσότητες στον αέρα μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνα αναπνευστικά προβλήματα σε βρέφη, ηλικιωμένα άτομα και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, εμφύσημα και άλλες χρόνιες πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις. Τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για υπάρχουσες πνευμονικές ή καρδιακές παθήσεις θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν επαρκή προμήθεια φαρμάκων.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη ηφαιστειακή τέφρα

Εάν η ασθένεια στην περιοχή σας είναι σημαντική, ή έχετε καρδιακή, πνευμονική ή αναπνευστική κατάσταση, λάβετε προφυλάξεις για την προστασία των πνευμόνων σας. Εάν υπάρχει ηφαιστειακή τέφρα, κάντε τα εξής:

Πώς η ηφαιστειακή τέφρα επηρεάζει το νερό

Είναι απίθανο η τέφρα να μολύνει την παροχή νερού. Μελέτες από τις εκρήξεις του Mount St. Helens δεν διαπίστωσαν σημαντικά ζητήματα που θα επηρέαζαν το πόσιμο νερό.

Εάν βρείτε στάχτη στο πόσιμο νερό, χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική πηγή πόσιμου νερού, όπως το αγορασμένο εμφιαλωμένο νερό. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολύ νερό ταυτόχρονα θα μπορούσαν να προκαλέσουν στέλεχος στο σύστημα νερού σας.

Αρχές έκρηξης ηφαίστειων

Αυτές οι οργανώσεις παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ηφαιστειακών εκρήξεων.