Εθνικό Πάρκο Αμερικανικής Σαμόα - Μια επισκόπηση

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό , το εθνικό πάρκο βρίσκεται σε τρία ηφαιστειακά και ορεινά νησιά και καλύπτεται με τροπικό δάσος. Στερεά βράχια, αστραφτερά παραλίες και κοραλλιογενείς υφάλους στερεώνουν το όνομα που δόθηκε στη γη από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Πολυνησίας, τη Σαμόα, που σημαίνει «ιερή γη».

Ιστορία

Τα Νησιά Σαμόα είναι μέρος της Πολυνησίας, μια τριγωνική περιοχή του Ειρηνικού που οριοθετείται από τη Χαβάη, τη Νέα Ζηλανδία και το νησί του Πάσχα .

Τα νησιά της Σαμόα έχουν κατοικηθεί για 3.000 χρόνια, αλλά μόνο γνωστά στον δυτικό κόσμο για λίγο περισσότερο από δύο αιώνες.

Ο Εθνικός Δρυμός της Αμερικανικής Σαμόα εγκρίθηκε το 1988 από το Κογκρέσο. Διατηρεί και προστατεύει τα τροπικά δάση, τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα νυχτερίδες φρούτων και την κουλτούρα της Σαμόα. Το 1988, η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με εννέα αρχηγοί των συμβουλίων χωριών για γη σε τρία νησιά. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα το εθνικό πάρκο 13.500 στρεμμάτων να βρίσκεται στα νησιά Ofu, Ta'u και Tutuila. Περίπου 4.000 στρέμματα του πάρκου είναι κυρίως υπό το νερό.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι ανά πάσα στιγμή. Με τα νησιά που βρίσκονται νότια του Ισημερινού, τα νησιά έχουν καυτό και βροχερό κλίμα όλο το χρόνο. Αν θέλετε να έχετε λιγότερες πιθανότητες βροχής, προγραμματίστε ένα ταξίδι από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Να πάρει εκεί

Το πάρκο βρίσκεται σε απομακρυσμένο τμήμα του Νότιου Ειρηνικού και απαιτεί κάποιους προγραμματισμούς για επίσκεψη.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Pago Pago στο νησί Tutuila. Επί του παρόντος, η Hawaiian Airlines είναι ο μόνος σημαντικός μεταφορέας στην Αμερικανική Σαμόα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Upolo στην κοντινή (Δυτική) Σαμόα έχει επίσης αρκετές πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα Φίτζι . Οι πτήσεις με ανταπόκριση εξυπηρετούν το Tutuila από το Upolo με μικρά αεροσκάφη σχεδόν καθημερινά.

Παρέχονται επίσης πτήσεις Inter Island. Μικρά αεροπλάνα εξυπηρετούν περιοχές πάρκων στο νησί Ta'u και το κοντινό έθνος της Σαμόα. Η μεταφορά στο άλλο πάρκο στο νησί Ofu γίνεται με τοπικό σκάφος από το Ta'u.

Τέλη / Άδειες

Δεν υπάρχουν χρεώσεις ή άδειες που απαιτούνται για την επίσκεψη στο πάρκο.

Όλοι οι άνθρωποι που εισέρχονται στην αμερικανική Σαμόα πρέπει να περάσουν από την Αμερικανική Σαμόα Μετανάστευση και Τελωνεία Τα διαβατήρια είναι απαραίτητα για να εισέλθουν στην αμερικανική Σαμόα και να επανεισέλθουν στις ΗΠΑ, καθώς και check-in στο αεροπλάνο, καθώς οι πτήσεις προς την αμερικανική Σαμόα θεωρούνται διεθνείς. Οι Αμερικανοί πολίτες που επιστρέφουν από την αμερικανική Σαμόα επιτρέπεται αδασμολόγητο επίδομα 800 ευρώ αντί για τα συνηθισμένα 400 δολάρια αν όλα προέρχονται από την αμερικανική Σαμόα.

Πραγματα να κανεις

Οι καλύτερες υπαίθριες δραστηριότητες σε αυτό το πάρκο περιλαμβάνουν τη μελέτη της φύσης των τροπικών άγριων ζώων και των θαλάσσιων ενδιαιτημάτων των κοραλλιογενών υφάλων και απολαμβάνοντας τα πολλά εκκρεμή νησιωτικά και θαλάσσια τοπία.

Ψάρεμα με αναπνευστήρα: Το Ofu και το Olosega έχουν εξαιρετικούς κοραλλιογενείς υφάλους και προσφέρουν τα καλύτερα νεροτσουλήθρα στην περιοχή. Φέρτε το δικό σας εργαλείο ψαροντούφεκο, ειδικά όταν επισκέπτεστε Ofu και Olosega. Η αμερικανική Σαμόα είναι πολύ μέτρια όταν πρόκειται για ρούχα, οπότε φροντίστε να καλύψετε το μαγιό σας με πουκάμισο και σορτς.

Πεζοπορία: Ένα μονοπάτι κατά μήκος του δρόμου συντήρησης οδηγεί στην κορυφή του Mt.

Alava. Η πεζοπορία είναι 7,4 μίλια μετ 'επιστροφής και οι επισκέπτες πρέπει να επιτρέψουν 3 ώρες για την πεζοπορία και 2 ώρες για την επιστροφή στο πέρασμα. Αυτό το μονοπάτι συνεχίζει και στο χωριό Βάθεια και είναι προσβάσιμο εκεί.

Διαδρομές είναι επίσης διαθέσιμες κατά μήκος της κορυφογραμμής Sauma. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στην γραφική θέα της κοιλάδας του Αμαλάου. Το χαμηλότερο μονοπάτι οδηγεί μέσα από τροπικό δάσος παρελθόν κάποιες μοναδικές αρχαιολογικές τοποθεσίες, ενώ το ανώτερο μονοπάτι ενώνει την κορυφογραμμή όπου Mt. Η Alava βρίσκεται.

Δύο σύντομες βόλτες φτάνουν στα ιστορικά αξιοθέατα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Breakers Point και τα σημεία εκτόξευσης πυροβόλων όπλων Blunt.

Παραλία με τα πόδια: Ofu και Olosega έχουν εκτεταμένες εκτάσεις παρθένα ακτή και είναι τα πιο γραφικά θαλασσογραφίες στην αμερικανική Σαμόα.

Birding: Το πάρκο προσφέρει μια πολύ πλούσια ζωή πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων πτηνών (terns, boobies, fregatebirds, petrels, και shearwaters), μεταναστευτικά shorebirds (ακόμα και τρίχες από την Αλάσκα) και πολλά πουλιά που ζουν σε αυτόχθονα τροπικά δάση.

Τα δάση του δάσους περιλαμβάνουν τα μέλιτα, τα τροπικά περιστέρια και τα περιστέρια. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν τα ευδιάκριτα καρδινάλια και μαριναρισμένα μέλιτα, και το Samoan starling. Τα περιστέρια του Ειρηνικού, τα περιστέρια εδάφους και δύο είδη φρούτων περιστέρι μπορούν επίσης να βρίσκονται στο πάρκο.

Διαμονή

Η διαμονή είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγάλα νησιά. Το κατάλυμα Homestay είναι ο μόνος τύπος που διατίθεται στο Ta'u και Olosega. Οι άνθρωποι της Σαμοίας είναι πολύ φιλόξενοι και πρόθυμοι να μοιραστούν τον πολιτισμό τους με τους επισκέπτες του πάρκου. Η παραμονή με τις τοπικές οικογένειες παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν και να βιώσουν τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής του Samoan από πρώτο χέρι. Οι κατοικίες μπορούν να διευθετηθούν σε Tutuila, Olosega, και Ta'u.

Το κάμπινγκ απαγορεύεται εντός του πάρκου.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Στην Tutuila, άλλα εθνικά φυσικά ορόσημα περιλαμβάνουν το στενό Vai'ava, το Cape Taputapu, τη Leala Shoreline, τον κρατήρα Fogama'a, το Matafao Peak και το Rainmaker Mountain. Το νησί Aunu'u National Natural Landmark είναι επίσης προσβάσιμο από το Tutuila με μια μικρή βόλτα με βάρκα.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Ιερό Fagatele Bay βρίσκεται στο Tutuila και μπορεί να προσεγγιστεί με βάρκα ή μονοπάτι.

Κοντά στην πόλη των Apia, αξίζει να επισκεφθείτε το ιστορικό σπίτι του Robert Louis Stevenson (Vailima), τώρα μουσείο, καθώς και το Εθνικό Πάρκο O Le Pupu-Pu'e.