Κτίριο Yick Fat του Χονγκ Κονγκ

Και εδώ, νομίζατε ότι το κτίριο διαμερισμάτων σας ήταν γεμάτο

Λίγα μέρη στον κόσμο απεικονίζουν την ιδέα του αστικού συνωστισμού περισσότερο από ό, τι το Χονγκ Κονγκ, είτε συνειδητά είτε πραγματικά. Η "πόλη Kowloon Walled City" της πόλης, που έκτοτε μετατράπηκε σε δημόσιο πάρκο, θεωρήθηκε κάποτε ως η πιο πυκνοκατοικημένη δομή του κόσμου, παρόλο που οι υπάλληλοι δυσκολεύονταν να διαπιστώσουν τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που ζούσαν εκεί.

Σίγουρα, ενώ το κτίριο Yick Fat, που βρίσκεται σε ολόκληρο το λιμάνι της Βικτώριας στο νησί του Χονγκ Κονγκ, πιθανότατα δεν ήταν σχεδόν τόσο γεμάτο όσο ήταν το Kowloon Walled City, τα στοιβαγμένα καταλύματά του δίνουν την ίδια αισθητική εντύπωση και δεν λένε τίποτα για την εκπληκτική φωτογραφία του Χονγκ Κονγκ ευκαιρίες που υπάρχουν αλλού στην ειδική διοικητική περιοχή.

Ναι, ακούσατε το σωστό - μπορείτε να επισκεφθείτε το κτίριο Yick Fat! Αλλά περισσότερο σε αυτό σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Η ιστορία του κτιρίου Yick Fat

Παρά το πώς έχει γίνει η πανταχού παρούσα Yick Fat (περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό), η ιστορία της είναι σαφώς διφορούμενη. Πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα να το διαχωρίσει από οποιαδήποτε από τις άλλες κατοικίες (και υπάρχουν αμέτρητες!) Που υψώνονται γύρω του. δεν είναι πολύ σαφές ούτε ο πυκνοκατοικημένος ούτε ο πληθυσμός με τον μεγαλύτερο πληθυσμό συνολικά.

Αντίθετα, η πιο σημαντική ιστορία του κτιρίου Yick Fat μπορεί να βρίσκεται στις ιστορίες της ίδιας της κατοικίας. Αν κάποιος πλησιάσει όταν εισέλθετε (περισσότερα για το πώς να το κάνετε αυτό σε μερικές παραγράφους), μπορείτε να τον εμπλακείτε σε συνομιλία, ειδικά αν αυτός ή αυτή μιλάει περισσότερο από λίγο αγγλικά ή αν μιλάτε περισσότερο από ένα μικρό καντονέζικο ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, το Mandarin.

Αν και η μακρά βρετανική ιστορία του Χονγκ Κονγκ σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι σε κεντρικές περιοχές όπως ο Kowloon ή ο Sheung Wan μιλούν αγγλικά, αυτό γίνεται πολύ λιγότερο πιθανό να μετακινηθείτε από τον πυρήνα της πόλης.

Γλυκό λίπος στον λαϊκό πολιτισμό

Από την άλλη πλευρά, το κτίριο Yick Fat Κτίσματα δημιουργεί περισσότερο από ό, τι στερείται ιστορικής σημασίας σε σχέση με την ποπ κουλτούρα. Το κτίριο υπήρξε από πολύ καιρό ένα βραβείο για τους φωτογράφους (πραγματικά συμπεριλαμβανόμενος σας) και (πολύ) πιο διάσημους, όπως ο Romain Jacquet-Lagrèze της Γαλλίας, ο οποίος χρησιμοποίησε μια εικόνα αυτού ως κάλυψη για το βιβλίο του Vertical Horizon του 2012.

Ακόμα πιο πρόσφατα, το άρθρο που παρουσιάστηκε στους "Transformers" του Michael Bay, αλλά παρόλο που τα πλάνα του κτιρίου στην ταινία τον οδήγησαν σε διεθνή φήμη, ήταν αυτό που συνέβη πίσω από τις σκηνές που έγραφαν πραγματικά την ιστορία.

Βλέπετε, όταν ο κόλπος επισκέφθηκε το κτίριο στα τέλη του 2013 για να αρχίσει να γυρίζει τα γυρίσματα, αντιμετώπισε δύο άνδρες που ζούσαν στο κτίριο, οι οποίοι ζήτησαν προμήθεια 100.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (~ $ 12.900) για τη μαγνητοσκόπηση του σπιτιού τους. (Δεν υπάρχει επίσημη λέξη για το αν ο κόλπος και το πλήρωμά του πλήρωσαν το πρόστιμο, αν και υπάρχει μεγάλη εικασία και από τις δύο πλευρές.)

Όλα αυτά δεν λένε τίποτα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες του Instagram που έγιναν στο κτίριο του Yick Fat, από τις οποίες κανένας δεν είχε ως αποτέλεσμα εκβιασμούς, σύμφωνα με τις λεζάντες τους - θα έπρεπε να είσαι τυχερός, εκτός αν βέβαια φέρετε ένα επαγγελματικό κινηματογραφικό συνεργείο στο κτίριο μαζί σου. Ελέγξτε μερικά από τα καλύτερα εκεί έξω!

Πώς να επισκεφθείτε το κτίριο Fat Fat

Το κτίριο Yick Fat βρίσκεται ανατολικά της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής του Χονγκ Κονγκ, στο νησί του Χονγκ Κονγκ. Για να φτάσετε στο κτίριο Yick Fat, πάρτε την γραμμή νησιών του MTR του Χονγκ Κονγκ στο σταθμό Tai Koo, στη συνέχεια βγείτε στο Exit B και κατευθυνθείτε δυτικά στο King's Road για δύο τετράγωνα. Το κτίριο Yick Fat θα βρίσκεται πίσω από σας, εάν κοιτάζετε προς τα εμπρός στο δρόμο.

Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από την περιφέρειά του αν θέλετε, αλλά οι πιο εντυπωσιακές απόψεις προέρχονται από την αυλή.

Και αυτό είναι το αδέξιο μέρος. Βλέπετε, δεδομένου ότι το Yick Fat είναι δημόσια στέγη, είναι σπίτι κάποιου - πολλές χιλιάδες κάποιες! Αυτό δεν είναι ούτε νομικά ούτε ακόμη πραγματικά εθιστικά αμφίβολο, αλλά αισθάνεται λίγο περίεργο, καθώς κάνετε το δρόμο σας μέσα από τις αγορές κρέατος και τα καταστήματα πλυντηρίων που ευθυγραμμίζουν τη σήραγγα εισόδου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κτίριο Yick Fat είναι ένα από τα πολλά εκπληκτικά αρχιτεκτονικά θαύματα στο Χονγκ Κονγκ. Αν θέλετε να κάνετε ένα πρωί, απόγευμα ή μια μέρα, προσθέστε τις επισκέψεις στο Choi Hung Estate (MTR: Wong Tai Sin) και στο Lai Tak Tsuen (MTR: Tin Hau).