Το Μουσείο Γυαλιού του Tacoma

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Το Tacoma φιλοξενεί το Μουσείο Γυαλιού: το Διεθνές Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης , το μοναδικό αμερικανικό μουσείο που διαθέτει σύγχρονη τέχνη γυαλιού. υπάρχουν πολύ λίγα μουσεία στον κόσμο με τέτοιο ενδιαφέρον. Άνοιξε για το κοινό το 2002, το εκπληκτικό κτίριο σχεδιάστηκε από μια ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών με επικεφαλής τον διεθνώς γνωστό αρχιτέκτονα Arthur Erickson. Η κομψή, τετραώροφη δομή του προσφέρει πολλά επίπεδα υπαίθριων πλαζ.

Οι αντανακλαστικές πισίνες και οι καθιστικοί χώροι κάνουν τέτοιες πλατείες τέλειο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα στην προκυμαία, το Tacoma Dome και το Mount Rainier. Ένας κεκλιμένος κώνος ύψους 90 ποδιών, που θυμίζει τους παλιούς καυστήρες ξύλου, αντισταθμίζει τις οριζόντιες γραμμές του κτιρίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν γυάλινες καλλιτέχνες στο χώρο εργασίας στο αμφιθέατρο ζεστού καταστήματος , το οποίο βρίσκεται μέσα στον μεταλλικό κώνο. Οι εκθέσεις μουσείων διαθέτουν περισσότερο από την τέχνη του γυαλιού. Σύγχρονοι πίνακες ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής και εγκαταστάσεων αποτελούν την πλειοψηφία της τέχνης που βλέπει κανείς στη γκαλερί του μουσείου.

Το εσωτερικό του Glass Museum του Tacoma διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως:

Εκτός από την προβολή των εκθέσεων και συλλογών του μουσείου, μπορείτε να απολαύσετε τα προγράμματα εκπαίδευσης και προβολής του Μουσείου Γυαλιού, τα οποία περιλαμβάνουν:

Το Μουσείο Γυαλιού: Το Διεθνές Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης βρίσκεται στην οδό Thea Foss στο κέντρο του Tacoma της Ουάσινγκτον.


1801 Dock Street Tacoma, WA 98402

Ενώ βρίσκεστε στο Μουσείο Γυαλιού του Tacoma

Το Μουσείο Γυαλιού είναι μέρος της περιοχής μουσείων του Tacoma, καθιστώντας το ένα μέρος όπου μπορείτε να σταθμεύσετε μία φορά και να απολαύσετε μια ολόκληρη μέρα ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Μια γέφυρα πεζών - η Γέφυρα του Γυαλιού Chihuly - συνδέει το Waterfront Museum of Glass με τα αξιοθέατα στη νότια πλευρά του Interstate 705, όπως το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον και το Μουσείο Τέχνης Tacoma . Όλα είναι εξαιρετικά μουσεία, αξίζει να εξερευνήσετε.

Η Γέφυρα του Γυαλιού αναπτύχθηκε από μια συνεργασία μεταξύ της Πόλης του Τακόμα, του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη γυαλιού Dale Chihuly και του Μουσείου Γυαλιού. Η γέφυρα των 500 ποδών διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εξωτερικές εγκαταστάσεις του γυαλιού Chihuly, αξίας περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Και καθώς η Γέφυρα του Γυαλιού είναι έξω από οποιοδήποτε μουσείο, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Άλλα αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το Union Station και η πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον - Tacoma. Το Harmon Brewery & Eatery βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτήριο απέναντι από το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκουραστείτε και να επαναφορτίσετε με κάποια μεγάλη παμπ.