Ταξίδι περιπέτειας στη Βραζιλία

Θα βρείτε διασκέδαση στα βουνά, στην έρημο και στο τροπικό δάσος

Η Βραζιλία είναι πολύ περισσότερο από τους ρυθμούς του Καρναβαλιού και της ομορφιάς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτή η απέραντη χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τεράστια ποικιλία από τοπία, από τα καταπράσινα τροπικά βουνά κατά μήκος της ακτής μέχρι τους αμμόλοφους και τις ερήμους του βορρά και, φυσικά, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου. Χάρη στην ποικίλη φυσική ομορφιά της Βραζιλίας, πολλές επιλογές περιμένουν τον ταξιδιώτη περιπέτειας.

Λόγω του μεγέθους της Βραζιλίας, δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσετε από το ένα μέρος στο άλλο.

Για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν περισσότερους από έναν προορισμούς, οι πτήσεις στις αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες του έθνους θα είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή, αν και στη Βραζιλία υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα λεωφορείων.

Iguaçu Falls

Οι καταρράκτες Iguaçu ή "Foz do Iguaçu" στα πορτογαλικά , είναι καταρράκτες που βρίσκονται μεταξύ της Αργεντινής επαρχίας Misiones και της Βραζιλίας Paraná. Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, οι καταδύσεις δεν είναι μόνο ένα όμορφο αξιοθέατο για να δείτε αλλά και να προσφέρετε πολλές δραστηριότητες για ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια. Μπορείτε να συναντήσετε ιθαγενή τροπικά πουλιά στο Πάρκο Bird Iguassu Falls, να περιηγηθείτε στο κοντινό φράγμα, να κάνετε βόλτες με βάρκα, να κάνετε πεζοπορία στο εθνικό πάρκο και να κάνετε μια περιοδεία με ελικόπτερο για να δείτε τις τεράστιες πτώσεις με αέρα. Το πάρκο είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο ή ταξί από το κοντινό αεροδρόμιο Foz do Iguaçu. Πτήσεις και λεωφορεία μακρινών αποστάσεων μετακινούνται από το Ρίο ντε Τζανέιρο στους καταρράκτες του Ιγκουάκου.

Fernando de Noronha

Βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 μίλια από την ακτή της βορειοανατολικής Βραζιλίας, το αρχιπέλαγος Fernando de Noronha αποτελείται από είκοσι ένα εντυπωσιακά νησιά και νησίδες.

Αυτό το εύθραυστο οικοσύστημα, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες για τους ταξιδιώτες, αλλά ο αριθμός των επισκεπτών περιορίζεται στην προστασία της ευαίσθητης φύσης του αρχιπελάγους.

Τα νησιά είναι γνωστά για την άγρια ​​φύση, ειδικά για τη θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών, των φαλαινών, των καρχαριών και των θαλάσσιων χελωνών που κολυμπούν στο καθαρό, ζεστό νερό.

Στην πραγματικότητα, η περιοχή προστατεύεται ως εθνικό θαλάσσιο πάρκο. Οι λάτρεις της περιπέτειας θα εκτιμήσουν τις απόψεις των νησιών και της θάλασσας από τις πολλές πεζοπορίες, καθώς και τις δυνατότητες κολύμβησης, περιήγησης και καταδύσεων εδώ. Είναι δυνατό να πετάξετε στον Fernando de Noronha από τις πόλεις Recife και Natal.

Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses

Αυτό το εθνικό πάρκο βρίσκεται στην πολιτεία Maranhão στη βορειοανατολική Βραζιλία. Το διάσημο τοπίο συμβαίνει όταν οι ομβρίονες συγκεντρώνονται μεταξύ των αποθέσεων άμμου κατά μήκος της ακτής, με αποτέλεσμα χιλιάδες καθαρές μπλε λιμνοθάλασσες. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε αυτό το φυσικό θαύμα είναι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, όταν οι λιμνοθάλασσες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και ο καιρός συνήθως δεν είναι πολύ ζεστός.

Το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses είναι προσβάσιμο με πτήση στην πόλη São Luís, πρωτεύουσα του Maranhão, και στη συνέχεια να πάρει ένα τζιπ στο πάρκο. Μόλις φτάσετε στο πάρκο, ένας οδηγός μπορεί να σας οδηγήσει για να εξερευνήσετε τους αμμόλοφους και τις λιμνοθάλασσες (η συνάντηση με οδηγό συνιστάται ιδιαίτερα, καθώς είναι εύκολο να χαθείτε ανάμεσα στους ατέλειωτους αμμόλοφους). Να είστε έτοιμοι να κολυμπήσετε στις λιμνοθάλασσες, να σύρετε κάτω από τους αμμόλοφους και να εξερευνήσετε το πάρκο με πεζοπορία με οδηγό.

Costa Verde

Το Costa Verde ή η "Πράσινη Ακτή" είναι η εκπληκτική ακτογραμμή που εκτείνεται ανάμεσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο.

Οι απόψεις εδώ καθίστανται ακόμη πιο δραματικές από τις οροσειρές που καλύπτονται από την τροπική βλάστηση που έχουν θέα στις παραλίες . Εκατοντάδες παραλίες, μερικές προσβάσιμες μόνο μετά από περπάτημα περισσότερο από μία ώρα, προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερο από ό, τι απλά όμορφα μέρη για να χαλαρώσετε. Σ 'αυτή την περιοχή, μπορείτε να ανεβείτε στους λόφους για εκπληκτική θέα στη θάλασσα, να εξερευνήσετε τα νησιά με βάρκα, να δοκιμάσετε το τυρκουάζ νερό της περιοχής με αναπνευστήρα ή καγιάκ και να πάρετε ένα παράδεισο στο Ilha Grande , το μεγαλύτερο νησί των περιοχών όπου τα μόνα μηχανοκίνητα οχήματα θα παρατηρήσετε τα σκάφη.

Το Costa Verde είναι εύκολα προσβάσιμο από το Ρίο ντε Τζανέιρο με το αυτοκίνητο. Σχεδιάστε τουλάχιστον μερικές ημέρες για να εξερευνήσετε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Βραζιλίας. Μαζί με την Costa Verde, υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο αν το ταξίδι σας δεν επιτρέπει ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στη Βραζιλία.