Γύρω από το Σαν Φρανσίσκο

Η μεταφορά στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί να είναι ένα γρίφο. Η πόλη φαίνεται μεγαλύτερη από ό, τι είναι, αλλά προσφέρει πολλές επιλογές για να πάρει γύρω καθώς υπάρχουν στοιχεία σε ένα μπουφέ γεύμα Chinatown. Αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε με γνώμονα τους επισκέπτες, για να σας βοηθήσει να περάσετε χωρίς απογοήτευση.

Σαν Φρανσίσκο Γεωγραφία

Εάν γνωρίζετε πώς είναι το Σαν Φρανσίσκο έχει σχεδιαστεί, θα σας βοηθήσει να βρείτε όλα τα αξιοθέατα εύκολα. Και κάνετε το ταξίδι σας στο Σαν Φρανσίσκο λιγότερο αγχωτικό.

Χρησιμοποιήστε το χάρτη για να δείτε ποια είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα και περιοχές και να μάθετε περισσότερα για τη μεταφορά στο Σαν Φρανσίσκο.

Το Σαν Φρανσίσκο φαίνεται μεγάλο για πολλούς ανθρώπους επειδή έχουν ακούσει για τα πολλά του αξιοθέατα. αλλά είναι στην πραγματικότητα μια μικρή πόλη (49 τετραγωνικά μίλια). Και τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται σε πολύ μικρότερο σημείο από αυτό. Μπορείτε να πάτε από την Union Square στην Chinatown και τη North Beach μέχρι το Fisherman's Wharf, σε απόσταση περίπου 1,5 μιλίων.

Γύρω από το Σαν Φρανσίσκο

Οδηγήστε τον εαυτό σας: Οι πιο χαλαροί άνθρωποι που γνωρίζω μπορούν να πάρουν πορφυρό πρόσωπο, φωνάζοντας θυμωμένοι όταν πρέπει να βρουν ένα σημείο στάθμευσης στο Σαν Φρανσίσκο. Αποφύγετε την οδήγηση εκτός αν έχετε έναν καλό λόγο. Και σκεφτείτε δύο φορές πριν ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Ο χώρος στάθμευσης είναι ακριβός, προσθέτοντας $ 40 ή περισσότερο στον λογαριασμό σας στο ξενοδοχείο ανά διανυκτέρευση.

Ο καλύτερος τρόπος να περάσετε είναι ένας συνδυασμός επιλογών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Maps για να δείτε ποιες επιλογές διέλευσης θα χρησιμοποιήσετε για το ταξίδι που θέλετε να κάνετε.

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε συχνά δημόσιες συγκοινωνίες στο Σαν Φρανσίσκο (λεωφορεία, τελεφερίκ, τρόλεϊ), μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν αγοράσετε ένα Muni Passport. Διατίθενται για 1, 3 και 7 ημέρες.

Εάν πληρώνετε με το ταξίδι, η μεταφορά Muni (που παίρνετε όταν πληρώνετε) είναι ταυτόχρονα εισιτήριο και εισιτήριο επανόδου. Ελέγξτε το χρόνο λήξης του (όπου είναι σκισμένο στο κάτω μέρος) πριν πληρώσετε ξανά χωρίς λόγο.

Περιηγήσεις με λεωφορείο: Πόλη Στα αξιοθέατα με διώροφα λεωφορεία σταματούν σε πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα. Τα μοτοσικλετισμένα ταξίδια με καλωδιακά αυτοκίνητα "προσφέρουν περισσότερες στάσεις και ευελιξία σε σχέση με άλλες παρόμοιες εκδρομές.

Η κάρτα Go San Francisco προσφέρει μεταφορά καθώς και μια σειρά από αξιοθέατα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό .

Περπάτημα: Όχι μόνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την πόλη από κοντά, αλλά είναι επίσης καλή άσκηση και φθηνή. Παρά τη φήμη του Σαν Φρανσίσκο για τους λόφους, η προκυμαία είναι απολύτως επίπεδη, και το μεγαλύτερο μέρος της Chinatown και της North Beach είναι επίσης ένας εύκολος περίπατος. Συνδυάστε το με ένα τελεφερίκ με το λόφο μπροστά σας στο Hyde ή την Καλιφόρνια και μπορείτε να πάρετε σχεδόν οπουδήποτε.

Καλωδιακά αυτοκίνητα: Πηγαίνουν κοντά στους περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς, ειδικά στην Union Square, την Chinatown, την πλατεία Ghirardelli και την ψαροταβέρνα του Fisherman's Wharf, αλλά η αναμονή για να συνεχίσετε μπορεί να είναι μεγάλη. Κάντε μια βόλτα για διασκέδαση και στη συνέχεια να βρούμε έναν άλλο τρόπο να περάσετε. Η γραμμή της Καλιφόρνιας θα σας μεταφέρει στο Κτήριο Ferry, την Chinatown και το Nob Hill. Όλες οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στον οδηγό καλωδιακών αυτοκινήτων .

Σύστημα αστικών λεωφορείων: Ονομάζεται SF Muni και πηγαίνει παντού, αλλά είναι γεμάτο σε ώρες αιχμής και όταν βγαίνει το σχολείο. Χρησιμοποιήστε το για να φτάσετε στη Γέφυρα του Golden Gate, στο Golden Gate Park και στις παραλίες.

Ιστορικό καροτσάκι γραμμής "F": Ο σιδηροδρομικός δρόμος της αγοράς περνάει κατά μήκος της οδού Market Street και του Embarcadero από την περιοχή Castro έως την προβλήτα του ψαρά. Είναι ένας καλός τρόπος να φτάσετε στο λιμάνι του Ψαρά, το Ferry Building και την Union Square. Τα αναστηλωμένα ιστορικά καροτσάκια τους προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Ταξί: Ένα ταξί μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν ταξιδεύουν πολλοί άνθρωποι, αλλά η λήψη ενός μπορεί να είναι ένα πρόβλημα σε ώρες αιχμής (με άλλα λόγια, όταν χρειάζεστε πραγματικά). Το Uber ή το Lyft μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή αν τα χρησιμοποιείτε.

BART (Rapid Transit Bay Area): Το BART είναι ένα περιφερειακό σύστημα μεταφοράς που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Είναι λιγότερο χρήσιμο από άλλες επιλογές για να πάρει γύρω από τις τουριστικές περιοχές, αλλά τρέχει στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, την αποστολή Dolores, και την περιοχή αποστολής. Εδώ είναι πώς να πάρει BART από SFO στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο .

Γύρω από το Σαν Φρανσίσκο στο νερό

Ορισμένα από τα οχηματαγωγά είναι περισσότερο ένα ταξίδι για αξιοθέατα από ένα μέσο μεταφοράς, αλλά μπορούν να σας οδηγήσουν σε ορισμένους προορισμούς στο νερό και να σας διασκεδάσουν ταυτόχρονα. Αυτές είναι οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες πορθμείων:

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Για ένα ταξίδι έξω από την πόλη, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για τις ημέρες που το χρειάζεστε μόνο. Οι ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα μπορούν να νοικιάσουν προσιτά μίνι βυθί με ράμπες ή ανελκυστήρες, σκούτερ και αναπηρικές πολυθρόνες μέσω αποδράσεων αναπηρικών αμαξιδίων. Θα σας πάρουν στο αεροδρόμιο όταν φτάσετε και θα σας αφήσει εκτός όταν τελειώσετε.