Χρειάζομαι μια επιστολή άδειας για να ταξιδεύω με τα εγγόνια;

Η δημιουργία του δικού σας εγγράφου είναι εύκολη λύση

Εάν οι παππούδες θέλουν να πάρουν τα εγγόνια σε ένα ταξίδι χωρίς τους γονείς τους, ίσως χρειαστούν μια άδεια. Μάθετε γιατί και ποιες πληροφορίες θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια επιστολή άδειας ταξιδίου.

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά έξυπνο

Είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη. Παρόλο που ίσως να μην το ζητήσετε ποτέ, είναι καλύτερο να έχετε μια συμβολαιογραφική άδεια για να ταξιδέψετε με τα εγγόνια σας. Δεν είναι παράνομο για έναν παππού και γιαγιά να μεταφέρει ένα εγγόνι χωρίς άδεια, αλλά η επιστολή μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης ή αν για κάποιο λόγο πρέπει να ασχοληθείτε με αξιωματούχους της επιβολής του νόμου.

Στην ιδανική περίπτωση, η επιστολή πρέπει να υπογράφεται από τους δύο γονείς. Αυτή η λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα σημαντική αν οι γονείς διαζευχθούν.

Υπάρχουν φόρμες διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, αλλά δεδομένου ότι λεπτομέρειες όπως ο αριθμός των παιδιών και ο αριθμός των προορισμών μπορεί να διαφέρουν, είναι σχεδόν εξίσου εύκολο να δημιουργήσετε τη δική σας. Αυτό καθιστά επίσης εύκολο να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον πληροφορίες που θα θέλατε να συμπεριλάβετε.

Για πρόσθετο μέτρο ασφάλειας, να έχετε την επιστολή σας συμβολαιογραφική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εντοπίσετε ένα άτομο που είναι συμβεβλημένο συμβολαιογράφο και να υπογράψετε το έγγραφό σας μπροστά από αυτό το άτομο. Το καλύτερο μέρος για να βρείτε έναν συμβολαιογράφο είναι η τράπεζα ή η πιστωτική σας ένωση. Άλλες επιχειρήσεις που ενδέχεται να έχουν συμβολαιογράφους στο προσωπικό περιλαμβάνουν υπηρεσίες ταχυδρομείου όπως UPS, γραφεία νομικών, CPA και φορολογικοί συντάκτες. Εάν εργάζεστε, κάποιος στον τόπο της επιχείρησής σας μπορεί να έχει άδεια.

Δημιουργήστε τη δική σας επιστολή

Η μορφή της επιστολής θα πρέπει να είναι κάτι σαν αυτό: Εγώ / εμείς (εισάγουμε το όνομα του γονέα ή των γονέων) να επιτρέψουμε στο παιδί / τα παιδιά μου (εισάγετε ονόματα και ηλικίες παιδιών) να ταξιδεύουν με τους παππούδες τους (εισάγετε ονόματα παππούδων) εισάγετε τον γενικό προορισμό ταξιδιού ή τους προορισμούς) κατά την περίοδο από (να εισαχθεί η ημερομηνία αναχώρησης) έως (να εισαχθεί η ημερομηνία επιστροφής) .

Τελειώστε την επιστολή με ένα κενό για την υπογραφή του γονέα ή των γονέων , ακολουθούμενο από κενό για την ημερομηνία . Προσθέστε πληροφορίες επικοινωνίας για τον γονέα : πλήρη διεύθυνση και όλους τους σχετικούς αριθμούς τηλεφώνου. Τέλος, προσθέστε ένα μέρος για το όνομα του συμβολαιογράφου και την ημερομηνία συμβολαιογραφίας .

Εάν θα ταξιδέψετε έξω από τη χώρα με τα εγγόνια σας, χρησιμοποιήστε αυτή τη λεπτομερέστερη φόρμα και δημιουργήστε μια φόρμα για κάθε παιδί: Εγώ / Εμείς (εισάγετε όνομα γονέα ή γονείς) συγκατατίθεστε να επιτρέψετε στο παιδί μου (εισάγετε το όνομα του παιδιού και την ημερομηνία και (εισάγετε τα ονόματα των παππούδων και των παππούδων και των παππούδων τους, τις διευθύνσεις τους, τους αριθμούς DOB και τους αριθμούς διαβατηρίων) στην (εισάγετε τον γενικό προορισμό ή τους προορισμούς) κατά τη διάρκεια της περιόδου από (να εισαχθεί η ημερομηνία αναχώρησης) μέχρι την (ημερομηνία εισαγωγής) .

Τελειώστε την επιστολή με ένα κενό για την υπογραφή του γονέα ή των γονέων , ακολουθούμενο από κενό για την ημερομηνία . Προσθέστε πληροφορίες επικοινωνίας για τον γονέα : πλήρη διεύθυνση και όλους τους σχετικούς αριθμούς τηλεφώνου. Ένα τελευταίο στοιχείο που πρέπει να προσθέσετε είναι ένα μέρος για το όνομα του συμβολαιογράφου και την ημερομηνία συμβολαιογραφίας .

Είναι καλό όταν συμπληρώνετε ημερομηνίες ταξιδιού για να προσθέσετε μια επιπλέον ημέρα ή δύο στο τέλος σε περίπτωση καθυστερήσεων ταξιδιού.

Τι γίνεται με τα διαβατήρια;

Μια λέξη σχετικά με τα διαβατήρια για παιδιά: Παρόλο που τα παιδιά μπορούν να ταξιδεύουν από ξηρά ή θάλασσα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τον Καναδά, το Μεξικό, τις Βερμούδες ή την περιοχή της Καραϊβικής χωρίς διαβατήρια, λόγω της πρωτοβουλίας Western Hemisphere Travel, θα χρειαστούν αντίγραφα των πιστοποιητικών γέννησής τους. Εάν τα εγγόνια σας έχουν διαβατήρια, εισαγάγετε τους αριθμούς διαβατηρίου στη φόρμα επίσης. Και να θυμάστε ότι τα διαβατήρια απαιτούνται για όλα τα άλλα διεθνή ταξίδια.

Εάν έχετε επιρροή με τους γονείς των εγγονών σας, ενθαρρύνετε τους να προχωρήσουν και να πάρουν διαβατήρια για τα εγγόνια. Τα διαβατήρια αποτελούν ανώτερη μορφή αναγνώρισης. Εάν τα εγγόνια σας έχουν τα διαβατήρια σε συνδυασμό με μια επιστολή άδειας για το ταξίδι, θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι για τυχόν ερωτήσεις που προκύπτουν.

Δεν μπορείτε να πάρετε διαβατήρια για τα εγγόνια σας, αλλά μπορεί να είστε σε θέση να βοηθήσετε με τη διαδικασία. Η υπογραφή και των δύο γονέων είναι απαραίτητη για την έκδοση παιδιών από τα διαβατήρια.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται για να ταξιδέψετε με τα εγγόνια.