Διασκεδαστικά γεγονότα για τα αφρικανικά ζώα και την κοπριά τους

Οι πεδιάδες και οι σαβάνα που συνθέτουν το τοπίο του αφρικανικού σαφάρι σας είναι γεμάτες με ζώα - και επομένως, με κοπριά ζώων. Από τα περιττώματα impala σε γεμάτα χόρτα εκκρίματα ελέφαντα, θα δείτε στοιχεία από τα ζώα που έχουν περάσει πριν από σας παντού που πηγαίνετε. Η εκμάθηση της ερμηνείας του ζωικού κοπριάσματος (ή του scat, όπως λέγεται πιο σωστά) είναι μια σημαντική ικανότητα για τους οδηγούς και τους ιχνηλάτες του Bush και ένα ενδιαφέρον χόμπι για τους επισκέπτες.

Ο κοπριά αποκαλύπτει πολλά μυστικά για το ζώο από το οποίο προέρχεται - συμπεριλαμβανομένων των ειδών του δότη, πόσο καιρό ήταν στην περιοχή και ποιο ήταν το τελευταίο γεύμα του.

Σε αυτό το άρθρο, αποκαλύπτουμε μερικά στοιχεία διασκέδασης σχετικά με τα ζωικά κοπριά που ίσως να μην μαντέψετε μόνο από το να το κοιτάξετε.

Hippo Dung

Οι ιπποπόροι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους βυθισμένοι στις λίμνες και τα ποτάμια της Αφρικής. Μετά από το σκοτάδι, όμως, βγαίνουν από τα υδρόβια σπίτια τους για να βόσκουν στην παρακείμενη τράπεζα - μερικές φορές καταναλώνουν έως και 110 λίβρες / 50 κιλά γρασίδι σε μία μόνο νύχτα. Φυσικά, όλα αυτά τα ακατέργαστα υλικά πρέπει να πάνε κάπου, και η προτιμώμενη τουαλέτα του ιπποπόταμου είναι το νερό στο οποίο ζει. Για να βεβαιωθείτε ότι ο κοπριά είναι σωστά κατανεμημένος γύρω από τον οικότοπό του, οι ιπποπόταμοι χρησιμοποιούν την ουρά τους ως έλικα σε μια συμπεριφορά γνωστή ως «νάρκισμα». Με το τίναγμα της ουράς από τη μια πλευρά στην άλλη, ενώ χρησιμοποιείτε το μπάνιο, το κοπριά της ιπποπόταμου ελευθερώνεται από όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό μπορεί να φανεί σαν ένας ιδιαίτερα δύσκολος τρόπος για να ανακουφίσει τον εαυτό του, αλλά στην πραγματικότητα, τα θρεπτικά συστατικά που εισάγονται στο νερό μέσω της ιππότης αποτελούν τη βάση ενός πλούσιου οικοσυστήματος στο οποίο εξαρτώνται τα φυτά, τα ψάρια και πολλά άλλα πλάσματα.

Έλκη Hyena

Οι Hyenas είναι ο αρχέτυπος αφρικανικός σαρωτής - αν και ορισμένα είδη, όπως η στίξη της ύαινας, πιάνονται και σκοτώνουν στην πλειοψηφία τους τη λεία τους.

Άλλοι, όπως η ριγέ υένα, βασίζονται στα υπόλοιπα των γευμάτων των άλλων αρπακτικών για το φαγητό τους. Αφού οι μεγάλες γάτες τελειώσουν με το θάνατό τους, οι ύαινες φθάνουν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει απομείνει - που συχνά είναι μόνο οστά. Ως αποτέλεσμα, οι ύαινες είναι εξοπλισμένες με εξαιρετικά ισχυρά δόντια, ικανά να συντρίψουν τα οστά σε θραύσματα που είναι πιο εύπεπτα. Τα οστά περιέχουν ένα υψηλό επίπεδο ασβεστίου, το οποίο τελικά εκκρίνεται από το σώμα της υείας στο πόλο του. Ως αποτέλεσμα, η ουσία hyena είναι λευκή - καθιστώντας την ιδιαίτερα ορατή από το καμένο πορτοκαλί σκηνικό της σαβάνας. Το 2013, απολιθωμένο hyena poo ανακαλύφθηκε ότι περιέχει ανθρώπινες τρίχες εκτιμώμενες ότι έχουν ηλικία τουλάχιστον 200.000 ετών.

Crocodile Poop

Παρά τη φοβερή φήμη τους, οι κροκόδειλοι του Νείλου κάνουν πολύ αφοσιωμένες μητέρες. Αφού θάψουν τα αυγά τους στην άμμο, οι μητέρες κροκοδείλων φρουρούν τις φωλιές τους για τρεις μήνες, πριν προσεκτικά αποκαλύψουν τα αυγά όταν τα μικρά είναι έτοιμα να εκκολάψουν. Είναι λοιπόν ειρωνικό ότι ο κροκόδειλος είναι γνωστός για τη χρήση του σε ένα από τα πρώτα αντισυλληπτικά του κόσμου. Σύμφωνα με τους παπύρους που χρονολογούνται στο 1850 π.Χ., οι γυναίκες στην Αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποίησαν πεσσούς από κροκόδειλο poo, μέλι και ανθρακικό νάτριο για να εμποδίσουν και να σκοτώσουν το σπέρμα.

Παραδόξως, υπάρχει κάποια επιστημονική βάση για αυτή την περίεργη συμπεριφορά, επειδή το κοκκοδάκτυλο κοπριάς είναι τόσο αλκαλικό που πιθανότατα θα είχε δουλέψει με παρόμοιο τρόπο με τα σύγχρονα σπερματοκτόνα. Δεν συνιστούμε να το δοκιμάζουμε στο σπίτι, όμως.

Αποκοπές ελέφαντα

Οι αφρικανοί ελέφαντες είναι τα μεγαλύτερα χερσαία ζώα του πλανήτη και τρώνε ανάλογα. Κάθε μέρα, ένας μόνο ελέφαντας μπορεί να καταναλώσει έως και 990 λίβρες / 450 κιλά βλάστησης. Ωστόσο, μόνο το 40% είναι πλήρως αφομοιωμένο, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσό από μεγάλες, γεμάτες με ίνες περιττώματα. Αυτά τα περιττώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον χαρτιών κοπράνων ελεφάντων. και την παραγωγή βιοαερίου. Φημολογείται ότι ο ελέφαντας poo έχει πολλές χρήσεις από την άποψη της επιβίωσης, επίσης. Μπορεί να καεί ως υποκατάστατο του απωθητικού κουνουπιού (ιδιαίτερα ευχρηστίας στις περιοχές ελονοσίας ). ενώ φρέσκο ​​κοπριά μπορεί να συμπιεστεί για να δώσει πόσιμη υγρασία (για εκείνους που βρίσκονται ιδιαίτερα απελπισμένοι για το νερό).

Προφανώς, ο βραβευμένος με το βραβείο του Turner καλλιτέχνης Chris Ofili χρησιμοποίησε κοπριά από ελέφαντες σε όλους τους πίνακές του.

Σκαθάρια

Φυσικά, κανένα άρθρο σχετικά με τα αφρικανικά ζωικά κοπριά δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να αναφέρει τον γνώστη της ηπείρου για όλα τα πράγματα poopy - το σκαθάρι κοπριάς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σκαθαριάς παγκοσμίως, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον στην Αφρική είναι ο Scarabaeus satyrus . Αυτός ο μικρός τύπος συχνά βλέπει να διασχίζει τους δρόμους σε πάρκα σαφάρι, πιέζοντας αποφασιστικά μια μπάλα κοπριάς πολλές φορές μεγαλύτερη από τον εαυτό του. Αυτό είναι πολύτιμο φορτίο και τελικά θάβεται στην υπόγεια φωλιά του σκαθάρι. Εδώ, χρησιμεύει ως ένα κουκούλι για τα αυγά των σκαθαριών, και αργότερα ως πηγή τροφής για τα νεογέννητα νεογνά. Ο σάτυρος Scarabaeus είναι ιδιαίτερα ειδικός στους σκαθάρια, καθώς οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη λάμψη από τον Γαλαξία για να περιηγηθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.