Πώς να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο από το αεροδρόμιο του Λονδίνου

Το London City Airport (LCY) βρίσκεται περίπου 9 μίλια ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου και χειρίζεται διεθνείς πτήσεις μικρών αποστάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στα επαγγελματικά ταξίδια σε προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βρίσκεται στα ανατολικά είναι δημοφιλής στους ταξιδιώτες που εργάζονται στην πόλη του Λονδίνου και στην περιοχή Canary Wharf.

Το London City Airport άνοιξε το 1988 και διαθέτει ένα ενιαίο διάδρομο και ένα τερματικό σταθμό. Λόγω του μεγέθους του αεροδρομίου, οι αφίξεις και αναχωρήσεις μέσω του αεροδρομίου του Λονδίνου City μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα και ευκολότερα από ό, τι στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Λονδίνου Heathrow και Gatwick.

Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi, επιλογές για αποσκευές, αλλαγή γραφείου και διάφορα καταστήματα τροφίμων και ποτών.

Οι χρόνοι ταξιδιού στο κεντρικό Λονδίνο είναι μικρότεροι από τους άλλους αερολιμένες του Λονδίνου, καθώς είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης.

Επιλογές μαζικής μεταφοράς

Το London City Airport έχει έναν αποκλειστικό σταθμό στο Docklands Light Railway (DLR) - μέρος του δικτύου Μεταφορών για το Λονδίνο. Η διαδρομή προς το σταθμό Bank πραγματοποιείται 22 λεπτά και απέχει μόλις 15 λεπτά από το σταθμό Stratford International

Μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας στο δίκτυο του μετρό του Λονδίνου από το σταθμό Bank (Βόρεια, Κεντρική και Waterloo & City) ή από το σταθμό Stratford (Κεντρικό, Jubilee και Overground). Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς το Canary Wharf έχουν χρόνο ταξιδιού μόλις 18 λεπτά (μέσω της γραμμής DLR και Jubilee)

Τα τρένα DLR προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου διαρκούν περίπου κάθε 10 λεπτά από τις 5:30 π.μ. έως τις 12:15 π.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο.

Τις Κυριακές, τα τρένα ξεκινούν αργότερα περίπου στις 7 π.μ. και τελειώνουν γύρω στις 11:15 μ.μ.

Για να ταξιδέψετε στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα Oyster, καθώς τα ναύλα είναι πάντα τα πιο ακριβά. Μια κάρτα Oyster μπορεί να αγοραστεί για μια μικρή κατάθεση (£ 5) και οι ναύλοι προστίθενται ως πίστωση στην πλαστική κάρτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα Oyster για όλες τις μετακινήσεις σας στο Λονδίνο για το Λιμάνι, τα λεωφορεία, κάποια τοπικά τρένα και το DLR. Σημειώστε ότι ο σταθμός DLR δεν πωλεί κάρτες Oyster, επομένως θα πρέπει να αγοράσετε εκ των προτέρων.

Όταν τελειώσετε το ταξίδι σας στο Λονδίνο, μπορείτε να παραμείνετε στην κάρτα Oyster και να το χρησιμοποιήσετε στο επόμενο ταξίδι σας ή μπορείτε να το μεταβιβάσετε σε έναν συνάδελφό ή έναν φίλο που ταξιδεύει στο Λονδίνο ή μπορείτε να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων σε μηχανή εισιτηρίων αν έχετε στην πιστωτική κάρτα λιγότερα από £ 10 πίστωση.

Με ταξί μεταξύ του Λονδίνου City Airport και του κεντρικού Λονδίνου

Ενώ λειτουργούν οι πτήσεις, μπορείτε συνήθως να βρείτε μια σειρά μαύρων καμπίνων έξω από το αεροδρόμιο.

Ο ναύλος είναι μετρημένος, αλλά προσέξτε για επιπλέον χρεώσεις, όπως αργά βράδια ή ταξίδια το Σαββατοκύριακο. Η συμπλήρωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά το 10% θεωρείται ο κανόνας. Αναμείνετε να πληρώσετε τουλάχιστον £ 35 για να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο.

Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε σε μια μίνι καμπίνα, όχι ένα κλασικό μαύρο ταξί, χρησιμοποιήστε μόνο μια αξιόπιστη εταιρεία μίνι καμπίνας για να κάνετε κράτηση στο αυτοκίνητό σας και ποτέ να χρησιμοποιήσετε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αεροδρόμια ή σταθμούς.

Οι υπηρεσίες Uber λειτουργούν σε όλο το Λονδίνο.