Πώς να πείτε εάν ο καβουρδισμένος καφές είναι καλής ποιότητας

Εάν είστε μπερδεμένοι από τη συστοιχία καφέ --- που κυμαίνονται από $ 1 ανά λίβρα έως $ 12 ανά λίβρα --- εδώ είναι ένα απλό τέχνασμα που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν ο καφές που αγοράζετε είναι καφές υψηλής ποιότητας καβουρδισμένος.

Απλά τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας καφέ πάνω από ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Αν ο καφές σας παραμείνει πάνω από το νερό και δεν διέλθει στο νερό μετά από λίγα λεπτά, έχει ψηθεί σωστά.

Εάν ξεπλένεται, τότε είναι είτε ψημένο ή καβουρδισμένο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί λειτουργεί αυτό το τέχνασμα.

Πώς είναι η γεύση καφέ υψηλής ποιότητας;

Ο καφές υψηλής ποιότητας θα πρέπει να εξισορροπήσει την οξύτητα, τη γλυκύτητα και την πίκρα σε μια γουλιά, με μια ομαλή γεύση, και χωρίς σημειώσεις.

Αυτός είναι ένας περίπλοκος τρόπος για να πούμε ότι αυτός ο καφές καλής ποιότητας πρέπει να δοκιμάσει καλά. Δεν πρέπει να δοκιμάσετε καμένα, καμένα ή ωμά. Θα πρέπει να έχει πολύπλοκες και ξεχωριστές γεύσεις. Δεν πρέπει να έχει γεύση ήρεμο. Δεν πρέπει να δοκιμάσετε υπερβολικά γλυκιά, πικρή ή όξινη. Θα πρέπει να αισθάνεται ομαλή στη γλώσσα. Θα μπορούσε να έχει φρουτώδη, floral, ή γήινα γεύση. Θα πρέπει να σας αφήσει να θέλετε μια άλλη γουλιά, χωρίς ζάχαρη ή γάλα.

Τι είναι καλό ψήσιμο;

Υπάρχουν τρία μέρη για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ υψηλής ποιότητας: καλούς κόκκους καφέ , καλό ψήσιμο και ένα καλό σύστημα ζυθοποίησης. Από αυτά τα τρία μέρη, το ψήσιμο μπορεί να είναι το πιο σημαντικό, ακολουθούμενο από την παραγωγή φασολιών.

Η διαδικασία ψησίματος παράγει τη χαρακτηριστική γεύση του καφέ, προκαλώντας την αλλαγή και την επέκταση της γεύσης, της οσμής, της πυκνότητας και του χρώματος, χρησιμοποιώντας διάφορες χημικές αντιδράσεις. Τα ελαφρύτερα ψητά θα επιτρέψουν στο φασόλι να παρουσιάσει περισσότερο από την αρχική του γεύση, που σημαίνει τη γεύση που δημιουργείται στο φασόλι από την ποικιλία, το έδαφος, το υψόμετρο και τις καιρικές συνθήκες.

Στα πιο σκούρα ψητά, η γεύση του ίδιου του ψητού καθίσταται τόσο κυρίαρχη ώστε είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προέλευση του φασολιού.

Το πρόβλημα με καβουρδισμένο ή ψημένο καφέ

Η αντίδραση Maillard είναι μια χημική αντίδραση μεταξύ των αμινοξέων και των φυσικών σακχάρων στη μείωση των τροφών που έχει ως αποτέλεσμα την καφετιέρα των τροφίμων για να οδηγήσει σε ισχυρότερη γεύση.

Η αντίδραση Maillard εντείνεται σε περίπου 200 βαθμούς Κελσίου (392 βαθμούς Φαρενάιτ). Όταν ένας κόκκος καφέ φτάσει σε αυτή τη θερμοκρασία, θα κάνει ένα κτύπημα ήχο, γνωστό ως "πρώτη ρωγμή", που σηματοδοτεί την αρχή του φωτός ψητά.

Τα καβουρντισμένα φασόλια --- ή τα φασόλια που δεν θερμαίνονται στην πρώτη ρωγμή --- δεν θα καραμελοποιηθούν. Αυτό σημαίνει ότι η φυσική φρουκτόζη στους κόκκους καφέ θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο επειδή η μη καραμελοποιημένη φρουκτόζη είναι στην πραγματικότητα πιο γλυκιά από την καραμελοποιημένη φρουκτόζη.

Καθώς οι κόκκοι καφέ ψήνονται περισσότερο και σε υψηλότερες θερμοκρασίες, τα αμινοξέα και τα φυσικά σάκχαρα στους κόκκους του καφέ καταρρέουν και συνεχίζουν να καραμελοποιούν. Ωστόσο, μετά από περίπου 250 βαθμούς Κελσίου (482 βαθμοί Φαρενάιτ), τα φασόλια και τα αμινοξέα διασπώνται πάλι, απελευθερώνοντας περισσότερη φρουκτόζη.

Με άλλα λόγια, ο καβουρδισμένος και ψημένος καφές θα έχει υπερβολικά σάκχαρα σε αυτά και δεν θα είναι καραμελωμένος σωστά.

Μήπως ο αλεσμένος σας καφές διοχετεύεται σε νερό πάγου;

Ο Εμμανουήλ, ο οδηγός της βιώσιμης φύτευσης καφέ Finca Rosa Blanca, εξήγησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν ο καφές σας έχει ψηθεί καλά είναι να τοποθετήσετε μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ πάνω από ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Εάν ο καφές σας διέλθει μέσα στο παγωμένο νερό μέσα σε λίγα λεπτά, έχει υποστεί ή φρυγανιστεί, επειδή τα σάκχαρα εκρέουν από τον καφέ μέσα στο νερό. Αν δεν διέλθει (ακόμη και μετά από μισή ώρα), έχετε καβουρδισμένο καφέ.