Δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας μέσω επιπτώσεων ταξιδιού

Ο πρώην Ολύμπιος επαναπροσδιορίζει τον εθελοντισμό και έχει διαρκή αντίκτυπο

Η ηλικία 28 είναι πρόωρη συνταξιοδότηση. Αλλά ο Alex Duckworth είναι επαγγελματίας snowboarder και πρώην Olympian, μεταβαίνοντας έξω από το επαγγελματικό snowboarding και στο επόμενο κεφάλαιο. Καθώς άρχισε να συνταξιοδοτείται, έκανε ό, τι θα έκανε οποιοσδήποτε 28χρονος: σχεδίασε ένα ταξίδι.

Αλλά δεν ήθελε να είναι απλώς διακοπές: μετά από μια δεκαετία ως επαγγελματίας αθλητής που επικεντρώνεται στον εαυτό της, ήθελε να κοιτάξει προς τα έξω, να βυθιστεί σε νέες εμπειρίες και να βρει τρόπους να δώσει πίσω.

Ξεκίνησε να ερευνά οργανωμένες εκδρομές, θέρετρα ευεξίας, οργανισμούς εξυπηρέτησης και διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αλλά προσπάθησε να βρει το σωστό συνδυασμό που θα της επιτρέψει να εμφανιστεί και να κάνει κάτι σημαντικό, ενώ εξακολουθεί να έχει επική ποσά διασκέδασης.

Το ταξίδι (όπως το γνωρίζουμε) είναι νεκρό

Όταν ταξιδεύει η χιλιετή γενιά, δεν αναζητούν θέρετρα all-inclusive, μπουφέδες και διακοπές γκολφ. Θέλουν να εξερευνήσουν νέα εδάφη, να πάρουν βρώμικα, να δοκιμάσουν ασυνήθιστα τρόφιμα, να απελευθερώσουν ψηφιακά, να δημοσιεύσουν ενημερώσεις. Δεν θέλουν να έρθουν στο σπίτι με ηλιακό έγκαυμα και ονειροπόληση, θέλουν να έρθουν στο σπίτι να νιώθουν ανανεωμένοι και να επανασυνδεθούν, γνωρίζοντας ότι επηρέασαν θετικά τα μέρη που επισκέφτηκαν και είχαν μια ιστορία που μοιράστηκαν.

Μέχρι τώρα, οι επιλογές ήταν περιορισμένες για όσους επιθυμούν να κάνουν καλό ενώ ταξιδεύουν. Ο εθελοντισμός έρχεται κάτω από τεράστια πυρκαγιά τα τελευταία χρόνια, με δεκάδες άρθρα γραμμένα για να καταδικάσουν την έννοια του "Λευκού Σωτήρος" που αντανακλάται από πολλές αδιάφορες ή κακοσχεδιασμένες προσπάθειες διεθνούς ανάπτυξης και εθελοντισμού.

Μια απλή αναζήτηση Google αποκαλύπτει ότι το "κακό" είναι η λέξη που συνηθίζεται συχνότερα με τον "εθελοντισμό".

Για τους τουριστικούς πράκτορες, ο κοινωνικός αντίκτυπος αντιμετωπίζεται συχνά ως πρόσθετο γεγονός που οδηγεί σε καταστάσεις όπου οι επισκέπτες εμφανίζονται να είναι επιφορτισμένοι με καθημερινές εργασίες, να κρατούν ορφανά για μια μέρα ή να διδάσκουν μαθήματα αγγλικής γλώσσας χωρίς προσθήκη μόνιμης και απτής αξίας.

Ορισμένες περιηγήσεις σε μη κερδοσκοπικά προγράμματα ή σε περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο, έχουν οριστεί ακόμη και ως "σαφάρι φτώχειας".

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι αδύνατο να επηρεάσει θετικά τον κόσμο ενώ ταξιδεύει - αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς.

Από το να δίνεται η εμφάνιση

Η Change Heroes ιδρύθηκε από τον Taylor Conroy το 2009 για να λύσει ένα σημείο πόνου: να καταστήσει ταχύτερη και ευκολότερη την άντληση κεφαλαίων για μη κερδοσκοπικά έργα που έχουν απτό, διαρκή και σημαντικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους.

Ξεκίνησε με ένα σχολείο: ο Taylor πήρε ένα ταξίδι αλλαγής ζωής στην Ουγκάντα ​​και ήθελε να χρηματοδοτήσει ένα σχολείο όπως αυτό που επισκέφτηκε. Ήταν δυσαρεστημένος από τις διαθέσιμες επιλογές crowdfunding και η λύση που έχτισε μεγάλωσε σε μια εταιρεία λογισμικού με μόχλευση προσωπικών βίντεο (σκεφτείτε: Snapchat για καλό) και μικρο δώρα (μικρές ομάδες φίλων που δίνουν το κόστος ενός καφέ την ημέρα) to-peer δίνοντας. Σε 3 χρόνια, 15.000 χρήστες από 80 χώρες χρηματοδότησαν έργα που ωφελούν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συνεργάζοντάς τους με κορυφαίους οργανισμούς όπως το Free the Children, τους Συνεργάτες στην Υγεία και το Ίδρυμα Παιδικής Επιθυμίας.

Αλλά για τους χρήστες, δεν ήταν αρκετό. Ήθελαν να δουν, να αγγίξουν, να ακούσουν, να βιώσουν τον αντίκτυπό τους. Ζήτησαν, ξανά και ξανά, να επισκεφθώ προσωπικά το σχέδιό μου;

Η απάντηση ήταν πάντα, Όχι .

Οι περισσότεροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί δεν έχουν το εύρος ζώνης για να φιλοξενούν τους επισκέπτες εκτός αν εξυπηρετούν άμεσα την κύρια αποστολή τους. Εκείνοι που κάνουν, όπως το Habitat for Humanity, δεν φέρουν τις μάρκες τους σε χιλιετίες: το Habitat εξυπηρετεί μια παλαιότερη δημογραφική και απαιτεί συχνά μια πλήρη εβδομάδα χειρωνακτικής εργασίας (και μερικές χιλιάδες δολάρια σε κόστος).

Αλλά αναγνωρίσαμε τη δύναμη της συμμετοχής να μεταμορφώσουμε και να ασχοληθούμε, και ρωτήσαμε, τι εάν η απάντηση μπορεί να επισκεφτώ το έργο μου ... ήταν ναι; Και τι θα συμβεί αν το ταξίδι ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία, συνδυάζοντας χειροκίνητα κτυπήματα, ακολουθούμενη από σέρφινγκ και γιόγκα, κοινά γεύματα, έμπειρους ομιλητές και πολιτιστική εμβάπτιση, χορευτικά πάρτυ και ίσως ακόμη και μια μικρή κακομεταχείριση; Τι θα συμβεί αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το πιο μετασχηματιστικό, ευαίσθητο, οικονομικό και διασκεδαστικό ταξίδι;

Ταξίδι συνδυάζει crowdfunding, απτά σχέδια επιπτώσεων και βιωματική ταξίδια για να προσφέρουν 5 ημερών ταξίδια για την οικοδόμηση σπιτιών, να ενσωματώσει την εμπειρία με την ευεξία, surf και mindfulness στην παραλία, και να δημιουργήσει βαθιά κοινότητα.

Τα ταξίδια πραγματοποιούνται κάθε μήνα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό εταίρο TECHO (που έχτισε 100.000 σπίτια τα τελευταία 20 χρόνια κινητοποιώντας πάνω από 800.000 τοπικούς εθελοντές νέων).

Ο Alex Duckworth προσχώρησε σε ταξίδι στη Νικαράγουα τον Απρίλιο του 2016, όπου βοήθησε να οικοδομήσει ένα σπίτι που χρηματοδότησε στην πλατφόρμα, συναντήθηκε με την οικογένεια που θα ζήσει στο σπίτι, έμαθε για την περιοχή από τοπικούς εθελοντές και μέλη της κοινότητας και έκανε κάποιους νέους καλύτερους φίλους . Λίγες εβδομάδες αργότερα φιλοξένησε δείπνο στη γενέτειρά της στο Βανκούβερ, που έφερε τους νέους φίλους της και τους περαστικούς Journeyers, που ήταν συνδεδεμένοι με την εμπειρία που είχαν μοιραστεί.

Η Amy Merrill είναι επικεφαλής όλων των αξιωματικών του Journey : μια κοινωνική επιχείρηση που προσφέρει ένα νέο είδος ταξιδιού στη διασταύρωση του σκοπού, της περιπέτειας και της κοινότητας. Η όχι τόσο μυστική αποστολή του Journey είναι να επιταχύνει την ενσυναίσθηση και τη συνείδηση ​​βοηθώντας τα άτομα να βιώσουν την Ενότητα.