Η αλήθεια πίσω από πέντε δηλώσεις σχετικά με την τρομοκρατία

Απορρίπτοντας το γεγονός από τη μυθιστοριογραφία στη συζήτηση για την τρομοκρατία

Ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύουν ταξιδιώτες στον κόσμο, αναμφισβήτητα η πιο άγνωστη απειλή που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό είναι η τρομοκρατία. Μόνο το 2016, ο κόσμος αντιμετώπισε επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο που ολοκληρώθηκαν με το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Μόνο τον Ιούλιο του 2016, πάνω από δώδεκα επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε τοποθεσίες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Ενώ η απειλή της τρομοκρατίας είναι πάντα διαδεδομένη, οι ταξιδιώτες που καταλαβαίνουν πώς αυτές οι απρόβλεπτες καταστάσεις επηρεάζουν τα ταξίδια τους μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για τα χειρότερα σενάρια.

Εδώ είναι τα γεγονότα πίσω από πέντε κοινές δηλώσεις σχετικά με την παγκόσμια τρομοκρατία, και τι μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες για να εξασφαλίσουν ασφαλή ταξίδια πριν από την αναχώρηση.

Δήλωση: Υπάρχει μια ισλαμική κρατική επίθεση κάθε 84 ώρες

Γεγονός: Τον Ιούλιο του 2016, η παγκόσμια εταιρεία εντοπισμού της τρομοκρατίας IntelCenter δημοσίευσε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι υπάρχει μία τρομοκρατική επίθεση που διαπράττεται στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους κάθε 84 ώρες. Το CNN επαλήθευσε ανεξάρτητα ότι τα δεδομένα μέσω της δικής τους ανάλυσης, που υποδηλώνουν τρομοκρατική επίθεση, συμβαίνουν κάπου στον κόσμο κάθε 3,5 μέρες κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, τα δεδομένα μετρούν τις επιθέσεις που ολοκληρώθηκαν τόσο από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους όσο και από επιθέσεις που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος. Επομένως, ενώ η τρομοκρατία παραμένει μια σοβαρή απειλή, είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποια γεγονότα διαπράττονται πραγματικά ως πράξεις που εμπνέουν φόβο και ποια είναι τα μεμονωμένα γεγονότα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πού συμβαίνουν αυτές οι επιθέσεις.

Χρησιμοποιώντας τον Ιούλιο του 2016 ως παράδειγμα: υπήρξαν πάνω από δώδεκα επιθέσεις στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας), αλλά μόνο μία κατευθύνθηκε από το ισλαμικό κράτος. Το υπόλοιπο έλαβε χώρα σε μερικά από τα πιο διεφθαρμένα έθνη του κόσμου , συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Σομαλίας, της Συρίας και της Υεμένης.

Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για το επόμενο ταξίδι τους πρέπει να εξετάσουν την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης πριν από την αναχώρηση και να διασφαλίσουν ότι η πολιτική τους καλύπτει την τρομοκρατία .

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να καταρτίζουν σχέδιο προσωπικής ασφάλειας για κάθε στάση στο ταξίδι τους, σε περίπτωση που τα χειρότερα έρχονται να αποκομίσουν καρπούς καθώς ταξιδεύουν.

Δήλωση: Η τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη απειλή κατά των δυτικών ταξιδιωτών

Γεγονός: Παρόλο που η τρομοκρατία αποτελεί σοβαρή απειλή για τους δυτικούς ταξιδιώτες, δεν αποτελεί απαραιτήτως τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), υπήρχαν πάνω από 430.000 αναφερόμενες σκόπιμες ανθρωποκτονίες σε όλο τον κόσμο το 2012. Το UNODC ορίζει την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία ως "... παράνομο θάνατο σκοπίμως επιβαλλόμενο σε ένα άτομο από άλλο πρόσωπο ... [ συμπεριλαμβανομένης] σοβαρής επίθεσης που οδηγεί σε θάνατο και θάνατο ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης ".

Σε συγκρίσιμα στοιχεία, σημειώθηκε υπερβολικά διπλάσιος αριθμός επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 10 εκατομμύρια αναφορές κλοπής και ληστείας αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο σε μέρη όπως η Βραζιλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ η τρομοκρατία αποτελεί σοβαρή απειλή που μπορεί να επηρεάσει τους ταξιδιώτες ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση, οι ταξιδιώτες έχουν μεγαλύτερη στατιστική πιθανότητα να πέσουν θύματα κλοπής ή κλοπής πολεμικών πλοίων ενώ ταξιδεύουν .

Πριν από την αναχώρηση, κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να κάνει ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση κλοπής.

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατασκευή κιτ έκτακτης ανάγκης με εφεδρικά αντικείμενα, καθώς και τη διατήρηση ενός αντιγράφου των βασικών σελίδων διαβατηρίου σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής .

Δήλωση: Οι ανθρωποκτονίες και οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι οι κύριες αιτίες θανάτου στο εξωτερικό

Γεγονός: Δυστυχώς, οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να βγουν από το πουθενά και να πλήξουν χιλιάδες ανθρώπους ταυτόχρονα, αφήνοντας πίσω τους ένα θάνατο και την καταστροφή των περιουσιών. Αυτά τα ιδιαίτερα δημοσιευμένα γεγονότα λαμβάνονται για να εμπνεύσουν τους φόβους στους ταξιδιώτες, αναγκάζοντάς τους να επανεξετάσουν αν το αξίζει ή όχι για να πάρουν το επόμενο ταξίδι τους.

Ωστόσο, η ανθρωποκτονία - συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων - δεν είναι η κύρια αιτία θανάτου των Αμερικανών τουριστών σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , τα ατυχήματα αυτοκινήτων ήταν η κύρια αιτία θανάτου Αμερικανών ταξιδιωτών το 2014, καθώς 225 σκοτώθηκαν με διάφορους τρόπους με μηχανοκίνητα οχήματα.

Άλλες κύριες αιτίες ήταν η πνιγμός και η χρήση ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες να σημειώσουν ότι η ανθρωποκτονία - η οποία περιλαμβάνει την τρομοκρατία - ήταν η δεύτερη αιτία θανάτου στο εξωτερικό. Οι σκοτεινές δολοφονίες διεκδίκησαν τη ζωή 174 Αμερικανών που ταξιδεύουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών το 2014. Επομένως, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνουμε, οι ταξιδιώτες πρέπει πάντα να γνωρίζουν το περιβάλλον τους και να δίνουν μεγάλη προσοχή καθώς ταξιδεύουν.

Δήλωση: Η βία είναι μεγαλύτερο πρόβλημα στο εξωτερικό από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες

Γεγονός: Ενώ οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις πραγματοποιούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα ασφαλές καταφύγιο. Αρκετά έθνη προειδοποιούν τους τουρίστες τους να είναι κουρασμένοι από βία σε όπλα σε μεγάλες πόλεις ενώ επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τόσο από το Πανεπιστήμιο του Maryland όσο και από διάφορες ανεξάρτητες οργανώσεις δείχνουν ότι η Αμερική έχει τις περισσότερες πράξεις βίας από ό, τι πολλά άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Αρχείο για τη Βία κατά των Πυροβολισμών δείχνουν ότι υπήρχαν 350 μαζικές πυροβολές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015 και μόνο, ζητώντας 368 ζωές και τραυματίζοντας 1.321.

Ενώ τα δεδομένα αυτά μπορεί να είναι καταπληκτικά, πολλά άλλα έθνη έχουν μεγαλύτερα προβλήματα όταν πρόκειται για βία και ανθρωποκτονία. Τα στοιχεία του UNODC δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν ποσοστό ανθρωποκτονίας άνω των 14.000 ανά 100.000 κατοίκους το 2012. Αν και αυτός ο αριθμός μπορεί να φανεί υψηλός, άλλα έθνη έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό κατά κεφαλήν ανθρωποκτονία. Η Βραζιλία, η Ινδία και το Μεξικό ανέφεραν ότι το ποσοστό ανθρωποκτονίας ανά 100.000 κατοίκους ήταν πολύ υψηλότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ οι ταξιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι προσεκτικοί στο σπίτι, θα πρέπει επίσης να εκφράζουν παρόμοια ευαισθησία όσο μακριά από το σπίτι τους.

Δήλωση: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 θα αποτελέσουν στόχο τρομοκρατίας και βίας

Γεγονός: Ενώ η Βραζιλία είναι γνωστή για υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών και έχουν γίνει συλλήψεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η εκδήλωση είναι παραδοσιακά γνωστή ως μάλλον ειρηνική συγκέντρωση εθνών. Σύμφωνα με μια έκθεση της Εθνικής Κοινοπραξίας για τη Μελέτη της Τρομοκρατίας και της Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας (START) στο Πανεπιστήμιο του Maryland, μόνο τέσσερις θανατηφόρες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1970. Από αυτές, μόνο δύο επιβεβαιώθηκαν ως τρομοκρατικές επιθέσεις - οι άλλες δύο αποδόθηκαν σε διαμαρτυρίες και ψυχικές ασθένειες.

Λόγω της βίαιης ιστορίας της σύγχρονης Βραζιλίας, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν καλά το περιβάλλον τους και να διατηρούν ένα σχέδιο προσωπικής ασφάλειας ανά πάσα στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει τη διαμονή στους κύριους δρόμους, και μόνο με τη λήψη επίσημων ταξί ταξί ή τις υπηρεσίες αναμετάδοσης μεταξύ των εκδηλώσεων. Τέλος, οι ταξιδιώτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 θα πρέπει επίσης να έχουν υπόψη την προσωπική τους υγεία, καθώς ο ιός Zika αποτελεί βασική μέριμνα για όσους ταξιδεύουν στη Βραζιλία.

Παρόλο που οι δηλώσεις σχετικά με την τρομοκρατία μπορεί να ακούγονται ζοφερές και τρομακτικές, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις όταν λαμβάνει τα στατιστικά στοιχεία και τα δεδομένα στο πλαίσιο. Με την κατανόηση της σημασίας πίσω από την ανταλλαγή μηνυμάτων, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν μια εκπαιδευμένη απόφαση για το πότε θα ταξιδέψουν και πότε θα μείνουν στο σπίτι.