Κώδικας φόρεμα και συμβουλές εθιμοτυπίας για την επίσκεψη Φίτζι

Ο ζεστός και φιλόξενος χαρακτήρας του λαού των Φίτζι είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που πρέπει να επισκεφτείτε . Αλλά τα Φίτζι είναι πιο παραδοσιακά και συντηρητικά από μερικούς από τους γείτονές τους στο Νότιο Ειρηνικό . Ως ευγένεια σε αυτούς, ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κώδικες ένδυσης και κατευθυντήριες γραμμές εθιμοτυπίας.

Τι να φορέσω

Ενώ στο θέρετρό σας, μπορείτε να φορέσετε ό, τι θα φορέσετε σε διακοπές τροπικών παραλιών. Αλλά αποφεύγετε από την ακτή ή το γυμνό ηλιοθεραπεία στις παραλίες του θερέτρου σας ή στην πισίνα, καθώς δεν επιτρέπεται στο κοινό.

Αν βρίσκεστε σε ένα ιδιωτικό νησιωτικό θέρετρο με απομονωμένα μπανγκαλόους (bungalows) με ιδιωτικές πισίνες και παραλίες, μπορείτε να κάνετε τα μαγιό σας με διακριτικότητα.

Όταν απομακρύνεται από ένα θέρετρο, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τις μπλούζες που φέρουν τους ώμους τους και οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να φορούν σορτς ή φούστες που εκθέτουν τα πόδια τους. Η καλύτερη συμβουλή είναι να μεταφέρετε ένα sulu (ένα Fijian sarong ) ή δύο για να καλύψετε γυμνούς ώμους ή πόδια.

Όταν επισκέπτεστε ένα χωριό Fijian, μην φορέστε καπέλο και πάντα να είστε βέβαιος να απογειωθεί τα παπούτσια σας πριν εισέλθετε σε μια βουτιά.

Συμβουλές εθιμοτυπίας

Μην αγγίζετε το κεφάλι κανενός (θεωρείται ασεβής).

Εάν είστε προσκεκλημένοι σε ένα χωριό, παραμείνετε πάντα μαζί με τον οικοδεσπότη που σας προσκάλεσε. Μην περιπλανηθείτε με ένα άλλο μέλος του χωριού, καθώς αυτό θεωρείται ασέβεια προς τον οικοδεσπότη σας.

Εάν προσφέρεται ένα μπολ καβά για να γευτείτε κατά τη διάρκεια μιας τελετής yaqona , δοκιμάστε το. Θεωρείται αγενής η αποχή.

Όταν επισκέπτεστε ένα χωριό του Φίτζι, είναι απαραίτητο να πάρετε ένα sevusevu ( Sae-vooh Sae-VOOH ).

Πρόκειται για μια παραδοσιακή παρουσίαση της yaqona στον αρχηγό του χωριού. Πιστεύεται ότι η yaqona έχει τη δύναμη να διαχέει κάθε κακό που προκαλείται από τον επισκέπτη που παραβιάζει τυχόν παραδοσιακούς κανόνες.

Παρουσία των αρχηγών, μην σηκωθείτε ή μην κάνετε περιττό θόρυβο. Μόνο όσοι έχουν εξίσου υψηλή θέση με τους αρχηγούς επιτρέπεται να στέκονται ή να μιλάνε με την παρουσία τους, με εξαίρεση τους παραδοσιακούς φρουρούς ντυμένους σαν πολεμιστές.

Πάντα να μιλάτε απαλά. Οι Φίτζι ερμηνεύουν τις φωνές που εκφράζουν την οργή.

Αποφύγετε την τοποθέτηση με το δάχτυλό σας. Αντίθετα, χειρονομία με ανοιχτό χέρι. Η τοποθέτηση των δακτύλων είναι γενικά ταμπού και μπορεί να ερμηνευτεί ως πρόκληση.

Τα νησιά είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και φιλικοί, αλλά πάντα ζητούν άδεια πριν φωτογράφουν κανέναν. Εάν κάποιος γυρίσει μακριά, σέβεται την επιθυμία τους να μην φωτογραφηθούν.