Φεστιβάλ γιορτών Αδελαΐδα 2016 - Adelaide Gay Pride 2016

Πρωταρχικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Νότιας Αυστραλίας, η γιορτή πραγματοποιείται για περίπου δύο εβδομάδες τον Νοέμβριο στην πρωτεύουσα του κράτους και τη μεγαλύτερη πόλη, τη γοητευτική Αδελαΐδα (πληθυσμός 1,3 εκατομμύρια). Οι ημερομηνίες φέτος είναι από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου του 2016.

Όπως και άλλα μεγάλα φεστιβάλ τέχνης LGBT στην Αυστραλία, όπως η Midsumma της Μελβούρνης το Φεβρουάριο και το Φεβρουάριο του Sydney Gay Mardi Gras , η γιορτή που ξεκίνησε το 1997 εστιάζεται έντονα στις τέχνες, τον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινότητα και αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα (Adelaide Pride March), ένα πικ-νικ στο πάρκο, κωμωδία, θεατρικές παραστάσεις, καμπαρέ, συναυλίες, το "θρυλικό" drag-and- κεντρική υπερβολή " Mega Drag, στυλ Aerobics 80s, λογοτεχνικές αναγνώσεις, συζητήσεις για τα πάντα, από την ταυτότητα trans στο γάμο του ίδιου φύλου και πολλά άλλα.

Είναι πολύ απίστευτο πόσο πρωτοποριακός, προσεγμένος, ποικίλος και συναρπαστικός προγραμματισμός οι διοργανωτές τσακώνονται σε αυτό το φεστιβάλ - αγωνίζονται πραγματικά με μερικές από τις κορυφαίες περιθωριακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον κόσμο και είναι λίγο λιγότερο για πάρτι από το Sydney Mardi Gras η τελευταία ανέπτυξε τις πολιτιστικές της μπριζόλες τα τελευταία χρόνια).

Φυσικά, όλη αυτή η καλή διασκέδαση πραγματοποιείται σε καλλιτεχνικά πλούσια και εκλεπτυσμένη αλλά ανεπιτήδευτη Αδελαΐδα, την καρδιά της εντυπωσιακής περιοχής κρασιού της Νότιας Αυστραλίας (μην χάσετε τα πολλά οινοποιεία και τα εκλεκτά boutique ξενοδοχεία στην κοιλάδα Barossa , η οποία είναι περίπου μια ώρα οδήγησης βορειοανατολικά της πόλης) και ένα γρήγορο σημείο πηδαλιούχησης για επισκέψεις στο όμορφο νησί του Kangaroo, το οποίο μπορείτε να φτάσετε με πλοίο ή με σύντομη πτήση από την Adelaide. Είναι ένα υπέροχο μέρος της χώρας που οι διεθνείς επισκέπτες που επικεντρώνονται στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας τείνουν να χάσουν. Αλλά αξίζει να εξερευνήσετε, ειδικά όταν γιορτάζεται.

Τι να δείτε και να κάνετε στην Αδελαΐδα

Η Αδελαΐδα έχει ένα μεγάλο και ορατό πληθυσμό LGBT, αν και όχι πάρα πολλά μπαρ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα υπέροχο γκέι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το Mars Bar (120 Gouger St.), το οποίο βρίσκεται ακριβώς στην άκρη της πολυσύχναστης Chinatown της πόλης και στην περίφημη Adelaide Central Market, ένα φαγητό αγαπημένο με πάνω από 80 πάγκους που προσφέρουν κάθε είδος φαγητού νοητός.

Άλλα αξιοθέατα σε αυτή την καταπράσινη πόλη που είναι γνωστή για τα όμορφα πάρκα της περιλαμβάνουν και αμέτρητα φεστιβάλ (Adelaide Fringe, Adelaide Φεστιβάλ Τεχνών, Γευσιγνωσία Αυστραλίας) είναι το Εθνικό Κέντρο Κρασί της Αυστραλίας, ένα εκπληκτικά σχεδιασμένο σύγχρονο κτίριο fringing Adelaide Botanic Gardens που είναι αφιερωμένο στην του παγκοσμίου φήμης κρασιού και της επιβλητικής Πινακοθήκης της Νότιας Αυστραλίας, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν 40.000 έργα από όλο τον κόσμο.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την παραθαλάσσια κοινότητα της παραλίας Glenelg, η οποία διαθέτει μια υπέροχη προβλήτα και παραθαλάσσια τοποθεσία και είναι το σπίτι του ενδιαφέροντος Bay Discovery Center. Είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο της πόλης Αδελαΐδα μέσω του τραμ Glenelg, 15 χλμ. Ελαφρών σιδηροδρομικών γραμμών. Υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια κοντά στην προκυμαία στο Glenelg, συμπεριλαμβανομένων μερικών άριστων εστιατορίων της Ασίας.

Πού να μείνετε κατά τη διάρκεια της γιορτής Adelaide

Οι διοργανωτές της γιορτής παράγουν ένα εξαιρετικά εξυπηρετικό ταξιδιωτικό τμήμα που περιλαμβάνει μια σελίδα που περιγράφει μερικά από τα κορυφαία LGBT-υποστηρικτικά μέρη για να μείνει στην πόλη κατά τη διάρκεια της γιορτής, από πολυτελείς ιδιότητες όπως το ισχίο και το κομψό Chifley στο South Terrace (226 South Terrace, 8-8223-4355) σε καταλύματα σε αστικό στιλ μεσαίας κατηγορίας, όπως τα διαμερίσματα Breakfree Directors (259 Gouger St., 132-007) και το Breakfree Adelaide (255 Hindley St., 132-007) σε οικονομικά προσιτές επιλογές όπως το Adelaide Central YHA (135 Waymouth St., 08-8414-3010), το οποίο είναι το αγαπημένο των queer backpackers.

Adelaide Gay Πόρων

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την φιλική και προσιτή ομοφυλοφιλική σκηνή της Αδελαΐδας, συμβουλευόμενοι τα τοπικά μέσα LGBT, όπως το Adelaide Gay Guide του Blaze, το Rainbow Adelaide Gay Guide και το τμήμα Adelaide του SameSame.com. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο εξαιρετικό τμήμα της πόλης Αδελαΐδα της επίσημης ιστοσελίδας τουρισμού της Νότιας Αυστραλίας.