Το Καρναβάλι Ponce στο Πουέρτο Ρίκο

Το Καρναβάλι Ponce είναι η Καραϊβική του Πουέρτο Ρίκο να φωνάζει στο Mardi Gras και στον πιο διάσημο ξάδελφό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ένα φεστιβάλ που διεξάγεται για πάνω από 200 χρόνια, είναι η επιτομή όλων των όρων του boricua , και μια ετήσια απόδειξη της ικανότητας του Puerto Ricans για ιδιοτροπία και διασκέδαση.

Το καρναβάλι κυριαρχεί στην ιστορική περιοχή του κέντρου της πόλης της Ponce. Ο εορτασμός πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο, στις ημέρες που οδηγούν στην Τετάρτη της Άσπρας και την έναρξη της Σαρακοστής.

Όλα για το Vejigantes

Οι vejigantes είναι οι αδιαμφισβήτητοι αστέρες αυτής της εκπομπής, αλλά τι ακριβώς είναι; Με μια λέξη, είναι δαίμονες. Περισσότερο στο σημείο, το vejigante είναι ένας αριθμός που προέρχεται από μια λαϊκή λαϊκή παράδοση που συνδυάζει αφρικανικές, ισπανικές και καραϊβικές κουλτούρες. Το όνομα προέρχεται από vejiga , που σημαίνει "ουροδόχος κύστη" στα ισπανικά. Θα το εξηγήσω λίγο.

Όπως αναλύεται λεπτομερώς σε αυτή την εξαιρετική περίληψη, η παραδοσιακή φορεσιά vejigante απαιτεί τρία βασικά στοιχεία: μάσκα, ακρωτήριο και κοστούμι. Η μάσκα είναι η πιο εικονική και πολύχρωμη από αυτά τα βασικά, και μάλιστα έχει κανόνες και κανονισμούς: Έχω ακόμα να δω μια μάσκα vejigante χωρίς πυρκαγιά δοντιών και κέρατων.

Σύμβολο του Καρναβαλιού

Όπως και ο Mardi Gras, το καρναβάλι έχει τις ρίζες του στον καθολικισμό. Οι vejigans, οπλισμένοι με τις vejigas τους (φουσκωμένες κύστεις αγελάδων), περνούν γύρω από τα παιδιά και άλλους αθώους, φαινομενικά να χτυπήσουν τα κακά πνεύματα που παραμένουν γύρω τους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι απευθύνονται σε ελκυστικές γυναίκες, αυτά τα πνευματικά κίνητρα μπορεί να είναι ύποπτα.

Το φεστιβάλ τελειώνει με το Entiro de la Sardina , ή "Ταφή της Σαρδέλας". Αυτή η τελετή κηδείας, γεμάτη με φανερό φέρετρο, είναι προς τιμήν της ερχόμενης εποχής της Σαρακοστής. Το φέρετρο και το ανδρείκελο τίθενται σε φωτιά, για να συμβολίζουν την καύση των αμαρτιών της σάρκας.

Τι να περιμένεις

Εκτός από την επίσπευση των κοστουμιών vejigantes, περιμένετε πολλές παραδοσιακές μουσικές μουσικές, πλούσιο φαγητό και ποτό, και ένα φωνάζοντας, άγρυπνο πλήθος. Υπάρχει επίσης μια παρέλαση για τον βασιλιά και τη βασίλισσα του καρναβαλιού, και την προαναφερθείσα "ταφή της σαρδέλας". Είναι το μεγαλύτερο κόμμα του Πουέρτο Ρίκο και είναι ένα οικογενειακό γεγονός. θα δείτε mini vejigantes σε όλη τη χώρα. Αναμείνετε πλήθη, δυνατή μουσική, δυνατά γλέντια και καλό χρόνο!