Απόρριψη φαρμάκων συνταγών στην Οκλαχόμα Σίτι

Οι αξιωματούχοι των ναρκωτικών της Οκλαχόμα συστήνουν ότι τα ληφθέντα συνταγογραφούμενα φάρμακα να απορριφθούν σωστά, αλλά πολλοί στην πόλη της Οκλαχόμα και σε ολόκληρη την πολιτεία δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Εδώ υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων με συνταγή στην περιοχή του μετρό της Οκλαχόμα Σίτι, πώς και πού να απαλλαγείτε από επικίνδυνο φάρμακο που έχει λήξει.

Οι κίνδυνοι των ληφθέντων συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Ως επί το πλείστον, η συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή απλώς χάνει την αποτελεσματικότητά της με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, μερικές υγρές φαρμακευτικές αγωγές μπορεί να αυξήσουν την ισχύ τους και άλλοι, όπως μερικά αντιβιοτικά, μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες όταν λήξουν. Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιβάλλει ότι όλα τα συνταγογραφούμενα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα περιλαμβάνουν ημερομηνία λήξης, συχνά περίπου δύο με τρία χρόνια από την αγορά.

Υπάρχουν μερικοί άλλοι κίνδυνοι που συνδέονται με τα ληγμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα επίσης. Πρώτον, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να τις διαθέσουν σωστά. Μπορεί να τα ξεπλύνουν κάτω από την τουαλέτα ή την αποχέτευση, μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει ρύπανση των υδάτινων πόρων ή τον κίνδυνο για τη ζωή των ζώων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Επιπρόσθετα, οι αξιωματούχοι του νόμου της Οκλαχόμα προειδοποιούν ότι οι χρήστες ναρκωτικών συχνά στοχεύουν φάρμακα που έχουν λήξει στο σπίτι. Τα ξεχασμένα φάρμακα συχνά κλαπούν ή ίσως πωλούνται από έφηβους ή άλλα μέλη της οικογένειας.

Πρόγραμμα απόρριψης φαρμάκων της Οκλαχόμα

Ιδρύθηκε στις αρχές Μαρτίου 2011, ένα νέο πρόγραμμα διάθεσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων από το Γραφείο Ναρκωτικών και Επικίνδυνων Φαρμάκων της Οκλαχόμα θεωρείται το πρώτο του είδους του στο έθνος.

Για την ασφαλή απόρριψη των επικίνδυνων φαρμάκων που έχουν λήξει, έχουν τοποθετηθεί μόνιμα κουτιά διάθεσης φαρμάκων σε όλη την πολιτεία της Οκλαχόμα. Τα κουτιά μοιάζουν με λευκά ταχυδρομικά κουτιά, περιλαμβάνουν το κρατικό έμβλημα της υπηρεσίας φαρμάκων, και επιτρέπουν στους κατοίκους να αποβάλλουν τις ληγμένες συνταγές ανά πάσα στιγμή. Οι κρατικοί παράγοντες διατίθενται στη συνέχεια κατάλληλα φάρμακα με διάφορους τρόπους, όπως η άλεση και η ανάμειξή τους σε σκυρόδεμα.

Θέσεις απόρριψης φαρμάκων για συνταγογράφηση στο Μετρό της Οκλαχόμα Σίτι

Σύμφωνα με το κρατικό πρόγραμμα του Γραφείου Ναρκωτικών και Επικίνδυνων Ναρκωτικών της Οκλαχόμα, τα κουτιά αποστολής συνταγογραφούμενων φαρμάκων τοποθετούνται σε θέσεις γραφείων αστυνομίας και σερίφους και υποσταθμούς σε όλες τις 77 επαρχίες. Εδώ είναι μερικές από τις θέσεις του μετρό Oklahoma City για την εξαντλημένη διάθεση ναρκωτικών συνταγών:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες ή το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Oklahoma Bureau of Narcotic ή καλέστε (800) 522-8031.