Τραπεζικές αργίες στην ηπειρωτική Κίνα

Σημαντικές πληροφορίες τραπεζικής που πρέπει να ξέρετε

Εάν ταξιδεύετε στην Κίνα για δουλειά, σε περιοδεία ή για επίσκεψη για ευχαρίστηση, πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε ανάληψη μετρητών. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν πραγματικό τραπεζίτη εκτός αν μένετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχετε λογαριασμό σε μία από τις τράπεζες της ηπειρωτικής χώρας. Αντ 'αυτού, πιθανότατα θα επισκεφθείτε μια μηχανή ΑΤΜ .

Ώρες λειτουργίας τράπεζας και ΑΤΜ

Θεωρητικά, τα ΑΤΜ είναι ανοιχτά 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αναγκαστικά επιτυχής με μια ξένη κάρτα στο μηχάνημα όταν οι τράπεζες είναι κλειστές.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να βρείτε ένα ΑΤΜ με μια ετικέτα που λέει ότι δέχεται μόνο ξένες κάρτες. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν συνήθως να βρεθούν σε εμπορικά κέντρα και δημοφιλή τουριστικά σημεία στις μεγάλες πόλεις.

Αν βρίσκεστε να χρειάζεστε πραγματικά να πηγαίνετε μέσα και να επισκέπτεστε μια τράπεζα, οι ώρες των τραπεζών της Κίνας είναι παρόμοιες με αυτές που είστε συνηθισμένοι στο σπίτι, με εξαίρεση τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα που είναι ανοιχτά τα Σαββατοκύριακα. Οι τράπεζες σε μεγάλες κινεζικές πόλεις είναι ανοιχτές τουλάχιστον έξι ημέρες την εβδομάδα από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., με εξαίρεση ορισμένες τράπεζες που κλείνουν ή λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού που εκτυλίσσεται από το μεσημέρι μέχρι τις 2 το απόγευμα. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις τραπεζικές υπηρεσίες, το καλύτερο και ασφαλέστερο στοίχημά σας είναι να πάτε μία μέρα πριν ή μετά το μεσημέρι.

Κινέζικη τραπεζική αργία

Οι τράπεζες είναι συνήθως κλειστές στις επίσημες επίσημες κινεζικές αργίες, αν και μερικές φορές είναι ανοιχτές ή στελεχωμένες για μερικές από τις ημέρες ενός μεγαλύτερου διαλείμματος διακοπών όπως το κινεζικό νέο έτος.

Ωστόσο, ορισμένες δημόσιες αργίες και επίσημες αργίες είναι μερικές φορές δύσκολο να διαφοροποιηθούν.

Κάθε χρόνο η κυβέρνηση ανακοινώνει το πρόγραμμα διακοπών. Έτσι, αν και γνωρίζετε ότι το κινεζικό νέο έτος πέφτει στις 8 Φεβρουαρίου για ένα συγκεκριμένο έτος, μπορείτε να υποθέσετε ότι οι "επίσημες" διακοπές θα περιλαμβάνουν την Ημέρα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, την Κινεζική Πρωτοχρονιά και την επόμενη μέρα, ενώ οι "δημόσιες" θα μπορούσε να τρέξει για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, φυσικά, γι 'αυτό συνιστάται να ολοκληρώσετε τις τραπεζικές σας ανάγκες πριν από την έναρξη οποιωνδήποτε μεγάλων διακοπών, αν είναι δυνατόν.

Σε γενικές γραμμές, οι τράπεζες είναι κλειστές στις «επίσημες» αργίες της κυβέρνησης, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν το Νέο Έτος του Δυτικού Ημερολογίου, το οποίο υπάγεται στην 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, το κινεζικό νέο έτος , το οποίο πέφτει γύρω από την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα του Σεληνιακού Ημερολογίου, είναι συνήθως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, και την ημέρα Qing Ming ή Tomb Sweeping, η οποία τυπικά γιορτάζεται κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Η Ημέρα Εργασίας γιορτάζεται την 1η Μαΐου, αν και μερικές φορές παρατηρείται στις 2 Μαΐου, ενώ το Φεστιβάλ Δράκου του Δράκου εξαρτάται από το Σεληνιακό Ημερολόγιο και είναι συνήθως η δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η Ημέρα Νίκης, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά το 2015 ως μονοήμερη γιορτή για να γιορτάσει τη νίκη της Κίνας στην Ιαπωνία, πραγματοποιείται σήμερα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ του μεσαίου φθινοπώρου πραγματοποιείται τη δέκατη πέμπτη ημέρα του όγδοου σεληνιακού μήνα, που είναι συνήθως στα μέσα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και η Εθνική Ημέρα γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, με τις επίσημες αργίες να διαρκούν δύο έως τρεις ημέρες και τις δημόσιες αργίες να διαρκούν περίπου μια εβδομάδα.

Αν σχεδιάζετε τις διακοπές σας στην Κίνα και θέλετε να το συγκεντρώσετε ή να αποφύγετε μία από αυτές τις διακοπές, το Office Holidays παρακολουθεί κάθε χρόνο τις ημερομηνίες και τους χρόνους κλεισίματος που σχετίζονται με τις παραδόσεις της Κίνας.

Πληροφορίες κινεζικού νομίσματος

Φυσικά, πριν φτάσετε στην Κίνα και χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις τραπεζικές υπηρεσίες, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το τοπικό νόμισμα.

Το επίσημο όνομα για το νόμισμα είναι το Renminbi, το οποίο, στα αγγλικά, σημαίνει "νόμισμα του λαού". Το Renminbi συντομεύτηκε στην φωνητική προφορά του RMB. Σε διεθνές επίπεδο, χρησιμοποιείται ο όρος Yuan, ο οποίος συντομογραφείται στο CNY. Το νόμισμα αυτό χρησιμοποιείται μόνο στην ηπειρωτική Κίνα.

Το σύμβολο για τα κινέζικα Yuan είναι ¥, αλλά σε πολλά καταστήματα και εστιατόρια σε όλη τη χώρα, θα βρείτε αυτό το σύμβολο 元 χρησιμοποιείται αντ 'αυτού. Πιο συγκεχυμένη, αν ακούσετε κάποιον να λέει kuai (προφέρεται kwai), αυτή είναι η τοπική λέξη για το γιουάν. Τυπικά, θα βρείτε τραπεζογραμμάτια σε ονομαστικές αξίες ενός, πέντε, 10, 20, 50 και 100 σε κυκλοφορία με την προσθήκη ενός γιουάν νομισμάτων.

Κατά τη μετατροπή του νομίσματος της χώρας σας σε RMB ή την ανάληψη μετρητών, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι η συναλλαγματική ισοτιμία, δεδομένου ότι μπορεί να αλλάξει σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Ένας πολύ καλός πόρος για τον έλεγχο των πιο ενημερωμένων ποσοστών είναι ο XE Currency Converter, τον οποίο μπορείτε και πρέπει να ελέγξετε στην κινητή συσκευή σας αμέσως πριν την ανταλλαγή ή την ανάληψη μετρητών.