Συμβουλές εθιμοτυπίας για τους επισκέπτες του γάμου της Νέας Υόρκης

Τι να φοράτε, τι να δώσετε και πώς να ασχοληθείτε με κολλητικές καταστάσεις

Είστε έτοιμοι για τη γαμήλια σεζόν στη Νέα Υόρκη ; Οι γάμοι πρέπει να είναι στιγμές εορτασμού, αλλά μερικές φορές αυξάνουν τις κολπικές εθιμοτυπικές καταστάσεις για τους επισκέπτες. Πόσο πρέπει να ξοδέψετε για το γαμήλιο δώρο σας στη Νέα Υόρκη; Μπορείτε να φέρετε έναν επισκέπτη; Πώς λες όχι να είσαι bridesmaid; Μπορείτε να φορέσετε το ζεστό λευκό φόρεμα στο γάμο του φίλου σας;

Ζητήσαμε από τον εμπειρογνώμονα της εθιμοτυπίας γάμου της Μανχάταν, Elise MacAdam, συγγραφέα του Something New: Η εθιμοτυπία γάμου για τους διαταραγμένους κανόνες, οι παραδοσιακοί και όλοι μεταξύ τους , για να απαντήσουμε σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έρχονται για τους επισκέπτες του γάμου της Νέας Υόρκης.

Γάμος Guest Δίλημα # 1: Τι πρέπει να κάνω για το παρόν γάμου; Αγοράζω από το μητρώο; Δίνω χρήματα? Πόσο? Πρέπει να το φέρω στο γάμο;

Η συμβουλή του Elise: Δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με τα γαμήλια δώρα και ενώ αυτή η πολιτική ισχύει παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα η περίπτωση στη Νέα Υόρκη, όπου οι άνθρωποι προέρχονται από τόσα διαφορετικά υπόβαθρα με διαφορετικές παραδόσεις. Μερικοί δίνουν μόνο μετρητά, άλλοι παρουσιάζουν μόνο, κλπ. Υπήρχαν πολύ περισσότεροι κανόνες στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, όταν τα ζευγάρια γάμου ελπίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι θα απέφευγαν να δίνουν δώρα, ειδικά πράγματα όπως λινά ή οικιακά σκεύη που υπολόγιζαν ένα ορισμένο ποσό της οικειότητας.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να "πληρώνουν για τις πινακίδες τους" και δεν υπάρχει καθορισμένο ποσό για δώρα. Πρέπει να δώσουν ό, τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά και τι αισθάνονται σαν να δίνουν. Αν είναι πάρα πολύ έσπασαν για να δώσουν τίποτα, θα πρέπει να στείλουν στο ζευγάρι γάμου μια κάρτα που τους συγχαίρει και λένε πόσο ευτυχείς είναι να συμπεριληφθούν στον εορτασμό.

Γενικά, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φέρετε δώρα στον ίδιο τον γάμο . Οι νεόνυμφοι θα κολλήσουν προσπαθώντας να καταλάβουν πώς να πάρουν τα πάντα στο σπίτι στο τέλος της δεξίωσης και οι πιθανότητες να χάσετε ή να σπάσετε το δώρο σας είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι εάν το έχετε αποσταλεί.

Δίλημα Γάμου Επισκέπτη # 2: Ένας παλιός αλλά όχι πολύ στενός φίλος με ζήτησε να είμαι στο γάμο της. Ήμουν παράνυμφος έξι φορές τα τελευταία τρία χρόνια και πραγματικά δεν μπορώ να το αντέξω αμέσως. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφυλακιστείς;

Η συμβουλή του Elise: Οι προσδοκίες των ανθρώπων από τις παράνυμφοι συνεχίζουν να γίνονται μεγαλύτερες και ακριβότερες.

Υπάρχουν τρόποι για να εξαναγκαστούν, αλλά μόνο με εξαιρετική λεπτότητα και καλή συμπεριφορά.

Η νύφη είναι ο φίλος σου και πρέπει να γνωρίζει τις συνθήκες της ζωής σου. Προτού αρνηθείτε τη δουλειά, μιλήστε με τη νύφη και ενημερώστε την για τους περιορισμούς σας. Εάν έχει ελάχιστες προσδοκίες, μπορεί να μην χρειαστεί να παραιτηθείτε από την τιμή (ίσως να μην χρειαστεί να αγοράσετε ένα φόρεμα). Εάν υποτίθεται ότι είστε η μόνη παράνυμφος της νύφης ή ένας μόνο από δύο άτομα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να απορρίψετε το αίτημα, αλλά θα είναι ευκολότερο να μιλήσετε με τον φίλο σας για τους οικονομικούς περιορισμούς σας και να φτάσετε σε κάποιο βαθμό συμβιβασμού. Πραγματικά, κανείς δεν πρέπει να χρεοκοπήσει για να γίνει παράνυμφος.

Φυσικά, αν το συμβαλλόμενο μέρος του γάμου είναι αρκετά μεγάλο, θα πρέπει ακόμα να πείτε στο φίλο σας ότι δεν είστε σε θέση να αναλάβετε μια πρόσθετη οικονομική δέσμευση και δεν θέλετε να αφήσετε κανέναν κάτω. Πείτε ότι είστε ενθουσιασμένοι που σας ζητήθηκε να είστε στο γάμο αλλά νομίζετε ότι θα ήταν πιο άνετα εάν παρέμεινε ένας «πολιτικός» φιλοξενούμενος.

Δίλημα Γάμου Επισκέπτη # 3: Προσκλήθηκα στο γάμο μου. Το όνομά μου ήταν το μοναδικό στην πρόσκληση. Δεν νομίζω ότι ξέρει ότι έχω έναν ζωντανό φίλο. Έχω RSVP και για τους δυο μας ή πρέπει να πάω σόλο;

Συμβουλές του Elise: Αυτή είναι μια περίπτωση όπου πρέπει πραγματικά να μιλήσετε με τον συνάδελφό σας.

Δεν πρέπει να προσθέσετε κάποιον που δεν είχε προσκληθεί στην κάρτα απάντησής σας ούτε πρέπει να εμφανιστείτε με το φίλο σας. Δεδομένου ότι έχετε μια μακροχρόνια δεσμευμένη σχέση, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να προσκληθείτε να κάνετε γάμους ως ζευγάρι. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να ρωτήσετε ευγενικά αν εσείς και ο φίλος σας μπορείτε να παρακολουθήσετε τον γάμο μαζί. Εάν σας ειπωθεί ότι πρέπει να παρακολουθήσετε σόλο, τότε μπορείτε να επιλέξετε να πάτε μόνος σας ή να καθίσετε τον γάμο έξω.

Δίλημα γάμου φιλοξενουμένων # 4: Έχω ένα λευκό φόρεμα που μου αρέσει και φαίνω πολύ ζεστό σε αυτό. Δεν μοιάζει με νυφικό. Μπορώ να το φορέσω στον γάμο του φίλου μου;

Συμβουλή του Elise: Γιατί να ανακατεύετε το δοχείο; Είναι γενικά θεωρείται φτωχή μορφή για να φορέσει λευκό σε ένα γάμο αν δεν είστε η νύφη και να παρακολουθήσετε σε αυτό το φόρεμα θα μπορούσε εύκολα να σας κερδίσει κάποια βρώμικη εμφάνιση.

Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις από αυτήν την πολιτική.

Μερικές φορές οι νύφες ταιριάζουν με τους bridesmaids τους σε λευκό και υπάρχουν θεματικοί γάμοι στους οποίους οι επισκέπτες είναι εκπαιδευμένοι να φορούν μαύρο ή λευκό (ο Truman Capote έκανε το διάσημο στυλ του κόμματος με την πασίγνωστη μαύρη και λευκή μπάλα του 1966 για την τιμή της Katherine Graham στο Plaza Hotel).

Αλλά αν δεν ξέρετε απόλυτα ότι δεν θα φανεί ότι προσπαθείτε να κλέψετε το φως της νύφης, βρείτε κάτι άλλο για να φορέσετε. Σκεφτείτε αυτό ως μια ευκαιρία να πάτε για ψώνια.

Δίλημα Γάμου Επισκέπτη # 5: Ήμουν προσκεκλημένος σε ένα κόμμα δέσμευσης. Πρέπει να φέρω ένα δώρο;

Η συμβουλή του Elise: Δεν υπάρχουν παρούσες εντολές για τα συμβαλλόμενα μέρη. Εξαρτάται από εσάς. Εάν θέλετε να φέρετε κάτι, δεν χρειάζεται να ξεπεράσετε. Ελκυστικά, αναλώσιμα δώρα όπως το κρασί, η σοκολάτα ή άλλα πολυτελή βρώσιμα είναι μεγάλες επιλογές και δεν τείνουν να είναι υπερβολικά φορτωμένες με συμβολισμό, έτσι μπορείτε να τους δώσετε χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε πάρα πολύ σκληρά για τη χειρονομία.