Γιατί ο κυκλώνας του Coney Island είναι ένας μεγάλος πύργος

Το κλασσικό, αγαπημένο βόλτα εξακολουθεί να πακετάρει

Ένα πολύτιμο κομμάτι ζωντανής ιστορίας (ένας όρος που ισχύει για μεγάλο μέρος του νησιού Coney ), ο κλασικός κυκλώνας προκαλεί μια παλαιότερη εποχή, αλλά πακέτα μια εκπληκτικά ισχυρή γροθιά - ακόμα και σε σύγκριση με τους σύγχρονους μεγαλοπρεπείς . Είναι, ίσως, η αρχέτυπη περιπέτεια και ίσως η πιο διάσημη μηχανή συγκίνησης στον κόσμο. Ενώ ο Cyclone μπορεί να πάρει περισσότερο από ένα κομμάτι τραχύ, freaks τρέιλερ και casual οπαδοί παρ 'όλα αυτά λατρεύουν το συναισθηματικό αγαπημένο.

Προηγούμενες πληροφορίες

Εκπληκτική Vintage Ride

Σκαρφαλώνοντας στο σταθμό Coney Island στο μετρό της Νέας Υόρκης, το ορόσημο έρχεται στο προσκήνιο: το λευκό πλέγμα, το ξεθωριασμένο κόκκινο κιγκλίδωμα, τα κυκλικά γράμματα "CYCLONE" στην κορυφή του λόφου ανελκυστήρα. Οι γενιές επιβατών έχουν κοιτάξει μέσα από τα παράθυρα των τρένων και μοιράζονται την αίσθηση της φαντασίας που έφτασε στο νησί Coney, καθώς και την πρόβλεψη της χαράς και του φόβου που προκαλεί η θέα του κυλινδρικού περιπτέρου.

Οι αναβάτες ευθυγραμμίζονται κατά μήκος της λεωφόρου Surf κάτω από το ένδοξο vintage σημάδι νέον Cyclone. Μετά την πληρωμή του ταμείου στον παλιό θάλαμο κλουβί για ένα εισιτήριο, οι επιβάτες φίδι κάτω από την τροχιά και μέσω της δομής μέχρι την πλατφόρμα φόρτωσης. Η διαδρομή δεν έχει ποτέ ενημερωθεί με ένα μηχανοκίνητο σύστημα πέδησης, και ο Cyclone είναι ένα από τα λίγα κλασικά σουβέρ που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί χειροκίνητα φρένα.

Είναι μια κουδούνισμα για να παρακολουθήσετε χειριστές βόλτα αργή και να σταματήσει τα τρένα τραβώντας τις ψηλές λαβές φρένων της βόλτας.

Γεια σου, Ας πάμε!

Η σκηνή στο σταθμό είναι πολύ κοντά στο Μπρούκλιν. Αντί για τις ανόητες τακτικές που βρίσκονταν συνήθως σε θεματικά πάρκα, τα μέλη του πληρώματος του Cyclone φορούσαν κουρέλια, καπέλα μπέιζμπολ, φανέλες για το Yankees, κορυφές δεξαμενών και οτιδήποτε άλλο ένιωθαν σαν να ρίχνουν το πρωί. Τραβούν τους εξερχόμενους επιβάτες έξω από τα τρένα στο ένα άκρο του σταθμού, φεύγουν πάνω από τα αυτοκίνητα καθώς εισχωρούν στην περιοχή φόρτωσης και στη συνέχεια επιβαρύνουν τους οδηγούς με χειρονομίες και κουνώντας τις εντολές για να «συνεχίσουμε! πάμε!" Πρέπει να είναι η πιο αποτελεσματική και επιθετική ομάδα ride-op στην επιχείρηση. Είναι σαν να πληρώνονται από τον αριθμό των τρένων που πληρώνουν ανά ώρα.

Όπως σχεδόν όλα τα άλλα σχετικά με το Cyclone, ο σχεδιασμός των παραδοσιακών 24-επιβατικών αμαξοστοιχιών έχει παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητος εδώ και δεκαετίες. Τα καθίσματα χαμηλής κλίσης δεν έχουν προσκέφαλα και το μόνο σύστημα συγκράτησης ασφαλείας είναι μια ζώνη αγκύλης μίας θέσης. Τα καθίσματα των δύο προσώπων δεν έχουν διαχωριστικά, επομένως οι επιβάτες πρέπει να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Οι βάσεις καθίσματος, το πλαίσιο και οι πλευρές των αυτοκινήτων είναι αρθρωμένες ώστε να μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα και να φιλοξενούν την άγρια ​​βόλτα.

Μόλις διαγραφεί για την αναχώρηση, ο φρένος πέφτει πάνω στη λαβή και η τράπεζα ξετυλίγεται από το σταθμό για να εμπλακεί ο ανυψωτήρας της αλυσίδας. Ταξιδεύοντας πέρα ​​από την υπέροχη "Τελική προειδοποίηση: Δεν στέκεται!" υπογράψουν και επάνω το λόφο των 85 ποδιών στο ανακατεύοντας ακανόνιστο ήχο κρότωνα, οι επιβάτες μπορούν να αισθανθούν τις περίεργες κινήσεις του αρθρωτού αυτοκινήτου καθώς κινείται στην πίστα. Με θέα στην παραλία και τον ωκεανό πέρα, η θέα από την κορυφή του λόφου είναι εκπληκτική.

Ο κυκλώνας είναι ένα "καλό" επιθετικό coaster

Τότε όλη η κόλαση χαλαρώνει. Σε σχεδόν 60 μοίρες, η πρώτη σταγόνα είναι απίστευτα απότομη. Ένας φίλος περιγράφει εύστοχα την πτώση ως το ισοδύναμο της ιππασίας κάτω από μια σκάλα 85 ποδιών και χτυπώντας κάθε σκαλί κατά μήκος του δρόμου. Μια στροφή 180 μοιρών στο κάτω μέρος του λόφου στέλνει το τρένο να αγωνίζεται μέχρι τον δεύτερο λόφο και να παραδώσει την πρώτη από πολλές εκρήξεις του χρόνου ομιλίας .

Η στροφή επίσης στέλνει τους επιβάτες στη μία πλευρά της αμαξοστοιχίας να χτυπάνε - και εννοώ να χτυπάνε - τους καθισμένους τους. Υπάρχουν έξι στροφές 180 μοιρών σε όλα, έτσι υπάρχουν πολλές πλευρικές δυνάμεις G και ευκαιρίες για τους αναβάτες να συντρίβονται ο ένας στον άλλο.

Ο Cyclone διαθέτει 12 σταγόνες και το φορτίο ευφορίας στιγμιαίου χρόνου. Υπάρχουν επίσης 18 crossovers. Σε αντίθεση με ένα out-and-back coaster που ταξιδεύει σε έναν ενιαίο βρόχο, ο Cyclone είναι σε θέση να χωρέσει 2640 πόδια από την τροχιά στο συμπαγές αποτύπωμα του, στρίβοντας μέσα και έξω από τον εαυτό του. Το συγκλονιστικό μηχάνημα είναι τόσο πρωτοποριακό και θρυλικό, όλα τα κυλινδρικά κύπελλα twister είναι γενικά γνωστά ως "κυκλώνα" σουβέρ προς τιμή του.

Η διαδρομή ποικίλλει ανάλογα με τη θέση του καθίσματος και άλλους παράγοντες όπως η ώρα της ημέρας και ο καιρός. Τα πίσω καθίσματα, ειδικά, μπορούν να είναι παράλογα τραχιά, αν και κάποτε είχα μια μπροστινή πορεία που δεν ήταν για το squeamish. Η δομή στενάζει και κουνιέται, οι αναβάτες παίρνουν πετάγονται προς τα πίσω με την εγκατάλειψη, και τα τρένα μπορούν ξαφνικά να σκαρφαλώνουν προς τον ουρανό μόνο για να χτυπήσουν τους τροχούς των επάνω, που τους προσδέουν στην πίστα. Για όλη την τιμωρία του, όμως, ο Κύκλωνας είναι, στον πυρήνα του, μια συναρπαστική και αποφασιστικά διασκεδαστική διαδρομή. Απλώς προκαλεί ίσες δόσεις γέλιου και κραυγής.

Υπάρχουν "κακά" επιθετικά καστίστρες (όπως το τρομακτικό Manhattan Express ή ό, τι λέει η Λας Βέγκας στη Νέα Υόρκη, το καζίνο της Νέας Υόρκης αυτές τις μέρες) και τα "καλά" επιθετικά σουβέρ. Ο Cyclone πέφτει στην τελευταία κατηγορία.

Προστατεύονται για να έρθουν χρόνια

Ο κυκλώνας έχει, είχε, τα σκαμπανεβάσματα του. Έκανε το ντεμπούτο του το 1927 με μεγάλη επιτυχία και κέρδισε γρήγορα τη φήμη του παγκοσμίως. Η δημοτικότητα του Coney Island εξαντλείται καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, ωστόσο, οι πελάτες του Cyclone μειώθηκαν. Η τύχη της εμφανίστηκε ζοφερή όταν η πόλη καταδίκασε το 1969.

Ευτυχώς, οι ιδιοκτήτες του την εποχή εκείνη αποκαθιστούσαν με αγάπη τον κυκλώνα και την άνοιξαν εκ νέου το 1975. Η Νέα Υόρκη το χαρακτήρισε ως επίσημο ορόσημο της πόλης το 1988. Το 1991, η πολιτεία της Νέας Υόρκης εισήλθε στο Cyclone στο μητρώο ιστορικών τόπων. Την ίδια χρονιά, η διαδρομή κέρδισε το εθνικό ιστορικό ορόσημο, το οποίο την προστατεύει από τις ιδιοτροπίες των προγραμματιστών. Ο προστατευμένος κυκλώνας θα παραμείνει άθικτος και θα ευχαριστήσει τους αναβάτες για τα επόμενα χρόνια.

Καθώς ο Cyclone έρχεται να γυρίσει πίσω στο σταθμό στο τέλος της διαδρομής, τα μέλη του πληρώματος πηδούν στις πλευρές του τρένου και τα γεράκια αναρρώνουν σε μειωμένη τιμή. Εάν θέλετε να κερδίσετε ένα κάθισμα μπροστινής σειράς (συνιστάται ιδιαίτερα), πληρώστε για μια αναβάθμιση και προσπαθήστε να το βγάλετε γρήγορα στο μπροστινό αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, ετοιμαστείτε για ένα άλλο γλυκό Cyclone slamfest.

Άλλα πετράδια του Coney Island περιλαμβάνουν το Wonder Wheel και το Spook-A-Rama, και τα δύο βρίσκονται στο Wonder Wheel Park του Deno.