Πώς να υποβάλλετε αίτηση για ανεργία στη Νέα Υόρκη

Το κράτος της Νέας Υόρκης παρέχει παροχές ανεργίας που προορίζονται να χρησιμεύσουν ως προσωρινό εισόδημα για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης που έχασαν δουλειά χωρίς δικό τους ελάττωμα και αναζητούν ενεργά εργασία. Διαβάστε τα παρακάτω ερωτήματα και ερωτήσεις για να μάθετε αν δικαιούστε επιδόματα ανεργίας στη Νέα Υόρκη και να μάθετε πώς να υποβάλετε αίτηση και να συλλέξετε ανεργία στη Νέα Υόρκη.

Πώς μπορώ να μάθω αν προκριθώ για οφέλη ανεργίας στη Νέα Υόρκη;

Η ασφάλιση ανεργίας είναι προσωρινό εισόδημα για τους επιλέξιμους εργαζόμενους που έχουν καταστεί άνεργοι χωρίς δικό τους σφάλμα και είναι έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να εργάζονται κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας αξιώσεων.

Πρέπει να έχετε επαρκή εργασία και μισθούς σε καλυμμένη απασχόληση για να εισπράξετε τα επιδόματα ανεργίας (στο κράτος της Νέας Υόρκης, είναι υποχρέωση του εργοδότη σας να πληρώσει ανεργία, δεν αφαιρείται από το μισθό σας). Αν δεν είστε σίγουροι αν πληρείτε τις προϋποθέσεις για ανεργία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για παροχές και το Τμήμα Εργασίας θα καθορίσει την καταλληλότητά σας.

Πότε πρέπει να αρχειοθετήσω τα οφέλη ανεργίας στη Νέα Υόρκη;

Η αξίωσή σας πρέπει να κατατεθεί έγκαιρα, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας ανεργίας. Η πρώτη εβδομάδα σας είναι μια εβδομάδα αναμονής χωρίς επιστροφή, η οποία συνήθως αναφέρεται ως "περίοδος αναμονής". Η καθυστέρηση στην υποβολή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια παροχών.

Τι πληροφορίες χρειάζομαι για να υποβάλω αίτηση για οφέλη ανεργίας στη Νέα Υόρκη;

Θα χρειαστείτε τα έγγραφα και τις παρακάτω πληροφορίες για να υποβάλετε την αξίωσή σας για πληρωμές ασφάλισης ανεργίας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα αν δεν έχετε όλα τα έγγραφα που αναφέρονται, αλλά πιθανόν να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διεκπεραιωθεί η αξίωσή σας και να στείλετε την πρώτη σας πληρωμή.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για πληρωμές ανεργίας στη Νέα Υόρκη;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα ανεργίας στη Νέα Υόρκη online μεταξύ των ωρών 7:30 π.μ. και 7:30 μ.μ. από Δευτέρα έως Πέμπτη (EST). 7:30 π.μ. έως 5 μ.μ. την Παρασκευή. όλη την ημέρα το Σάββατο. και μέχρι τις 19:00 την Κυριακή.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αξίωση καλώντας το 1-888-209-8124 χωρίς χρέωση μεταξύ 8 π.μ. και 5 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή. Εάν επιλέξετε να υποβάλετε την αξίωσή σας τηλεφωνικά, μια αυτοματοποιημένη φωνή θα σας προσφέρει την επιλογή της κατάθεσης σε αγγλικά, ισπανικά, ρωσικά, καντονέζικα, κινέζικα, πολωνικά ή σε όλες τις άλλες γλώσσες (θα παρέχονται υπηρεσίες μετάφρασης) .

Πώς μπορώ να λάβω τον νομισματικό προσδιορισμό της ανεργίας μου;

Μετά την κατάθεση, εάν πληρείτε τις προϋποθέσεις για ανεργία, θα σας αποσταλεί ένας νομισματικός προσδιορισμός που περιλαμβάνει το ποσοστό παροχών σας (επίσης γνωστό ως το ποσό που θα λάβετε κάθε εβδομάδα). Εάν δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις, ο Νομισματικός Καθορισμός θα παράσχει τους λόγους και τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσφυγής.

Το εβδομαδιαίο ποσοστό παροχών σας είναι γενικά ένα εικοστό έκτο (1/26) από τους υψηλότερους τριμηνιαίους μισθούς που καταβάλατε στη βασική σας περίοδο (η περίοδος απασχόλησης, όταν ο εργοδότης σας συνεισέφερε φόρο ασφάλισης ανεργίας στην κυβέρνηση).

Το τρέχον μέγιστο εβδομαδιαίο όφελος είναι $ 435.

Πώς μπορώ να διεκδικήσω τα εβδομαδιαία οφέλη ανεργίας;

Μπορείτε να ζητήσετε τα εβδομαδιαία σας επιδόματα ανεργίας στο διαδίκτυο ή μέσω τηλεφώνου τόνου αφής καλώντας το 1-888-581-5812. Και τα δύο συστήματα είναι απλά στη χρήση και διατίθενται στην αγγλική και ισπανική γλώσσα. Μπορείτε να διεκδικήσετε τις εβδομαδιαίες σας παροχές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30 π.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα και όλη την ημέρα το Σάββατο και την Κυριακή. Πρέπει να υποβάλετε τις εβδομαδιαίες αιτήσεις σας αμέσως για να λάβετε πληρωμή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Υπουργείο Εργασίας της Νέας Υόρκης στο www.labor.ny.gov/unemploymentassistance.shtm.