Δραστηριότητες σε Νέα Υόρκη: Νησί Ellis

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Ellis Island

Το άγαλμα της ελευθερίας είναι σταθερά τοποθετημένο σε κάθε λίστα "musts" για τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης, αλλά η γειτονική έλξη Ellis Island - ένας πρώην ομοσπονδιακός σταθμός μετανάστευσης που σήμερα χρησιμεύει ως εθνικό μουσείο μετανάστευσης - συχνά επισκιάζεται από το κολοσσιαίο άγαλμα στο λιμάνι. Αυτό το ιστορικό νησί, ωστόσο, φρέσκο ​​από την επέκταση του Μαΐου του 2015, δεν πρέπει να παραβλεφθεί, με την εμπλουτιστική του γνώση στη μακρά και συναρπαστική ιστορία των μεταναστών του έθνους.

Εκτός αυτού, το εισιτήριο πορείας που θα αγοράσετε για να φτάσετε στην Lady Liberty (στο κοντινό νησί Liberty), περιλαμβάνει επίσης μια στάση στο Ellis Island (τα δύο νησιά περιλαμβάνουν το ίδιο εθνικό πάρκο). Κάντε μια μέρα από αυτή και αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό, με αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεγιστοποίηση της επίσκεψής σας στο Ellis Island:

Ποιο είναι το ιστορικό πίσω από το νησί Ellis;

Το νησί Ellis χρησίμευσε ως το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο σταθμό μετανάστευσης του έθνους μεταξύ 1892 και 1924 και πριν το τελικό κλείσιμό του το 1954, πέρασαν 12 εκατομμύρια μετανάστες που φτάνουν στις ΗΠΑ με πλοίο από όλο τον κόσμο. σε μια νέα ζωή στην Αμερική. Εκτιμάται ότι το 40% του πληθυσμού του έθνους σήμερα μπορεί να εντοπίσει την καταγωγή τους πίσω από το νησί Ellis. Το νησί έγινε μέρος του Εθνικού Πάρκου Άγαλμα της Ελευθερίας το 1965 και το κεντρικό κτίριο και κέντρο επεξεργασίας άνοιξε ως μουσείο, μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης, το 1990.

Πού βρίσκεται το νησί Ellis;

Το νησί Ellis, στα 27,5 στρέμματα, κάθεται στο στόμιο του ποταμού Hudson στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Τι μπορώ να περιμένω να δω όταν επισκέπτομαι το νησί Ellis;

Σχεδιάστε τουλάχιστον δύο ώρες για να εξερευνήσετε το τριώροφο Εθνικό Μουσείο Μετανάστευσης στο νησί Ellis (πρώην Μουσείο Μετανάστευσης του νησιού Ellis Island), που βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο του νησιού, όπου η αμερικανική ιστορία μεταναστών αναπαρίσταται μέσω πολυάριθμων γκαλερί με επένδυση αντικειμένων, φωτογραφίες και εκθέματα πολυμέσων.

Μετά από μια επέκταση τον Μάιο του 2015, το επίσημο μουσείο μετανάστευσης του έθνους τώρα συνοπτικά καταγράφει την αμερικανική ιστορία της μετανάστευσης από την αποικιακή εποχή το 1600 μέχρι σήμερα, καλύπτοντας τις εποχές πριν και μετά τον Ellis.

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο μουσείο στην ιστορική αίθουσα αποσκευών του κτιρίου, όπου μπορούν να βιώσουν τη διαδραστική «World Migration Globe» (που έχει εγκατασταθεί τον Μάιο του 2015), που εντοπίζει τα πρότυπα μετανάστευσης σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Η σφαίρα είναι μέρος του ολοκληρωμένου κέντρου της Peopling of America, το οποίο πρόσθεσε και πτέρυγα μετά τον Ellis Island τον Μάιο του 2015, "The Journey: New Eras of Immigration", που απεικονίζει τη μετανάστευση από το 1954, όταν έκλεισε το νησί Ellis, μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Κοιτάξτε επίσης για τις γκαλερί του νησιού πριν από το Ellis, "Journeys: The Peopling of America, 1550s-1890", το οποίο άνοιξε το 2011. Αυτή η έκθεση, που επισημαίνει τα γραφικά και τις ηχητικές ιστορίες, τεκμηριώνει την ιστορία των πρώτων αφίξεων της Αμερικής, , αποίκους και σκλάβους, μέχρι το άνοιγμα του νησιού Ellis το 1892.

Το κεντρικό κομμάτι του μουσείου είναι η αίθουσα μητρώου ή η "Μεγάλη Αίθουσα" στον δεύτερο όροφο, με το θολωτό πλακόστρωτο ανώτατο όριο, το οποίο χρησίμευε ως ιστορικό κέντρο του νησιού Ellis, όπου μετατράπηκαν εκατομμύρια μετανάστες.

Πολλές επιπρόσθετες αίθουσες εκθέσεων μοιράζονται ιστορίες των μεταναστών που διέρρευσαν εδώ στην ακμή του νησιού του Έλλη, μέσω φωτογραφιών, κειμένων, αναμνηστικών και σταθμών ακρόασης.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η ελεύθερη προβολή του ντοκιμαντέρ Island Island of Hope, Island of Tears, που διαρκεί 35 λεπτά . Για τα παιδιά, υπάρχει ένα εκθετήριο αφιερωμένο για παιδιά που έκανε το ντεμπούτο του το 2012, καθώς και ένα πρόγραμμα κατώτερου κυνηγιού. Επίσης, αναζητήστε ένα κατάστημα με είδη δώρων και ένα μουσειακό κατάστημα που πωλεί βιβλία και αναμνηστικά αναμνηστικά.

Στο «Αμερικανικό Κέντρο Ιστορίας της Μετανάστευσης της Οικογένειας», οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν τα δηλωτικά πλοίων για να δουν αν ένας από τους 22 εκατομμύρια επιβάτες που έφτασαν στο λιμάνι της Νέας Υόρκης μεταξύ 1892 και 1924 ήταν οι πρόγονοί τους.

Άλλα κτίρια στο νησί (κυρίως παλιές ιατρικές εγκαταστάσεις) δεν έχουν αποκατασταθεί και είναι κλειστά για το κοινό, αν και υπάρχουν περιορισμένες περιηγήσεις στο νοσοκομείο του νησιού Ellis Island με επιπλέον χρέωση (βλ. Παρακάτω).

( Σημείωση: Λόγω της ζημιάς που υπέστη το νερό από τον τυφώνα Hurricane Sandy το 2012, ορισμένα τμήματα του μουσείου δεν ανοίγουν εκ νέου, με κάποια από τα αντικείμενα από την αποθήκη, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης ) .

Είναι διαθέσιμες οι περιηγήσεις;

Ναι, διατίθενται δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια από τις ιστορικές αίθουσες του Ellis Island για 30 λεπτά με κατεύθυνση ποταμού, οι οποίες αναχωρούν από το γραφείο πληροφοριών στην κορυφή της ώρας (δεν απαιτούνται εισιτήρια). Υπάρχουν επίσης ελεύθερες, αυτο-καθοδηγούμενες περιηγήσεις ήχου διαθέσιμες σε πολλές γλώσσες (υπάρχει και μια έκδοση για παιδιά).

Επιπλέον, στη νότια πλευρά του νησιού Ellis, μπορείτε να κάνετε κράτηση για περιηγήσεις 90 λεπτών σκληρών καπέλων για να επισκεφθείτε τμήματα του νοσοκομειακού συγκροτήματος Ellis Island, με την κατοικία του προσωπικού, το χώρο της αυτοψίας, τα ρούχα, την κουζίνα και πολλά άλλα. εκθεμάτων τέχνης, "Unframed-Ellis Island", από τον γνωστό καλλιτέχνη JR. Τα εισιτήρια είναι $ 25 και είναι διαθέσιμα μόνο για άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω (κάντε κράτηση εκ των προτέρων στην ιστοσελίδα Statue Cruises).

Υπάρχει οπουδήποτε να αγοράσετε φαγητό ή ποτό στο νησί Ellis;

Ναι, υπάρχει το Ellis Island Café, το οποίο έχει «έμφαση στα βιολογικά συστατικά και σε πολλές καρδιακά υγιεινές επιλογές», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Πώς μπορώ να αγοράσω εισιτήρια;

Δεν υπάρχει τέλος εισόδου για την πρόσβαση στο νησί Ellis ή στο γειτονικό νησί Liberty (site of the Statue of Liberty). Ωστόσο, υπάρχει ένα τέλος για την υποχρεωτική μεταφορά με πλοίο από το Statue Cruises, το οποίο προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση και στα δύο νησιά στο ίδιο κύκλωμα ($ 18 / ενήλικες, $ 9 / παιδιά, ηλικίες 3 και νεότεροι είναι δωρεάν).

Σημειώστε ότι η προκαταβολή για το πλοίο, προσφέροντας χρονομετρημένη έκδοση εισιτηρίων, συνιστάται ιδιαίτερα για να αποφευχθεί ο χρόνος αναμονής αρκετών ωρών στον τερματικό σταθμό. Τα εισιτήρια μπορούν να κρατηθούν ηλεκτρονικά στο statuecruises.com ή τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 877 / 523-9849 ή 201 / 604-2800. Διαφορετικά, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πωλούνται καθημερινά στο μνημείο Castle Clinton, στο Battery Park (στην οικονομική περιοχή).

Πώς μπορώ να φτάσω στο πλοίο για το νησί Liberty και το νησί Ellis;

Το Ellis Island βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και είναι αποκλειστικά προσβάσιμο μέσω μιας διαδρομής με φέρι με το κρουαζιερόπλοιο Statue Cruises. (Το πλοίο σταματά και στο γειτονικό νησί Liberty, θέση του Άγαλμα της Ελευθερίας.) Ο τερματικός σταθμός του λιμένα του Μανχάταν για το Liberty Island βρίσκεται στο Μνημείο του Κάστρου Κλίντον στο Battery Park, στο νότιο άκρο του Downtown Manhattan. (Υπάρχει επίσης ένα άλλο τερματικό πορθμείων με πρόσβαση στο νησί Ellis στο Liberty State Park στο New Jersey).

Τα δρομολόγια πλοίων μπορούν να αναθεωρηθούν στο statuecruises.com. Σημειώστε ότι όλοι οι επιβάτες των πορθμείων θα υποβληθούν σε έλεγχο αεροδρομίου πριν από την επιβίβαση.

Πόσο καιρό πρέπει να επιτρέψω για την επίσκεψή μου;

Εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε τόσο το Μουσείο Μετανάστευσης στο νησί Ellis όσο και το Άγαλμα της Ελευθερίας στο νησί Liberty, να είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας για την επίσκεψή σας. Οι χρόνοι αναμονής για επιβίβαση στο πλοίο στο Battery Park μπορεί να είναι πάνω από 90 λεπτά κατά τη διάρκεια της αιχμής (από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο και τις αργίες). Πάρτε ένα νωρίς εκκίνηση και μην προγραμματίσετε σχέδια τα ίδια το απόγευμα, καθώς μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο χρόνο μια επίσκεψη εδώ μπορεί να καταλήξει να καταναλώνει.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου Ellis Island στο nps.gov/elis/index.htm. Εκεί, μπορείτε να αναθεωρήσετε τις ώρες λειτουργίας (τα ακριβή δρομολόγια πορθμείων παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Statue Cruises). σχετικές αμοιβές · και οδηγίες για το πάρκο μπαταριών. Τα εισιτήρια πλοίων μπορούν να κρατηθούν ηλεκτρονικά στο statuecruises.com. μέσω τηλεφώνου (877 / 523-9849 ή 201 / 604-2800). ή αυτοπροσώπως στο τερματικό σταθμό των πορθμείων του Battery Park. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψή σας στο πάρκο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου στο τηλέφωνο 212 / 363-3200 ή να την στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ.