Πώς να διατηρήσετε τα μίλια και τους πόντους σας μετά το κλείσιμο ενός λογαριασμού πιστωτικής κάρτας

Μπορεί να χάσετε σημεία που κρατούνται απευθείας με έναν εκδότη κάρτας όταν κλείνετε ένα λογαριασμό.

Μετά από ένα ή δύο χρόνια συλλογής μιλίων και πόντων, ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να αρχίσετε να "χρεώνετε" τις πιστωτικές κάρτες - κλείνοντας και ανοίγοντας ξανά τους λογαριασμούς για να λάβετε ένα δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο μπόνους εγγραφής μετά την εκπλήρωση των απαιτήσεων ελάχιστης δαπάνης. Ορισμένες τράπεζες δεν θα σας επιτρέψουν να κερδίσετε ένα νέο επίδομα μέσα σε λίγα χρόνια από το κλείσιμο ενός πανομοιότυπου λογαριασμού, ενώ άλλοι είναι πολύ πιο πρόθυμοι να παραδώσουν χιλιάδες σημεία σε αντάλλαγμα για έναν άλλο πυροβολισμό για να σας κρατήσουν ως πελάτη.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει γενικά να κλείσετε το λογαριασμό σας προτού ανοίξετε ένα νέο.

Δεν θα μπει κανείς στην πολυπλοκότητα της φθοράς, αλλά η δραστηριότητα αυτή σίγουρα έρχεται μαζί με ορισμένους κινδύνους. Το κύριο αρνητικό που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το κλείσιμο του λογαριασμού σας (ακόμα και αν σκοπεύετε να το ανοίξετε ξανά σύντομα) μπορεί να σας προκαλέσει την απώλεια των κερδισμένων πόντων σας, ανάλογα με το είδος του ανταλλάγματος που έχετε καταφέρει να αναβαθμίσετε .

Σε γενικές γραμμές, οι λογαριασμοί που εκπέμπουν μίλια σε ένα πρόγραμμα συχνών δρομολογητών που διαχειρίζεται μια αεροπορική εταιρεία ή ένας λογαριασμός πόντων με μια αλυσίδα ξενοδοχείων (και όχι η τράπεζα) απομονώνονται απολύτως από τους λογαριασμούς της πιστωτικής σας κάρτας. Έτσι, αν κλείσετε μια κάρτα, τα μίλια σας με την αεροπορική εταιρεία θα παραμείνουν στον λογαριασμό αυτό επ 'αόριστον. Ορισμένες κάρτες παρατείνουν την ημερομηνία λήξης της διάρκειας της διανυόμενης χιλιομέτρου για όσο διάστημα διατηρείτε ενεργό λογαριασμό πιστωτικής κάρτας, επομένως αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε, αλλά γενικά η τράπεζα δεν μπορεί να αγγίξει τα μίλια του λογαριασμού σας για τακτικά δρομολόγια, επομένως αυτά είναι δικά σας κλείνετε την συνδεδεμένη κάρτα.

Τα σημεία που κρατούνται απευθείας στην τράπεζα είναι εντελώς διαφορετική. Λογαριασμοί με τις ανταμοιβές μελών της American Express, τα Ultimate Rewards της Chase και η ThankYou της Citi παραμένουν στην ιδιοκτησία του συνδεδεμένου προγράμματος πιστωτικών καρτών. Όταν κλείσετε μια πιστωτική γραμμή που συνδέεται με έναν από αυτούς τους λογαριασμούς ανταμοιβής, οι πόντοι σας θα εξαφανιστούν, υποθέτοντας ότι αυτή είναι η μόνη πιστωτική κάρτα που έχετε συνδέσει με τον ίδιο λογαριασμό ανταμοιβών.

Ένας τρόπος διασφάλισης αυτών των σημείων είναι να ανοίξετε ένα νέο λογαριασμό που έχει οριστεί για να καταθέσετε πόντους στον υπάρχοντα λογαριασμό σας. Εάν έχετε μια κάρτα American Express Gold και μια κάρτα EveryDay που αντιστοιχούν σε έναν λογαριασμό ανταμοιβής μέλους, για παράδειγμα, μπορείτε να κλείσετε μία από τις κάρτες χωρίς τον κίνδυνο να χάσετε τους πόντους σας. Αν κλείσετε ταυτόχρονα και τις δύο γραμμές πίστωσης ή αν έχετε μόνο μία κάρτα συνδεδεμένη με αυτόν τον συγκεκριμένο λογαριασμό Rewards για μέλη, θα χάσετε τους υπόλοιπους πόντους σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον εκπρόσωπο της τράπεζας για το εάν θα είστε σε θέση να κρατήσετε τα σημεία σας μετά το κλείσιμο της συνδεδεμένης κάρτας. Οι πολιτικές αλλάζουν κατά καιρούς και ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών θα έχει πρόσβαση στις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Μπορεί να είναι σε θέση να μεταφέρουν σημεία από έναν λογαριασμό σε άλλο ή να κάνουν συστάσεις σχετικά με τον τρόπο εξασφάλισης της ισορροπίας σας.

Εάν είναι σαφές ότι θα χάσετε τους πόντους σας, αλλά εξακολουθείτε να χρειαστεί να κλείσετε την κάρτα, μεταφέρετε τα σημεία σας σε ένα πρόγραμμα συνεργατών, όπως μια αεροπορική εταιρεία ή μια αλυσίδα ξενοδοχείων. Γενικά, είναι καλύτερο να κρατάτε τους πόντους σας με το πρόγραμμα πιστωτικών καρτών για να μεγιστοποιήσετε την ευελιξία, αλλά αν σκοπεύετε να τις χάσετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε κάποια αξία από τη μετακίνησή τους σε κάποιον συνεργάτη.

Θα χρειαστεί να διατηρήσετε την κάρτα ανταμοιβών ανοιχτή μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά, οπότε μην κλείσετε την τράπεζά σας μέχρι να εμφανιστούν τα σημεία στο λογαριασμό συνεργάτη.