Ημέρα ανεξαρτησίας της Ινδονησίας

Εισαγωγή στο Hari Merdeka και στην Panjat Pinang στην Ινδονησία

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας, γνωστή ως Χάρι Μερντέκα , παρατηρείται ετησίως στις 17 Αυγούστου για να γιορτάσει τη δήλωσή της για ανεξαρτησία από τον ολλανδό αποικισμό το 1945.

Χρησιμοποιώντας τόσο τη διπλωματία όσο και τους επαναστάτες μαχητές, η Ινδονησία τελικά απέκτησε την ανεξαρτησία της τον Δεκέμβριο του 1949. Εκπληκτικά, μέχρι το 2005 οι Ολλανδοί αποδέχτηκαν τελικά την ημερομηνία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας στις 17 Αυγούστου 1945!

Χάρι Μερδέκα στην Ινδονησία

Ο Χέρι Μέρντεκα σημαίνει "Ημέρα Ανεξαρτησίας" στη Μπαχάσα Ινδονησία και Μπαχάσα Μαλαισία, οπότε ο όρος χρησιμοποιείται για τις ημέρες ανεξαρτησίας των δύο χωρών.

Για να μην συγχέεται με τον Χάρι Μέρντεκα της Μαλαισίας στις 31 Αυγούστου , η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας είναι μια εντελώς ξεχωριστή, άσχετη διακοπή στις 17 Αυγούστου.

Τι να περιμένετε στην Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας

Η Ινδονησιακή Ημέρα Ανεξαρτησίας παρατηρείται από τη Τζακάρτα στις μικρότερες πόλεις και χωριά στα περισσότερα από 13.000 νησιά του αρχιπελάγους . Ζωντανές παρελάσεις, επίσημες στρατιωτικές πομπές και πολλές τελετές πατριωτικής σημαίας λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη τη χώρα. Τα σχολεία ξεκινούν προπονήσεις εβδομάδες εκ των προτέρων με την πρακτική των πομπών για να συντονίσουν τις στρατιωτικές πομπές που αργότερα φράζουν όλους τους κεντρικούς δρόμους. Ειδικές πωλήσεις και γιορτές πραγματοποιούνται σε εμπορικά κέντρα. Οι αγορές γίνονται ακόμα πιο χαοτικές από ό, τι συνήθως.

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας παραδίδει τη δήλωση του κράτους του έθνους στις 16 Αυγούστου.

Κάθε χωριό και γειτονιά δημιουργεί μικρές σκηνές και κρατά τη δική τους υπαίθρια μουσική, παιχνίδια και διαγωνισμούς φαγητού. Μια εορταστική ατμόσφαιρα διαπερνά τον αέρα.

Οι μεταφορές μπορεί να σταματήσουν να σταματούν κατά την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας, καθώς οι εταιρείες λεωφορείων χάνουν τους οδηγούς στις διακοπές και οι δρόμοι εμποδίζονται. Πτήσεις σε μερικούς προορισμούς στην Ινδονησία κάντε κράτηση όταν ταξιδεύουν οι άνθρωποι για τις διακοπές.

Προγραμματίστε το μέλλον: βρείτε ένα ωραίο μέρος για να σταματήσετε να κινείστε για μια μέρα ή δύο και να απολαύσετε τις γιορτές!

Η Ινδονησιακή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας

Η Ινδονησιακή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας διαβάζεται στην Τζακάρτα στην ιδιωτική κατοικία του Sukarno Sosrodihardjo - του μελλοντικού προέδρου - το πρωί της 17ης Αυγούστου 1945, μπροστά σε ένα πλήθος περίπου 500 ανθρώπων.

Σε αντίθεση με την Αμερικανική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας, η οποία περιείχε πάνω από 1.000 λέξεις και περιείχε 56 υπογραφές, η αγγλική διακήρυξη 45 λέξεων είχε συνταχθεί κυριολεκτικά το προηγούμενο βράδυ και περιείχε μόνο δύο υπογραφές που επέλεξαν να εκπροσωπήσουν το έθνος: ο Σουκάρνο - ο νέος πρόεδρος - και ο Mohammad Hatta - ο νέος αντιπρόεδρος.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μεταδόθηκε κρυφά σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος και μια αγγλική εκδοχή στάλθηκε στο εξωτερικό.

Το πραγματικό κείμενο της διακήρυξης είναι σύντομο και το σημείο:

Εμείς οι λαοί της Ινδονησίας δηλώνουμε την ανεξαρτησία της Ινδονησίας. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΧΡΟΝΟ.

Ο DJAKARTA, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1945 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ.

Παιχνίδια Panjat Pinang

Ίσως ένα από τα πιο ακατάστατα και διασκεδαστικά μέρη της Ινδονησιακής Ημέρας Ανεξαρτησίας είναι η παρατήρηση μιας παράδοσης που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια αποικιακών χρόνων γνωστή ως panjat pinang .

Το ροδοκομμένο παιχνίδι αποτελείται από πολύ λιπαρές πόλους, συνήθως καρυδιές που έχουν αφαιρεθεί, έχουν ανεγερθεί στις κύριες πλατείες πόλεων και χωριών. διάφορα βραβεία τοποθετούνται στην κορυφή απλά μακριά. Οι διαγωνιζόμενοι - συνήθως οργανωμένοι σε ομάδες - πιέζουν, γλιστρούν και γλιστρούν προς τα πάνω στον πόλο σε μια χαοτική προσπάθεια να πιάσουν ένα βραβείο. Αυτό που αρχίζει ως ένας φαύλος, κωμικός ανταγωνισμός συνήθως μετατρέπεται σε μια ηρωική επίδειξη της ομαδικής εργασίας καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο δύσκολη είναι η φαινομενικά απλή ανάβαση.

Τα βραβεία σε μικρά χωριά μπορεί να είναι απλά αντικείμενα οικιακής χρήσης, όπως σκούπες, καλάθια και κάδοι, ενώ ορισμένες τηλεοπτικές εκδηλώσεις έχουν κουπόνια για νέες τηλεοράσεις και αυτοκίνητα στην κορυφή!

Αν και γενικά καλή διασκέδαση για όλους, το panjat pinang θεωρείται αμφιλεγόμενο από μερικούς επειδή ξεκίνησε ως ένας τρόπος για τους Ολλανδούς αποίκους να απολαύσουν τον εαυτό τους εις βάρος των φτωχών ντόπιων που ήθελαν απεγνωσμένα τα αγαθά που τοποθετούνται στις κορυφές των πόλων.

Τα σπασμένα κόκαλα εξακολουθούν να είναι κοινά κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών.

Παρά την αποικιακή προέλευση, οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι το panjat pinang διδάσκει τα οφέλη της ομαδικής εργασίας και της ανιδιοτέλειας σε νέους άνδρες που συναγωνίζονται στα γεγονότα. Μερικές φορές οι πόλοι ανεβαίνουν σε λάσπη ή νερό για να προσφέρουν μια ασφαλέστερη προσγείωση για άντρες που πέφτουν από την κορυφή.

Ταξιδέψτε στην Ινδονησία

Το ταξίδι στην Ινδονησία , ιδιαίτερα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μπορεί να είναι απίστευτα ανταμείβοντας. Αν και η πλειονότητα των διεθνών επισκεπτών της Ινδονησίας συρρέουν απευθείας στο Μπαλί, υπάρχουν πολλά άλλα μεγάλα μέρη για να επισκεφτείτε στο αρχιπέλαγος . Από τη Σουμάτρα στα δυτικά μέχρι την Παπούα στα ανατολικά (όπου πολυάριθμες ασυνήθιστες φυλές εξακολουθούν να θεωρούνται ότι κρύβονται στο τροπικό δάσος ), η Ινδονησία αναδεικνύει τον εσωτερικό τυχοδιώκτη σε όλους τους ατρόμητους ταξιδιώτες.

Η Ινδονησία είναι το μεγαλύτερο νησιωτικό έθνος στον κόσμο, η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα της γης, αλλά και το πιο πυκνοκατοικημένο ισλαμικό έθνος. Θα μπορούσατε να περάσετε χρόνια εξερεύνησης του τόπου και ποτέ δεν τρέχει από νέες ανακαλύψεις!