Πώς να φτάσετε στην Nusa Lembongan από το Μπαλί

Η απόφαση για το πώς να φτάσετε στη Nusa Lembongan είναι απλά θέμα επιλογής μεταξύ ταχύτητας και τιμής. Ευτυχώς, το νησί δεν έχει γέφυρα ή αεροδρόμιο για να απειλήσει την ηρεμία. Δεν υπάρχει καν μια προβλήτα. θα πρέπει να πάρετε τουλάχιστον τα πόδια σας υγρό!

Ορισμένες από τις γρήγορες επιλογές ταχύπλοου σκάφους μειώνουν το 90λεπτο ταξίδι σε λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για τη ιπποδύναμη. Η πλειοψηφία των πλοίων φεύγει από το Sanur στο Μπαλί και διασχίζει το στενό Badung στη Nusa Lembongan.

Είναι καλύτερο να το κάνετε όταν οι συνθήκες είναι ήρεμες.

Πολύ καλά όλες οι επιλογές μεταφοράς σκαφών περιλαμβάνουν επιβάτες που βγαίνουν στο σκάφος στο Μπαλί και έπειτα στην ξηρά στη Nusa Lembongan. Αν και το προσωπικό της βάρκας θα χαρεί με χαρά το χέρι σας και θα φροντίσει τις αποσκευές σας, θα χρειαστείτε αρκετή κινητικότητα για να κολυμπήσετε στο βαθύ νερό του γόνατος (μερικές φορές στους μηρούς σε βαθιές συνθήκες) και να ανεβείτε ένα βήμα ή δύο πάνω στο σκάφος. Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μικρότερο ταχύπλοο που μπορεί να επιστρέψει πιο κοντά στην παραλία.

Κατά τη διάρκεια του κακού καιρού στην εποχή των μουσώνων , οι θαλάσσιες συνθήκες μεταξύ των νησιών μπορούν να γίνουν δυσάρεστες. Αν είστε επιρρεπείς σε θαλάσσια ασθένεια, αναμένετε το χειρότερο ή εξετάστε την αναβολή της επίσκεψής σας στη Nusa Lembongan. Προγραμματίστε να πάρετε λίγο βρεγμένο ή ενδεχομένως χτυπημένο κάτω από τα κύματα, ενώ παίρνετε και βγαίνετε από το σκάφος. Λάβετε προφυλάξεις με το πορτοφόλι, το διαβατήριο και το τηλέφωνό σας.

Σκάφη από Μπαλί προς Νούσα Λέμπογκαν

Παρόλο που υπάρχουν μερικές φορές βάρκες που αναχωρούν από το Padangbai στο ανατολικό Μπαλί, ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε στη Nusa Lembongan είναι από την παραλία Sanur. Τα εισιτήρια συνήθως περιλαμβάνουν παραλαβή στο ξενοδοχείο σας στο Μπαλί και απόρριψη στο ξενοδοχείο σας στη Nusa Lembongan.

Μπορείτε να κάνετε κρατήσεις απευθείας στα γραφεία ταξιδίων ή μέσω της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας.

Τα περισσότερα πλοία προς τη Nusa Lembongan φτάνουν στην παραλία στο Jungut Batu, το πιο ανεπτυγμένο τμήμα του νησιού. Μια χούφτα μικρότερων εταιρειών λειτουργούν ταχύπλοα σκάφη που φτάνουν στο Μανιτάρι Μπέι, έναν μικρό κόλπο στη νοτιοδυτική γωνία του νησιού.

Το Σκάφος του Πέραμα

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες με συνείδηση ​​του προϋπολογισμού, με επιπλέον ώρα δωρεάν, επιλέγουν το σκάφος του Πέραμα. είναι μια καλή προεπιλογή. Η υπηρεσία περιλαμβάνει pickup και απόθεση ξενοδοχείων. Το μεγάλο πλοίο φεύγει από το Sanur στις 10:30 π.μ. και διαρκεί περίπου 90 λεπτά για να διασχίσει το στενό πάνω στη Nusa Lembongan.

Βρείτε το γραφείο του Περάματος στο Kuta στο νότιο άκρο του Jalan Legian, έναν εύκολο περίπατο από την Jalan Poppies I. Αν βρεθείτε ήδη στο Sanur, αναζητήστε τον πάγκο του Περάματος για το Jalan Hang Tuah, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από όπου αναχωρούν τα σκάφη στην παραλία.

Γρήγορες βάρκες

Το Scoot Cruise είναι μια δημοφιλής υπηρεσία γρήγορης βάρκας που τρέχει μεταξύ Μπαλί, Nusa Lembongan και Lombok. Τα ταχύπλοα χρειάζονται 40 λεπτά και κοστίζουν περίπου US $ 30 (περισσότερο από το διπλάσιο του πλοίου Perama). Θα βρείτε το γραφείο τους στο Jalan Hang Tuah απέναντι από το Sanur Paradise Plaza Hotel, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παραλία.

Πολλές άλλες εταιρείες με ποικίλες δαπάνες και διαδικασίες ασφαλείας τρέχουν ταχύπλοα σκάφη στη Nusa Lembongan. Πολύ καλά, όλοι τους αποχωρούν από την παραλία στο Sanur σε διαφορετικές στιγμές το πρωί και το απόγευμα. Ακόμα κι αν έχετε χάσει μία από τις κανονικά προγραμματισμένες υπηρεσίες σκαφών για τη μέρα, θα έχετε αρκετές επιλογές για μια βόλτα. Η μετάβαση στη Nusa Lembongan σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα είναι αρκετά εύκολη.

Συμβουλές για να φτάσετε στη Nusa Lembongan

Μετάβαση στο ξενοδοχείο σας

Κάποτε στη Nusa Lembongan, οι αποσκευές θα εκφορτωθούν από το σκάφος και τα παπούτσια θα επιστρέψουν. Οι επιβάτες συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε φορτηγά ταξί (όπως το διάσημο bemos της Ινδονησίας αλλά διαφορετικά) με καθίσματα πάγκων. Κάποια ξενοδοχεία και ξενώνες θα μπορούσαν να είναι εκτός δρόμου ή κάτω δρόμους πολύ στενοί για να είναι προσβάσιμοι. Θα πέσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κατάλυμά σας και στη συνέχεια αναμένετε να περπατήσετε το υπόλοιπο της διαδρομής.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμπεριλήφθηκε στο εισιτήριό σας υπηρεσία απόρριψης (π.χ. κάνατε το δικό σας ταξίδι στο νησί), θα πρέπει να επισημάνετε τη μεταφορά. Ένας εικονικός στόλος φορτηγών ταξί κυκλοφορεί το νησί, ειδικά μεταξύ δημοφιλών περιοχών. Οι τιμές σε διαφορετικούς κόλπους είναι σχετικά σταθερές , αν και μπορεί να είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε λίγο.

Από το Lombok προς τη Nusa Lembongan

Οι κρουαζιέρες Scoot και Ocean Star Express εκτελούν ταχύπλοα σκάφη από το Lombok (Senggigi) και το Gili Trawangan (το μεγαλύτερο από τα νησιά Gili ).

Μια άλλη επιλογή είναι η Ocean Star Express. Σε καλό καιρό, το ταχύπλοο τους διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες για να φτάσει στη Nusa Lembongan από τη Lombok. Ρωτήστε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ή στο ξενοδοχείο σας για κρατήσεις.

Από και προς την Nusa Penida

Ο μεγαλύτερος, πιο ήσυχος γείτονας της Nusa Lembongan, η Nusa Penida, βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Τα δημόσια σκάφη εξέρχονται από το Jungut Batu στη δυτική ακτή ή μερικές φορές από τη μεγάλη κίτρινη κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τη Nusa Ceningan.

Τα σκάφη πηγαίνουν όταν γεμίζουν με χωρητικότητα και συχνά εμφανίζονται να φορτώνονται πέρα ​​από την ασφαλή χωρητικότητα. Κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων χρόνων, άλλα σκάφη μπορεί να είναι ναυλωμένα για τους τουρίστες. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας κάθεται σε ένα κουτί των λαχανικών ή στοίβα από τσάντες ρυζιού.

Επιστροφή στο Μπαλί

Εάν δεν αγοράσατε ένα εισιτήριο επιστροφής με ανοιχτό τέλος πριν φτάσετε στη Nusa Lembongan, μπορείτε απλά να προσεγγίσετε οποιαδήποτε από τις εταιρείες περιοδείας / σκάφους κατά μήκος του Jungut Batu στη δυτική ακτή του νησιού.

Η κράτηση εισιτηρίου πλοίου θα σας μεταφέρει μόνο στην παραλία Sanur στο Μπαλί. Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να περπατήσετε σε κοντινή απόσταση από τον μετρητή Perama στο Jalan Hang Tuah (ο κεντρικός δρόμος προς την παραλία στο Sanur) για να βρείτε ένα φορτηγάκι ή μίνι λεωφορείο για Kuta, Seminyak, Ubud , Amed, άλλα μέρη του νησιού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε Uber, Grab (μια τοπική υπηρεσία rideshare), ή διαπραγματευτείτε με έναν από τους οδηγούς αναμονής.

Σημείωση: Αντί να δώσετε μια ειλικρινή, σταθερή τιμή, μερικές από αυτές τις εταιρείες σκαφών θα διογκώσουν τον ναύλο επιστροφής. Ελέγξτε σε μερικές θέσεις για την καλύτερη προσφορά ή ζητήστε έκπτωση. Δοκιμάστε να ζητήσετε bisa kurang; (ακούγεται σαν: "μέλισσα-σαχ koo-rong") με ένα χαμόγελο.