Το σπίτι LaLaurie

Εφιάλτης στην γαλλική συνοικία

Από όλα τα στοιχειωμένα σπίτια, στην πιο στοιχειωμένη πόλη της Αμερικής, το LaLaurie House έχει υπομείνει σίγουρα την πιο φρικτή ιστορία και η φήμη του για τις ξαφνικές επισκέψεις είναι άξιου και καλά τεκμηριωμένη.

Τα Λαϊκά

Το 1832, ο Δρ Louis LaLaurie και η σύζυγός του, η Delphine, μετακόμισαν στα υπέροχα σπίτια τους στη Βασιλική οδό 1140. Ήταν πλούσιοι κρεολικοί σοσιαλιστές που διασκέδαζαν σε μεγάλη κλίμακα και η κυρία LaLaurie φέρεται να ήταν τόσο όμορφη και έξυπνη.

Ο Louis, ένας ντόπιος της Γαλλίας, ήταν ο τρίτος σύζυγός της. Οι νέοι Ορλεάνιοι που παρακολούθησαν υποθέσεις στο σπίτι τους ήταν ντυμένοι και γευματίστηκαν με το πιο εκλεκτό φαγητό και το κρασί, με την καλύτερη πορσελάνη, τα κλινοσκεπάσματα και το ασημένιο φανταστικό. Αυτό που ήταν αδιανόητο ήταν η φρίκη πίσω από την πρόσοψη της εφηβείας.

Οι Σλάβοι

Ενώ ο θεσμός της δουλείας είναι απαράδεκτος, εντούτοις υπήρχε στο νότιο μέρος της αρχαιολόγου και σίγουρα στη Νέα Ορλεάνη. Η κυρία LaLaurie, όπως λέγεται, είχε ιδιαίτερη αγάπη για την πρακτική αυτή και ανήκε σε πολλούς σκλάβους οι οποίοι μεθοδικά βαρύνονταν για να τους κρατήσουν "υπό έλεγχο". Υπήρχαν πολλές φήμες, σύμφωνα με φήμες, από τους "ζηλότυπους Αμερικανούς", οι οποίοι συστηματικά αποκλείονταν από όλα τα πραγματικά Creole. Μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι στο νοικοκυριό LaLaurie, οι σκλάβοι εξαφανίστηκαν σε τακτική βάση. Ένας γείτονας δήλωσε ότι είδε τον Delphine να κυνηγάει ένα κορίτσι σκλάβων στην οροφή του σπιτιού με ένα μαστίγιο.

Το παιδί πήδηξε στο θάνατό της. Φαίνεται ότι η κυρία LaLaurie απολάμβανε τις πολυτέλειες της, όχι μόνο λόγω της ελευθερίας των δούλων αλλά και της ζωής τους.

Η φωτιά

Στις 10 Απριλίου 1834, ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι της LaLaurie και όταν ο εθελοντής πυροσβέστης ήρθε στη σκηνή, ανακάλυψαν τη φρίκη που κρύβεται μέσα στην πρόσοψη της εφηβείας.

Δεκάδες σκλάβοι αναφέρθηκαν αλυσιδωτά στον τοίχο σε μυστική σοφίτα. Μερικοί βρίσκονταν σε κλουβιά και τα μέρη του σώματος σπρώχθηκαν τυχαία. Έχουν διαπράξει τρομερές ακρωτηριασμοί, και κάποιοι σκλάβοι φώναζαν να ικετεύουν να ξεφορτωθούν τον πόνο και τη δυστυχία τους. Τα τερατώδη και τρελά πειράματα που διεξήγαγε ο Madame LaLaurie ήταν πέρα ​​από οτιδήποτε φαντάζεται, είτε πριν είτε από τότε. Ήταν ένα θέαμα που κανένας στην πόλη δεν μπορούσε να καταλάβει και ο πληθυσμός ήταν άρρωστος, ζητώντας τον Delphine να προσαχθεί στη δικαιοσύνη.

Αλλά είχε εξαφανιστεί. Κάποιοι βρήκαν στοιχεία ότι η ίδια και ο σύζυγός της κατέφυγαν στη λίμνη Pontchartrain και έζησαν εκεί, ενώ άλλοι λένε ότι πήγε από εκεί στη Γαλλία, δραπετεύοντας σε ένα άλογο και buggy τη νύχτα της φωτιάς. Ωστόσο, μια επιτύμβια που φέρει το όνομά της έχει ανακαλυφθεί στο νεκροταφείο του St. Louis No.1, υποδεικνύοντας ότι πέθανε το 1842 και ότι ίσως τα παιδιά της κανόνισαν να έχουν τα απομεινάρια της επιστρέφονται εδώ. Ένας όχλος εξαγόρασε την οργή του στο σπίτι, καταστρέφοντας τα πάντα μέσα στους τοίχους του. Για μερικά χρόνια μετά, ήταν ένα εγκαταλελειμμένο ναυάγιο. Ένα παράθυρο στο σπίτι, ορατό από το δρόμο, σφραγίστηκε και παραμένει μέχρι σήμερα. Η φήμη λέει ότι ένας δούλος έπεσε στο θάνατό της μέσω αυτού του παραθύρου κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διάσωσης στη νύχτα της φωτιάς.

Τα εγκλήματα

Το σπίτι LaLaurie είχε πολλές ενσαρκώσεις πριν επιστρέψει στο σκοπό του ως κατοικία. Ήταν ένα σαλόνι και ένα κορίτσι σχολείο, ένα μουσικό ωδείο, ένα κτίριο διαμερισμάτων και ένα κατάστημα επίπλων. Οι ιστορίες άρχισαν σχεδόν αμέσως. Πολλοί έχουν αναφέρει ότι βλέπουν το φάντασμα εκείνου του νεαρού κοριτσιού που φεύγει από την οροφή LaLaurie. Οι αγωνιώδεις κραυγές που έρχονται από το άδειο σπίτι ήταν συνηθισμένες. Εκείνοι που έμειναν εκεί μετά την κατοχή τους αποχώρησαν μετά από λίγες μέρες. Στις αρχές του αιώνα, ένας κάτοικος, ένας από τους πολλούς φτωχούς Ιταλούς μετανάστες που ζούσαν στο σπίτι, αντιμετώπισε έναν μαύρο άντρα σε αλυσίδες. Η οντότητα τον επιτέθηκε στο κλιμακοστάσιο και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Το επόμενο πρωί, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατοίκους εγκατέλειψαν το κτίριο.

Το μπαρ, "The Haunted Saloon," άνοιξε τον 20ό αιώνα.

Ο ιδιοκτήτης συνέχισε να καταγράφει τις περίεργες εμπειρίες των προστάτων του. Αργότερα, φάνηκε ότι το LaLaurie House δεν νοιάζεται να είναι κατάστημα επίπλων. Τα εμπορεύματα του ιδιοκτήτη βρέθηκαν συχνά καλυμμένα από ένα μυστηριώδες ρευστό. Αφού έμεινε για να πιάσει τα ύποπτα βανδάλια, ο ιδιοκτήτης βρήκε ότι το υγρό είχε ξαναεμφανιστεί κάπως, αν και κανείς δεν είχε εισέλθει. Η επιχείρηση έκλεισε.

Τα ζώα βρέθηκαν σφαγμένα μέσα στο σπίτι. Η Delphine φέρεται να βλέπει να αιωρείται πάνω από το βρέφος ενός παιδιού ενός κατοίκου από το τέλος του αιώνα ή να κυνηγάει τα παιδιά με ένα μαστίγιο. Φαίνεται επίσης ότι προσπάθησε, αργά το 19ο αιώνα και πολύ νωρίς, να καταρρίψει έναν μαύρο θησαυρό. Σήμερα, οι άνθρωποι που περνούν μόλις το κτίριο σε περιοδεία αναφέρουν λιποθυμία ή γκρεμίζουν, και φυσικά, ξεσκονισμένες κραυγές ή θρήνο εξακολουθούν να ακούγονται. Μερικοί τουρίστες είναι σε θέση να φωτογραφίσουν τα σφαίρα γύρω από την περιοχή της οροφής.

Το Σπίτι LaLaurie Σήμερα

Σήμερα, το σπίτι έχει ανακαινιστεί και είναι ιδιωτικό σπίτι. Ο ιδιοκτήτης δεν διεκδικεί φανταστικές ή φρικιαστικές εκδηλώσεις από την κατοικία του εκεί. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η κυρία LaLaurie ήταν θύμα της κίτρινης δημοσιογραφίας, που διαπράχθηκαν από τους ζηλότυπους Αμερικανούς που αποδοκίμαζαν τον πλούσιο και αποκλειστικό τρόπο ζωής της. Ωστόσο, αρκετά πρόσφατες ανακαινίσεις στο κτίριο αποκάλυψαν τάφους κρυμμένους κάτω από το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού, υποδεικνύοντας ότι τα σώματα είχαν πετάξει και όχι θαμμένα. Οι σκελετοί προφανώς χρονολογούνται από την εποχή των φρικτών της LaLaurie. Σχεδιάστε τα δικά σας συμπεράσματα.