Μόσχα το χειμώνα

Ταξιδέψτε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Λίγοι ταξιδιώτες τολμούν να ταξιδέψουν στη Μόσχα το χειμώνα, αλλά ενώ οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και η κάλυψη του χιονιού σημαίνουν ότι θα πρέπει να συσκευάσετε έξυπνα και να συνδέσετε καλά μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ρωσίας κατά τους μήνες Δεκέμβριο, ή τον Φεβρουάριο θα προσφέρει μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες και την ευκαιρία να δούμε τη Ρωσία όπως απεικονίζεται συχνά: μια πικρά κρύα, εξωτική γη των καπέλων, τριανταφυλλιές με καπάκι κρεμμυδιού και παγωμένες τροφές και ποτά που αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν τις θερμοκρασίες κατάψυξης.

Καιρός

Ναι, ο χειμώνας καιρός της Μόσχας είναι κρύος . Αυτό το κρύο συνήθως συνοδεύεται από πάγο και χιόνι που μπορεί να πέσει γενναιόδωρα στην πόλη από χειμωνιάτικες καταιγίδες, γεγονός που μπορεί επίσης να προκαλέσει καθυστέρηση ή ακύρωση πτήσεων. Επειδή τα ζεστά καλοκαίρια μέσα στη σεζόν δεν συμβαίνουν τόσο συχνά όσο και σε άλλα μέρη της Ευρώπης ή των κρατών, ο πάγος, με τη μορφή μακριών, επικίνδυνων κρησφύγετων, γίνεται παχύς και βαρύς σε προεξοχές στέγης. Μερικοί θάνατοι από την πτώση των icicles συμβαίνουν κάθε χρόνο στη Ρωσία, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο σοβαρός είναι ο χειμερινός καιρός.

Τι να Pack

Η συσκευασία για χειμερινές καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολη - τα χειμωνιάτικα ρούχα είναι πιο ογκώδη, βαρύτερα και πιο ακριβά από τα καλοκαιρινά ρούχα. Όταν πακετάρετε για να ταξιδέψετε στη Μόσχα το χειμώνα, σκεφτείτε τι μπορείτε να συσκευάσετε εάν επρόκειτο να κάνετε σκι. Θα χρειαστείτε αξεσουάρ για να καλύψετε τα άκρα σας, υποδήματα που παρέχουν πέλμα και μονώνει τόσο τις σόλες όσο και το πάνω μέρος του ποδιού και το πόδι σας και ένα σακάκι που σπάει τον άνεμο και παρέχει προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες της Ρωσίας τον Δεκέμβριο, και τον Φεβρουάριο.

Ένα παλτό που πέφτει κάτω από το ισχίο συνιστάται. Θυμηθείτε ότι θα βρίσκεστε έξω από τον καιρό περισσότερο από ό, τι θα είστε στο σπίτι, όπου μπορεί να είναι βολικό να πηγαίνετε από σπίτι σε αυτοκίνητο χωρίς να είστε εκτεθειμένοι στα στοιχεία για πολύ καιρό. Όταν ταξιδεύετε, θα κάνετε περισσότερα περπάτημα, επειδή πιθανότατα θα πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα δείτε αξιοθέατα στην πορεία.

Εκδηλώσεις

Η σειρά των χειμερινών εκδηλώσεων της Μόσχας περιλαμβάνει εποχιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να βιώσουν οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Μόσχα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του έτους. Αν και μερικοί άνθρωποι κατευθύνονται προς την Κόκκινη Πλατεία για να περιμένουν την έκθεση πυροτεχνημάτων, άλλοι επιλέγουν να κουδουνίζουν στις διακοπές ενώ παρακολουθούν ιδιωτικά πάρτι ή εκδηλώσεις. Οι πικρά κρύες βραδιές στη Μόσχα, καθώς και η αδυναμία να απομακρυνθείς εύκολα από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία για να φτάσεις σε τουαλέτες, μπορεί να κάνει για ώρες άβολα όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε ρωσικούς χειμώνες.

Το ρωσικό χειμερινό φεστιβάλ είναι μια γιορτή του χειμώνα που κάνει το καλύτερο από τις σύντομες, σκοτεινές μέρες και τις ψυχρές θερμοκρασίες. Κομψά και φανταστικά γλυπτά πάγου αρχίζουν να εμφανίζονται και οι αγώνες χιονιού και παιχνιδιών κρατούνται. Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία πέφτουν στις 7 Ιανουαρίου και η ώρα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Ημέρας των Χριστουγέννων είναι μια ημέρα χαλάρωσης στη Μόσχα. Οι περισσότερες οικογένειες επικεντρώνονται στο να περνούν τον χρόνο ποιότητας μαζί και να τρώνε παραδοσιακά τρόφιμα της εποχής, ενώ ορισμένοι αφήνουν την πόλη εντελώς, εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες της εργασίας για να επισκεφτούν πιο ζεστά τοπία. Ενώ ορισμένες επιχειρήσεις με προσανατολισμό στις υπηρεσίες, όπως εστιατόρια, μπορεί να παραμείνουν ανοιχτές, άλλες επιχειρήσεις ενδέχεται να κλείσουν τις πόρτες τους ή να συντομεύσουν τις ώρες τους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας περιόδου διακοπών.

Το Maslenitsa είναι το φεστιβάλ αποχαιρετιστηρίου- χειμωνίας της Ρωσίας και πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Αυτή η ειδωλολατρική γιορτή χαρακτηρίζεται από παιχνίδια, διαγωνισμούς και ρωσικές πολιτιστικές παραδόσεις. Έχει κάθε χρόνο στην περιοχή της Κόκκινης Πλατείας και αντλεί πλήθος Μοσχοβιτών και επισκεπτών.

Τι να κάνω

Άλλες χειμερινές δραστηριότητες στη Μόσχα περιλαμβάνουν πατινάζ στον πάγο, απόλαυση χιονιού "παρελάσεις" όπου χιλιάδες χιονάνθρωποι πλήττουν πεζοδρόμια και αρτηρίες, καθώς και μια κρουαζιέρα πάγου .

Μια άλλη συνιστώμενη δραστηριότητα για το κρύο είναι μια επίσκεψη στο μουσείο της Μόσχας . Μπορείτε εύκολα να περάσετε ώρες σε μουσεία όπως η γκαλερί Tretyakov, το κρατικό οπλοστάσιο ή το Μουσείο Καλών Τεχνών Pushkin.