Έγκλημα στο Ρίνο

Στατιστικά στοιχεία εγκλημάτων, εκθέσεις και πρόληψη στις γειτονιές του Reno

Πάντα να καλέσετε 911 για οποιαδήποτε απειλητική για τη ζωή ή άλλη σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Reno έχει σίγουρα το μερίδιό του στο έγκλημα και όπως κάθε άλλη πόλη, υπάρχουν καλές γειτονιές και κακές γειτονιές. Έχουμε, ωστόσο, εξαιρετικές αστυνομικές υπηρεσίες και πόρους για να βοηθήσουμε τους πολίτες να κάνουν τους Reno, Sparks και Washoe County ασφαλέστερους και καλύτερους τόπους διαβίωσης.

Reno Crime Statistics

Αυτό το ηλεκτρονικό εργαλείο αναφορών εγκλημάτων επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν την πρόσφατη εγκληματική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή Reno και Washoe.

Οι χρήστες εισάγουν μια διεύθυνση για να ξεκινήσουν μια αναζήτηση. Θα παρουσιαστούν εικονίδια σε χάρτη της περιοχής προορισμού, όπου θα εμφανίζονται τα είδη των εγκλημάτων και πού έχουν συμβεί. Κάντε κλικ στα εικονίδια για εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Τα φίλτρα σας επιτρέπουν να βλέπετε τα πάντα ή να περιορίζετε τα αποτελέσματα σε συγκεκριμένους τύπους εγκλημάτων. Θα έχετε καλύτερη ιδέα για το τι μπορεί να σας δείξει αυτό το εργαλείο πραγματοποιώντας διάφορες αναζητήσεις και εξοικειώνοντας με τις δυνατότητές του.

Μια άλλη πηγή πληροφοριών σχετικά με το έγκλημα για τον Reno και τη γύρω περιοχή είναι το City-Data.com. Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι εντελώς ενημερωμένος, αλλά παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία πολλών ετών και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σχετίζονται με το έγκλημα.

Πρόγραμμα Παρακολούθησης γειτνίασης

Τα Προγράμματα Παρακολούθησης γειτνίασης είναι μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ γειτόνων. Δημιουργούνται και διευθύνονται από τους πολίτες με καθοδήγηση από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Με τα χρόνια, το Watch Neighbourhood έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για τη μείωση του εγκλήματος και την πρόληψή του προτού συμβεί.

Οι κροκοί είναι λιγότερο πιθανό να επιχειρήσουν διαρρήξεις και άλλα εγκλήματα όταν είναι πολύ πιθανό κάποιος να παρακολουθεί. Το πρόγραμμα είναι επίσης πολύτιμο για την ενημέρωση των γειτόνων κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία μιας ομάδας Παρακολούθησης γειτονιάς, ανατρέξτε σε αυτό το "Φυλλάδιο πληροφοριών γειτονιάς".

Στους Σπάρκς, ο αστυνομικός που συνεργάζεται με το Watch Neighbourhood Watch μπορεί να φτάσει στο (775) 353-2450.

Μυστικός μάρτυρας

Ο μυστικός μάρτυρας παρέχει έναν μηχανισμό για τους πολίτες να παρέχουν ανώνυμα πληροφορίες σχετικά με εγκλήματα. Αν έχετε πληροφορίες για την πρόληψη ή την επίλυση ενός εγκλήματος, καλέστε την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή της μυστικής μάρτυρας στο (775) 322-4900. Θα παραμείνετε εντελώς ανώνυμοι, αλλά θα λάβετε έναν αριθμό ταυτότητας, ώστε να μπορείτε να δικαιούστε ανταμοιβή εάν οι πληροφορίες σας βοηθήσουν στην επίλυση ενός εγκλήματος.

Ως εναλλακτική λύση στην κλήση, μπορείτε να υποβάλετε μια αναφορά μυστικού μάρτυρα στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε Text-A-Tip στο (775) 847-411, Λέξη-κλειδί: SW.

Αστυνομικό Τμήμα Ρήνο

Το αστυνομικό τμήμα της Ρίνο προσφέρει πολλές υπηρεσίες στην κοινότητα εκτός από τις λειτουργίες επιβολής του νόμου. Το τμήμα λειτουργεί κάτω από μια φιλοσοφία της κοινωφελούς αστυνόμευσης και επίλυσης προβλημάτων.

Κεντρικός Σταθμός Αστυνομίας Ρίνο: 455 Ε. Second Street, Reno, NV 89502
Μη επείγουσα αποστολή: (775) 334-2121 (κλήση 911 μόνο για γνήσιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης)
Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Υποσταθμός Neil Road, 3905 Neil Road (στο Πάρκο Miguel Ribera)
Τηλέφωνο: (775) 334-2550
Ώρες: Τρίτη έως Πέμπτη, 10 π.μ. έως 5 μ.μ. για τηλεφωνική επικοινωνία και αναλυτικές αναφορές.

Υποσταθμός CitiCenter, 333 Ν.

Κέντρο Street
Τηλέφωνο: (775) 689-2960
Ώρες: Τρίτη έως Πέμπτη, 10 π.μ. έως 5 μ.μ. για τηλεφωνική επικοινωνία και αναλυτικές αναφορές.

Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Reno για άλλους αριθμούς τηλεφώνου της υπηρεσίας αστυνομίας.

Το Σύστημα Πληροφοριών Αστυνομίας επιτρέπει στους πολίτες να υποβάλλουν εκθέσεις αστυνομίας διαφόρων τύπων. Αν όμως το θέμα αφορά ζώα, επικοινωνήστε με τον Washoe Animal Control στο (775) 322-3647.

Αστυνομικό τμήμα Sparks

Το Αστυνομικό Τμήμα της Sparks εξυπηρετεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Washoe County. Οι λειτουργίες είναι παρόμοιες με εκείνες του Reno, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με διάφορα κοινοτικά προγράμματα και για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα με αριθμούς τηλεφώνου τμήματος. Ο Sparks διαθέτει επίσης ένα σύστημα για την υποβολή ηλεκτρονικών εκθέσεων αστυνομίας.

Sparks Αστυνομικό τμήμα: 1701 East Prater Way, Sparks, NV 89434
Μη επείγουσα αποστολή: (775) 353-2231
Υποδοχή αστυνομικού βοηθού: (775) 353-2428
Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 π.μ. έως 6 μ.μ., Σάββατο 8 π.μ. έως 4 μ.μ.

Γραφείο του Sheriff County του Washoe County

Το γραφείο Sheriff County της Washoe εξυπηρετεί ασυντόνιστες περιοχές του νομού. Το γραφείο του σερίφη λειτουργεί το κύριο σύστημα φυλακών του Washoe County και είναι ο κύριος οργανισμός υπεύθυνος για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ζώων.

Γραφείο Sheriff County του Washoe: 911 Parr Boulevard, Reno, NV 89512
Μη επείγουσα ρεσεψιόν: (775) 328-3001
Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 7 π.μ. έως 10:30 μ.μ.

Nevada Highway Patrol / Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας

Η Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων Νεβάδα / Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας είναι πρωταρχικά υπεύθυνη για την περιπολία και την επιβολή του νόμου κατά μήκος των εθνικών οδών και των διόδων της Νεβάδα. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν την επιβολή του εμπορικού οχήματος, την κρατική αποφυλάκιση και τη δοκιμασία, τη διαχείριση έκτακτης ανάγκης και την πολιτειακή κυβέρνηση.

Αν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την Nevada Highway Patrol ενώ βρίσκεστε έξω, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια δωρεάν κλήση κινητού τηλεφώνου στο * NHP ή * 647. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό για να αναφέρετε τους μεθυσμένους οδηγούς, τα τροχαία ατυχήματα, τους οδηγούς με λανθάνοντες ή απενεργοποιημένους οδηγούς ή τυχόν ύποπτα περιστατικά που παρακολουθείτε στους αυτοκινητόδρομους της Νεβάδα. Ο ιστότοπος Nevada Highway Patrol διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικό έντυπο για την αναφορά ύποπτης δραστηριότητας.

Nevada Highway Patrol Βόρεια Command Δυτική: 357 Hammill Lane, Ρίνο, NV 89511
Γραφείο μη έκτακτης ανάγκης: (775) 688-2500