Πληροφορίες Αεροδρομίου Μουμπάι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αεροδρόμιο του Μουμπάι

Ο αερολιμένας του Μουμπάι είναι ένα από τα κύρια σημεία εισόδου στην Ινδία. Είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη χώρα (μετά το Δελχί) και χειρίζεται περισσότερα από 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως - και με μόνο ένα διάδρομο! Το αεροδρόμιο εκμισθώθηκε σε ιδιωτικό φορέα το 2006 και έχει υποστεί σημαντικές ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις.

Νέα εσωτερικά τερματικά έχουν προστεθεί μαζί με ένα νέο ολοκληρωμένο διεθνή τερματικό, Terminal 2.

Ο τερματικός σταθμός 2 εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 και άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2014 για διεθνείς πτήσεις. Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της μετεγκατάστασης στο Terminal 2 με σταδιακό τρόπο.

Όνομα και κωδικός αεροδρομίου

Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji Βομβάη (BOM). Έχει το όνομά του από έναν φημισμένο βασιλιά Μαχαράστραου πολεμιστή.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Τοποθεσία αεροδρομίου

Ο διεθνής τερματικός σταθμός βρίσκεται στο Sahar στο Andheri East, ενώ ο εγχώριος τερματικός σταθμός βρίσκεται στην Santa Cruz, 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) και 24 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης αντίστοιχα.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης

Μία και μισή έως δύο ώρες στην Colaba . Ωστόσο, ο χρόνος ταξιδιού είναι πολύ λιγότερο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν η κυκλοφορία είναι ελαφρύτερη.

Αεροδρόμιο Μουμπάι Τερματικός σταθμός 1 (εγχώριος)

Ο εσωτερικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου της Βομβάης έχει τρεις δομές: 1Α, 1Β και 1C.

Αεροδρόμιο Mumbai Terminal 2 (Διεθνές)

Ο τερματικός σταθμός 2 λαμβάνει όλες τις διεθνείς αναχωρήσεις και αφίξεις. Επιπλέον, οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες με πλήρεις υπηρεσίες (Vistara, Air India και Jet Airways) χρησιμοποιούν το τερματικό για τις εσωτερικές πτήσεις τους.

Η Jet Airways μετατόπισε τις εγχώριες δραστηριότητές της στο Terminal 2 στις 15 Μαρτίου 2016.

Ο τερματικός σταθμός 2 έχει τέσσερα επίπεδα ως εξής:

Τα αυτοκίνητα και τα ταξί μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο Terminal 2 από τη νέα Sahar Elevated Road, η οποία παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα από την εθνική οδό Western Express. Οι μοτοσικλέτες, τα αυτοκινούμενα rickshaws και τα λεωφορεία θα χρειαστεί να ακολουθήσουν μια ειδική λωρίδα μέσω της υπάρχουσας οδού Σαχάρ. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις περιοχές αναχωρήσεων ή αφίξεων.

Σε αντίθεση με άλλα ινδικά αεροδρόμια, οι έλεγχοι ασφαλείας πραγματοποιούνται πριν από τη μετανάστευση στο Terminal 2 - όχι μετά. Αυτό θα επιτρέψει στους επιβάτες να τοποθετήσουν αντικείμενα που αποτυγχάνουν στον έλεγχο ασφάλειας στις αποσκευές τους. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του τερματικού σταθμού 2 είναι ένα μεγάλο μουσείο που προβάλλει την ινδική τέχνη σε έναν μακρύ τοίχο. Η οροφή του Terminal 2 είναι επίσης μοναδική. Έχει εμπνευστεί από χορό λευκά παγώνια.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου

Αεροδρόμιο Lounges

Ο τερματικός σταθμός 2 διαθέτει έναν αριθμό θέσεων αεροδρομίων για τους επιβάτες.

Λεωφορείο μεταξύ των τερματικών σταθμών

Οι διεθνείς και οι οικιακοί τερματικοί σταθμοί βρίσκονται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων. Υπάρχει ένα δωρεάν λεωφορείο, το οποίο αναχωρεί κάθε 20 με 30 λεπτά, 24 ώρες την ημέρα. Ο χρόνος που απαιτείται για να ταξιδέψετε μεταξύ των τερματικών είναι περίπου 20 λεπτά.

Χώρος στάθμευσης στο αεροδρόμιο

Ο τερματικός σταθμός 2 διαθέτει ένα χώρο στάθμευσης πολλαπλών επιπέδων με χώρο για περίπου 5.000 οχήματα. Οι χρεώσεις στάθμευσης αυξήθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2016. Οι τιμές ξεκινούν από 130 ρουπίες για 30 λεπτά και αυξάνουν σε 1.100 ρουπίες για οκτώ έως 24 ώρες. Σημειώστε ότι το αεροδρόμιο δεν επιτρέπει την δωρεάν παραλαβή επιβατών από την περιοχή αφίξεων. Θα χρειαστεί να πληρώσετε το ελάχιστο τέλος στάθμευσης για 130 ρουπίες ακόμη και για μια γρήγορη στάση.

Οι τιμές για στάθμευση είναι οι ίδιες στο εγχώριο τερματικό, παρόλο που ο τερματικός σταθμός έχει δωρεάν χώρο pickup.

Μεταφορές και μεταφορές ξενοδοχείων

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας είναι να πάρετε ένα προπληρωμένο ταξί από το Επίπεδο 1 του νέου Terminal T2. Ο ναύλος προς νότο Βομβάη (Colaba) είναι περίπου 450 ρουπίες. Τα έξοδα αποσκευών είναι επιπλέον. Προσφορές από το ξενοδοχείο είναι διαθέσιμες από το επίπεδο 2. Τα προπληρωμένα ταξί είναι επίσης διαθέσιμα στο εγχώριο τερματικό σταθμό. Ο μετρητής βρίσκεται κοντά στην έξοδο της περιοχής αφίξεων. Διατίθενται επίσης λεωφορεία από το αεροδρόμιο.

Εναλλακτικά, το Viator προσφέρει βολικές ιδιωτικές μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο. Μπορούν εύκολα να κάνουν κράτηση στο διαδίκτυο.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Ο διεθνής τερματικός σταθμός είναι πιο πολυσύχναστος τη νύχτα, ενώ το εσωτερικό τερματικό είναι απασχολημένο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι καθυστερήσεις από τη συμφόρηση του διαδρόμου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Μουμπάι. Οι πτήσεις συχνά καθυστερούν 20-30 λεπτά εξαιτίας αυτού.

Το αεροδρόμιο του Μουμπάι προκαλεί συχνά σύγχυση στους ταξιδιώτες, διότι τόσο τα διεθνή όσο και τα εσωτερικά τερματικά, ενώ βρίσκονται σε ξεχωριστά προάστια, ονομάζονται Διεθνής Αερολιμένας Chhatrapati Shivaji. Εάν το εισιτήριό σας για εσωτερική πτήση δηλώνει ότι αναχωρεί από το διεθνές αεροδρόμιο, αυτό δεν σημαίνει το διεθνή τερματικό σταθμό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον αριθμό του τερματικού και πηγαίνετε στο σωστό αριθμό.

Δυστυχώς, το νέο Terminal 2 μαστίζεται από τα κουνούπια, οπότε φροντίστε να τα αντιμετωπίσετε αν ταξιδεύετε εκεί τη νύχτα.

Πού να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Μουμπάι δεν διαθέτει καθυστερημένα δωμάτια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αεροδρόμιο ξενοδοχεία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου διέλευσης στο επίπεδο 1 του τερματικού σταθμού 2.