Την Καλύτερη Αγορά Αγροτών του Μονάχου

Η πολυσύχναστη Viktualienmarkt , η καλύτερη υπαίθρια αγορά του Μονάχου , βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης Altstadt της πόλης και είναι ένας χώρος που πρέπει να δείτε και ένα αξιοθέατο για τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Ιστορία της Viktualienmarkt του Μονάχου

Αυτή η αγορά προηγείται της σημερινής της θέσης. Η αγορά ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία της πόλης, Marienplatz, αλλά γρήγορα ξεπέρασε το χώρο. Ο βασιλιάς Maximilian I αποφάσισε να μετακομίσει σε αυτήν την κοντινή πλατεία το 1807, καθιστώντας την την παλαιότερη αγορά αγροτών στο Μόναχο.

Το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη victualia , που σημαίνει "παντοπωλεία".

Έχει επεκταθεί αρκετές φορές από την κίνηση και εκτείνεται εντυπωσιακά 22.000 m 2 (240.000 τετραγωνικά πόδια). Υπάρχει τώρα μια αίθουσα κρεοπωλείων, αρτοποιείο, πωλητές φρούτων και αίθουσα ψαριών.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η αγορά υπέστη σοβαρές ζημιές και η πόλη δεν ήταν σίγουρη αν θα ανοικοδομήθηκε. Μια ώθηση από το κοινό με μια σημαντική ποσότητα δωρεών έσωσε το χώρο και πρόσθεσε στοιχεία όπως ένα σιντριβάνι μνημείο.

Στις 6 Νοεμβρίου 1975 η περιοχή χαρακτηρίστηκε πεζοδρομημένη ζώνη, καθιστώντας το ιδανικό σημείο συνάντησης και τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν.

Τι να βρείτε στο Viktualienmarkt του Μονάχου

Το Viktualienmarkt είναι η πρωτεύουσα του Μονάχου για να ψωνίσετε για φρέσκα προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί και βαυαρικές σπεσιαλιτέ. Οι ντόπιοι, οι τουρίστες και οι κορυφαίοι σεφ της πόλης έρχονται εδώ για να γεμίσουν τα καλάθια τους με τα πάντα, από τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και τα θαλασσινά, μέχρι τα γλυκά, το μέλι, τα μπαχαρικά, τα λουλούδια και τους φρέσκους χυμούς.

Η περιήγηση στο Viktualienmarkt είναι μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις. Έξι ημέρες την εβδομάδα μπορείτε να δοκιμάσετε από περισσότερες από 140 καμπίνες και αγροκτήματα που είναι διακοσμημένα με γιρλάντες λουκάνικων, βουνά λαχανικών και πυραμίδες φρούτων. Ο συγγραφέας της περιοδικής New York Times Mimi Sheraton έγραψε στο κομμάτι της «Τα γεύματα αξίζει μια πτήση»,

Όντας τρελός για τα ζεστά σκυλιά, αγαπώ τις ποικιλίες - τον ατμό weisswurst, το ψητό bratwurst και το κέικ bauernwurst, τους λεπτούς, καπνιστούς Polnischers και τον πυρετό που πυροδότησε τους Debreziners - που μπορεί να δειχθεί σε στάβλους και σε στύλους που περιβάλλουν αυτές τις αγορές. Εκεί μπορείτε να τραβήξετε όλες τις θερμίδες μιας ημέρας σε πρωινό με πατάτες και το αστραφτερό, ζεστό, ελαφρώς ατμοποιημένο χοιρινό πατέ, το οποίο είναι leberkäse, μετατοπισμένο από γλυκό και κοκκώδη βαυαρική μουστάρδα.

Beer Garden στο Viktualienmarkt

Στην καρδιά της Viktualienmarkt, θα βρείτε έναν κήπο μπύρας. Σκιασμένη από εκατονταετές καστανιές, αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάνετε ένα διάλειμμα από τα ψώνια και να παρακολουθήσετε την πολυσύχναστη σκηνή της αγοράς γύρω σας.

Ο κήπος με μπύρα, που φιλοξενεί πάνω από 600 άτομα, διαθέτει μερικά από τα καλύτερα ζυθοποιεία του Μονάχου . Περίπου κάθε έξι εβδομάδες προσφέρεται μια διαφορετική μπύρα από ένα από τα θρυλικά ζυθοποιεία, όπως οι Augustiner, Hacker-Pschorr, Löwenbräu, Hofbräu, Paulaner και Spaten. Παραγγείλετε ένα πρότυπο .5, ή πηγαίνετε για τον μεγάλο τύπο, έναν πλήρη λίτρο που ονομάζεται μάζα . Ο κήπος μπύρας είναι επίσης ανοιχτός κατά τη διάρκεια του χειμώνα , πωλώντας τώρα το Glühwein εκτός από την μπύρα.

Δοκιμάστε επίσης τις πλούσιες βαυαρικές σπεσιαλιτέ , όπως το Schweinshaxe (καβουρδισμένο χοιρινό κρέας) με ξινολάχανο και ζυμαρικά, ζεστή σαλάτα πατάτας ή απλή πιατέλα Brotzeit με κρύα κομμάτια και σπιτικό τυρί τεχνίτη.

Μπορείτε επίσης να φέρετε το δικό σας φαγητό.

Ο κήπος μπύρας στο Viktualienmarkt είναι μέρος της λίστας μας του The Best Beer Gardens στο Μόναχο . Ανακαλύψτε τι να περιμένετε σε ένα Γερμανικό Biergarten .

Weihnachtsmarkt στο Viktualienmarkt του Μονάχου

Για τα Χριστούγεννα , το Viktualienmarkt γίνεται Alpenwahn. Χειροποίητα αγαθά, κάλαντα και νόστιμα γλυκά γεμίζουν την αγορά με καλή χαρά κάθε μέρα.

Πληροφορίες επισκεπτών : 17 Νοεμβρίου - 1 Ιανουαρίου. 14:00 - 23:00; έκλεισε στις 24 - 26 Δεκεμβρίου

Άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Viktualienmarkt του Μονάχου

Η αγορά είναι ένα σημαντικό περιβάλλον για πολλά άλλα γεγονότα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Το πρόγραμμα της Βαυαρίας είναι γεμάτο από λαϊκά φεστιβάλ όπως η μέρα των ζυθοποιών, καθώς αποτελεί το χώρο ανοίγματος για την εποχή Spargel (λευκά σπαράγγια), το καλοκαιρινό φεστιβάλ καθώς και το χορό των γυναικών της αγοράς στο Weiberfastnacht .

Viktualienmarkt Πληροφορίες Επισκεπτών

Ωρες λειτουργίας:

Viktualienmarkt:
Δευ - Σάβ, 8:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.

Beer Garden:
Καλοκαίρι, Κυρ - Σαβ, 9:00 π.μ. - 10:00 μ.μ. Χειμώνας, Κυρ - Σαβ, 9:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.

Viktualienmarkt Διεύθυνση: Viktualienmarkt, 80331 Μόναχο

Να φτάσετε εκεί: Όλες οι γραμμές S-Bahn ή U3 και U6 στο "Marienplatz"

Δραστηριότητες σε Μόναχο