Τα βασικά της αφαίρεσης αλατιού σώματος

Ένα scrub αλάτι είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία σώματος στο σπα. Ο σκοπός της είναι να απολέσει το δέρμα σας , αφαιρώντας το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αφήνοντας το δέρμα σας μαλακότερο και πιο απαλό. Μπορεί επίσης να ονομαστεί λάμψη αλατιού ή θάμνος θαλάσσιου αλατιού. Αυτά είναι όλα βασικά η ίδια επεξεργασία, αν και η υφή και το άρωμα του τριμμένου μπορεί να είναι διαφορετική.

Σε ένα σπα, ο καθαρισμός με αλάτι ακολουθεί συνήθως ένα ντους.

Μπορείτε να πηδήξετε από το τραπέζι και να πάρετε ένα ντους τον εαυτό σας, ή να βάλει εκεί για ένα ντους Vichy . (Περιστασιακά ένας θεραπευτής spa παίρνει το αλάτι μακριά με ζεστές πετσέτες). Στη συνέχεια, στεγνώστε και ξαπλώστε σε ένα στεγνό τραπέζι για "εφαρμογή" κρέμας ή λοσιόν σώματος. Μια "εφαρμογή" σημαίνει ότι δεν είναι ένα μήνυμα και το άτομο που κάνει τη θεραπεία δεν είναι κατ 'ανάγκη μασάζ θεραπευτής. Ένα αλάτι τρίβει είναι μια θεραπεία για το δέρμα σας, έτσι ένας αισθητικός μπορεί να το εκτελέσει. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έτοιμους καθαρισμένους αλάτι ή να φτιάξετε το δικό σας απολέπιση αλατιού στο σπίτι σας .

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός καθαρισμού με αλάτι

Ένα τρίψιμο με αλάτι συνήθως πραγματοποιείται σε ένα υγρό δωμάτιο, εξοπλισμένο με ντους. Οι θάμνοι είναι γενικά ένα μείγμα θαλασσινού αλατιού, γλυκού αμυγδάλου και κάποιου αρωματικού αιθέριου ελαίου όπως λεμόνι, λεβάντα ή μέντα.

Ως πελάτης, είτε βρίσκεστε σε ένα τραπέζι μασάζ που καλύπτεται με μια πετσέτα ή ένα φύλλο ή ένα λεπτό κομμάτι πλαστικό, ή βρίσκεστε σε ένα υγρό τραπέζι που έχει ένα ντους συνδεδεμένο σε αυτό.

Σας προσφέρεται ένα ζευγάρι εσώρουχα μιας χρήσης και οι άνδρες υποχρεούνται συνήθως να τα φορούν. Είστε βυθισμένοι με μια πετσέτα, και μόνο το μέρος που ο θεραπευτής εργάζεται επάνω εκτίθεται.

Καθώς βάζετε στο στομάχι σας, ο θεραπευτής τρίβει απαλά το τρίχωμα αλατιού πάνω από το δέρμα σας. Η λειαντικότητα του αλατιού αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Στη συνέχεια, γυρίζετε και ο θεραπευτής αποβάλλει την άλλη πλευρά. Εάν τρίβουν πολύ σκληρά, φροντίστε να τους ενημερώσετε.

Όταν ο θεραπευτής τελειώσει, μπορεί να σας ζητηθεί να πάτε σε ένα ντους για να ξεπλύνετε όλο το αλάτι. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή αφρόλουτρο επειδή θέλετε να διατηρήσετε το πετρέλαιο και τα αρωματικά στο δέρμα σας. Εάν το spa κάνει τη θεραπεία σε ένα ειδικό υγρό τραπέζι, ο θεραπευτής είτε θα σας ξεπλένει με ένα ντους χειρός είτε θα ενεργοποιήσει ένα ντους Vichy, ένα ειδικό εξαψυγμένο ντους το οποίο είναι παράλληλο με το τραπέζι.

Αφού στεγνώσετε, ο θεραπευτής εφαρμόζει μια λοσιόν. Μην περιμένετε ένα πλήρες μασάζ αν δεν αποτελεί μέρος μιας θεραπείας με υπογραφή μεγαλύτερης διάρκειας, που συχνά ονομάζεται "τελετουργικό" ή "ταξίδι" (συνήθως περιλαμβάνει ένα θάμνο, περιτύλιγμα και μασάζ).

Μπορείτε να πάρετε μόνοι σας ένα καθαριστήριο αλατιού, αλλά συχνά είναι το πρώτο βήμα σε ένα περιτύλιγμα σώματος , συχνά ένα φύκι ή ένα λάσπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απολέπιση προετοιμάζει το δέρμα για προϊόντα όπως φύκια ή άλγη που αποτοξινώνουν το σώμα με την τόνωση της κυκλοφορίας μέσω αγγειοδιαστολής των τριχοειδών αίματος.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ένα scrub με αλάτι με ένα μασάζ . Απολαύστε πρώτα τον καθαρισμό του αλατιού επειδή είναι ενθαρρυντικό, ενώ το μασάζ σας χαλαρώνει. Το αλάτι είναι αρκετά λειαντικό και κάποιοι θεραπευτές έχουν βαρύτερο χέρι από άλλους.

Τα άτομα διαφέρουν επίσης στην ευαισθησία τους στο δέρμα. Εάν ο θάμνος αλατιού αισθάνεται πολύ σκληρός, μιλήστε.