Το κρατικό ψάρι της Βόρειας Καρολίνας

Η Βόρεια Καρολίνα έχει δύο διαφορετικά επίσημα ψάρια

Δύο είδη ψαριών επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, η μία υιοθετήθηκε το 1971, η άλλη το 2005. Το ένα είναι το μόνο ιχθύς γλυκού νερού στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ το άλλο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι παράνομο για πώληση. Και τα δύο αυτά ψάρια είναι ιθαγενή στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, με ένα που βρίσκεται στις ορεινές περιοχές και ένα ακόμη κατά μήκος των παράκτιων υδάτινων οδών. Το ένα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο και δημοφιλές ψάρι για τους τοπικούς ψαράδες, ενώ το ένα έχει στην πραγματικότητα αρκετά αυστηρή νομοθεσία για την αγορά / πώληση του (λόγω του ομοσπονδιακά προστατευόμενου καθεστώτος).

Το 1971, η Γενική Συνέλευση της Βόρειας Καρολίνας χαρακτήρισε το κόκκινο κανάλι καλαμάκι ως το επίσημο κρατικό αλμυρό ψάρι. Βρίσκονται ως επί το πλείστον κατά μήκος των παράκτιων υδάτων, τα μπάσα (επίσης γνωστά ως κοκκινόψαρα, πέρκες ή απλά κόκκινα) μπορούν να ζυγίσουν μέχρι και 75 λίβρες. Το 2007, λόγω των περιορισμένων αριθμών, ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους έκανε το ψάρι ένα ομοσπονδιακά απαγορευμένο είδος, που σημαίνει ότι κάποιος που αλιεύεται σε ομοσπονδιακά ύδατα δεν μπορεί να πωληθεί. Αυτά που αλιεύονται στα κρατικά ύδατα, ωστόσο είναι νόμιμα να πωλούν. Έτσι, εάν αλιεύετε αυτά με την πρόθεση να πουλήσετε το κρέας (που πολλοί άνθρωποι κάνουν), να γνωρίζετε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του νερού στο οποίο βρίσκεστε! Οι ντόπιοι τα γνωρίζουν ως μπάσο καναλιών, μπάσο και σκουός. Σε μια ώριμη ηλικία, αυτά τα ψάρια μπορούν να μεγαλώσουν σε 100 λίβρες και να έχουν μήκος 5 πόδια! Οι εξωτερικές τράπεζες της Βόρειας Καρολίνας φιλοξενούν θρυλικές ιστορίες κόκκινου τυμπάνου και είναι αυτό που ψάχνουν οι περισσότεροι άνθρωποι που βυθίζονται στα νερά.

Το 2005, η Γενική Συνέλευση της Βόρειας Καρολίνας ενέκρινε την Πέστροφες της Νότιας Απαλαχίας, ως την επίσημη πτηνοτροφική πέστροφα του κράτους.

Η πέστροφα επιλέχθηκε επειδή είναι το μόνο είδος ιχθύων γλυκού νερού που προέρχονται από τη Βόρεια Καρολίνα. Δεδομένου ότι τείνει να ευδοκιμεί σε πιο δροσερά νερά, βρίσκεται συχνά στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας. Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτά τα ψάρια "πεταλίδες", "πεσμένα πέστροφες" ή "brookies". Θα γνωρίζετε αυτά τα ψάρια με το ιδιαίτερο χρώμα τους: μια ανώτερη πλευρά ελιάς με σκούρα πράσινα σημάδια στις πλάτες και ουρές που μοιάζουν με σκουλήκια.

Ψαράδες σαν αυτούς, επειδή έχουν ιδιαίτερα λεπτή σάρκα και εξαιρετική γεύση, συν το ότι συνήθως είναι αρκετά πρόθυμοι να πάρουν τεχνητό ή φυσικό δόλωμα. Ως επί το πλείστον, δεν μεγαλώνουν περισσότερο από 6 ίντσες, και δεν ζυγίζουν περισσότερο από μισό λίβρα.

Σκεφτείτε ότι είναι λίγο ασυνήθιστο ότι η Βόρεια Καρολίνα έχει ένα επίσημο κρατικό ψάρι (και δύο σε αυτό!); Αυτή είναι ακριβώς η αρχή. Ελέγξτε τα υπόλοιπα σύμβολα του κράτους της Βόρειας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ποτού, του επίσημου χορού, του πτηνού της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας, του ερπετού, του σκύλου και πολλά άλλα. Εδώ είναι μια ματιά σε όλα τα συμβόλαια της Βόρειας Καρολίνας.