Ο αυτοκινητόδρομος Kancamagus: Ο άφοβος

Το πιο έξοχο Scenic Drive της Νέας Αγγλίας, από το "Backroads της Νέας Αγγλίας"

Η Εθνική Χωροφυλακή του Νιου Χάμσαϊρ με το όνομα γλωσσομάθειας -η εθνική οδό Kancamagus-είναι η πιο εκπληκτική γραφική κίνηση της Νέας Αγγλίας . Μπορείτε να το ονομάσετε "το Kanc" για συντομία, όπως κάνουν οι ντόπιοι, και μπορείτε να απολαύσετε την αγνή ευχαρίστηση της οδήγησης μέσα από αυτό το πυκνό τρισδιάστατο ορεινό χάσμα, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Σε μια μέρα αιχμής, περισσότερα από 4.000 οχήματα μετακινούνται τουλάχιστον ένα τμήμα αυτής της διαδρομής.

Kancamagus Οδηγίες Οδικής Κυκλοφορίας

Ακολουθήστε τη διαδρομή 112, την εθνική οδό Kancamagus, δυτικά από το Conway έως το Lincoln.

Παραμονή; Συγκρίνετε τιμές και σχόλια για Conway ή Λίνκολν με το TripAdvisor.

Ο αυτοκινητόδρομος Kancamagus των 34 μιλίων (η σωστή προφορά είναι "kank-ah-MAU-gus", όπως τον Αύγουστο) κόβει ένα κανάλι ανατολής-δύσης μέσω του Εθνικού Δρυμού White Mountain των 800.000 στρεμμάτων. Όταν οι πυκνές εκτάσεις των φυλλοβόλων φυλλοβόλων δένδρων ανταλλάσσουν τα καλοκαιρινά τους πράσινα για τις εκθαμβωτικές αποχρώσεις του φθινοπώρου, φωτίζονται έναντι του αμετάβλητου αειθαλούς των κωνοφόρων τους ομολόγων, καθιστώντας το ένα από τα πιο δραματικά και αγαπημένα φύλλα. Οι μοτοσικλετιστές απολαμβάνουν τις περιστροφές και τις στροφές καθώς ο αυτοκινητόδρομος ανεβαίνει σε σχεδόν 3.000 πόδια στην κορυφή του όρους Kancamagus. Εύκολα προσβάσιμα μονοπάτια περιπλάνησης στους πεζοπόρους, και βραχώδεις τρύπες κολύμβησης, χαραγμένες από τη διάβρωση, προσελκύουν τις οικογένειες που λαχταρούν την ανακούφιση από το πρησμένο καλοκαίρι.

Αν και διατηρεί μια θρυλική φήμη μεταξύ των αναζητητών τοπίου, η εθνική οδός Kancamagus είναι μια σχετικά νέα διαδρομή, όπως οι γραφικές διαδρομές της Νέας Αγγλίας.

Κάποιοι παλιούς δρόμους καταγραφής και οδικοί άξονες έσπασαν το άγριο Εθνικό Δρυμό, το οποίο διατέθηκε για εξοικονόμηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 1911, αλλά η σύνδεση μεταξύ Conway και Lincoln δεν ολοκληρώθηκε πριν από το 1959. Ο δρόμος άνοιξε το 1964 και το 1968 οργάνωσε για πρώτη φορά, επιτρέποντας την κυκλοφορία όλο το χρόνο.

Η Νέα Χάμσαϊρ Κρατική Οδός 112 ονομάζεται για τον αρχηγό Kancamagus, "The Fearless One". Ο Kancamagus ήταν ο τελευταίος ηγέτης της συνομοσπονδίας Penacook, μιας ένωσης άνω των δεκαεπτά κεντρικών ινδιάνικων φυλών της Νέας Αγγλίας, που σφυρηλατήθηκε αρχικά από τον παππού του Kancamagus Passaconaway το 1627. Ο Kancamagus προσπάθησε να διατηρήσει την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων του και να καταπατήσει αγγλικούς αποίκους, η αιματοχυσία ανάγκασε τις φυλές να διασκορπιστούν, με τις περισσότερες να υποχωρούν στο βόρειο Νιου Χάμσαϊρ και τον Καναδά.

Στον σταθμό Saco Ranger ακριβώς δυτικά του Conway, μπορείτε να πάρετε έναν χάρτη και να αρχίσετε να σχεδιάζετε τις στάσεις σας στις διάφορες καλοσχεδιασμένες γραφικές παραλίες, κάμπινγκ, περιοχές για πικ-νικ, μονοπάτια πεζοπορίας και ιστορικές τοποθεσίες κατά μήκος του Kanc. Εάν δεν σκοπεύετε να οδηγήσετε κατευθείαν χωρίς να σταματήσετε, θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε ένα δελτίο στάθμευσης. Ένα κέντρο πληροφοριών επισκεπτών βρίσκεται επίσης στο δυτικό άκρο του Kanc στο Lincoln, αν αποφασίσετε να οδηγήσετε τη διαδρομή προς τα πίσω.

Καθώς μπείτε στο Εθνικό Δρυμό του Λευκού Όρους, θα παρατηρήσετε ότι ο αυτοκινητόδρομος ακολουθεί το μονοπάτι του ποταμού Swift, το οποίο είναι γεμάτο με μεγάλους ογκόλιθους που δημιουργούν μια πορεία εμπόδιο για το νερό. Ο ποταμός αυξάνεται καθώς τα χιονισμένα βουνά λιώνουν την άνοιξη, αλλά η ροή επιβραδύνεται το καλοκαίρι.

Η πρώτη δημοφιλής στάση στη διαδρομή είναι το καλυμμένο γήπεδο του Campground, όπου μπορείτε να περπατήσετε σε όλη την ξύλινη Albany καλυμμένη γέφυρα, που χτίστηκε πάνω από τον ποταμό Swift το 1858 και αποκαταστάθηκε το 1970. Το Boulder Loop Trail 3,1 μιλίων προσφέρει καταδύσεις με θέα στον ποταμό από τα 3,475-πόδια Mount Chocorua προς τα νότια. Το Lower Scale Scenic Area είναι ένα δημοφιλές ατμοσφαιρικό σκηνικό για όσους θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία στους βράχους ή να βουτήξουν στις ρηχές πισίνες. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσετε boaters whitewater, όταν ο ποταμός μαίνεται με απορροή την άνοιξη.

Οι καταρράκτες Upper Falls στην περιοχή Rocky Gorge Scenic Area προσφέρουν ένα καταπραϋντικό φυσικό ηχητικό σήμα για τους ηλιοθεραπευτές. Η κολύμβηση σε αυτό το απότομο φαράγγι δεν επιτρέπεται. Το μονοπάτι Loquist Loop γύρω από το Falls Pond είναι μια εύκολη και ευχάριστη βόλτα στο δάσος.

Συνεχίστε τη διαδρομή δυτικά προς την ιστορική περιοχή Russell-Colbath, όπου μια περιήγηση στο σπίτι του Russell Colbath μπορεί να σας αφήσει να σας κουνώντας το κεφάλι. Χτίστηκε από τον χειριστή πριονιδίων Thomas Russell το 1832, το μικρό σπίτι κληρονομήθηκε το 1887 από την εγγονή του, Ruth Priscilla, και ο σύζυγός της, Thomas Alden Colbath. Το 1891, ο Thomas εγκατέλειψε το σπίτι μια μέρα, λέγοντας στη Ruth ότι θα επέστρεφε "σε λίγο". Είχε κρεμαστεί ένα φανάρι στο παράθυρο κάθε βράδυ - για τα επόμενα τριάντα εννέα χρόνια - καθώς περίμενε την επιστροφή του, αλλά δεν τον είδε ξανά. Τρία χρόνια μετά το θάνατό της, ποτέ δεν θα μαντέψετε ποιος εμφανίστηκε. Οι ισχυρισμοί του Τόμας Κόμπαθ προς το σπίτι αρνήθηκαν, ωστόσο, και επανέλαβε τους περιπλανώμενους τρόπους του.

Μια σύντομη πεζοπορία μήκους μικρότερη από μισό μίλι απαιτείται για να δείτε το στενό ρέμα και τη σειρά από γραφικούς καταρράκτες που συνθέτουν τους Sabbaday Falls, μία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις του Kanc. (Μην χάσετε αυτούς τους άλλους καταρράκτες των Λευκών Ορέων, ενώ βρίσκεστε στην περιοχή.)

Πίσω στον αυτοκινητόδρομο, τα αυτιά σας μπορεί να αρχίσουν να σκάσουν καθώς ξεκινάτε την ανάβαση του Όρους Kancamagus. Παρακολουθήστε για το Sugar Hill, το Pemigewasset και το Hancock Overlooks, τα οποία όλα παρέχουν ένα μέρος για να παρκάρετε και να εκτιμήσετε το άγριο όμορφο τοπίο. Με την πρώτη ματιά, οι κορυφές του βουνού μοιάζουν να είναι αθλητικές περικοπές, αλλά η περαιτέρω παρατήρηση θα αποκαλύψει την αρθρωτή γραμμή πεύκων μεμονωμένων αειθαλών που στέκονται υπερήφανα στην κορυφή των κορυφών γρανίτη. Το Big Rock Campground φιλοξενεί μια άλλη παλιομοδίτικη τρύπα κολύμβησης, γνωστή ως Bath of Upper Lady's.

Η εθνική οδός Kancamagus κατεβαίνει στο Lincoln, το σπίτι του Loon Mountain Ski Area και πολλά οικογενειακά αξιοθέατα. Το πιο αξιοσημείωτο είναι η εμπορική ταχυδρομική θυρίδα του Clark και οι αγαπημένες του εκπαιδευμένες αρκούδες. Στην πραγματικότητα, αυτές οι αρκούδες είναι τόσο καλά εκπαιδευμένες και καλά τροφοδοτημένες, που ακόμα και αν κατάφεραν να αποφύγουν για λίγο ", μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι δεν θα ήταν σαράντα δύο χρόνια πριν επιστρέψουν.

Απόσπασμα από το Backroads της Νέας Αγγλίας , ένας οδηγός με οδηγίες, αφήγηση, χάρτες και φωτογραφία για 30 γραφικές κινήσεις στη Νέα Αγγλία. Κείμενο © 2012 από τον Kim Knox Beckius. Δημοσιεύθηκε από Voyageur Press, Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Ανατύπωση με άδεια