Μια φάλαινα μιας ιστορίας

Το Mystic Aquarium Beluga Encounter Program Προσφέρει προσωπική επαφή με τις φάλαινες

Ημερομηνία αναφοράς: 1 Σεπτεμβρίου 2004 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Μαΐου 2015

Την άλλη μέρα, έβαλα το χέρι μου στο στόμα της φάλαινας και την χτύπησα σταθερά στη γλώσσα. Πραγματικά.

Το να είσαι συγγραφέας ταξιδιών είναι πάντα μια περιπέτεια. Εδώ στη Νέα Αγγλία, έχω δει σφραγίδες κοντά, αγκάλιασε ένα μωρό , στριμώχτηκε με λαλάδες , έβγαλε αστακούς , χτύπησε ένα Clydesdale και παρακολούθησε τα αρκουδάκια να έχουν γεμίσει πυροβολήθηκαν στις κοιλιές τους στα 100 μίλια την ώρα.

Αλλά τώρα που έχω χτυπήσει μια φάλαινα Beluga στη γλώσσα, έκανα πραγματικά όλα.

Η beluga των 1,100 λιβρών φαινόταν να απολαμβάνει τη γλώσσα της να χτυπάει έντονα, οπότε όταν ο εκπαιδευτής με ενθάρρυνε να φτάσω στο χέρι μου ξανά και να χτυπάω τη στέγη του στόματος της Kela για να δούμε τι ήχο θα έκανε, ήμουν ευτυχής να του δώσω πηγαίνετε ... και ακόμη πιο ευτυχισμένοι για να ακούσετε ένα ευχάριστο "τσούκ" και όχι κάτι σαν "chomp chomp".

Οι φάλαινες Beluga, επίσης γνωστές ως φάλαινες, ταξινομούνται ως οδοντωτές φάλαινες. Είχα ήδη την ευκαιρία να αγγίξω τα αμβλύ δόντια της Κέλας και να μάθω ότι το πιπίλισμα της είναι χειρότερο από το δάγκωμα της κάνοντας ένα «Ο» με τα δάχτυλά μου και επιτρέποντας στους beluga να αποδείξουν τι πρέπει να νιώσουν μερικές τελικές στιγμές ψαριών και καλαμάρια. Γεια!

Μέχρι τώρα, ξέρω ότι πρέπει να αναρωτιέστε: "Kim, πώς στη Γη τελείωσε σε μια δεξαμενή με μια beluga και, το πιο σημαντικό, πώς μπορώ να κάνω αυτό;"

Επόμενη Σελίδα: Επανεξέταση προγράμματος Mystic Aquarium Beluga Encounter

Το Mystic Aquarium στο Mystic του Κοννέκτικατ άρχισε να προσφέρει το πρόγραμμα Beluga Encounter το 2000. Η Aquarist Kristine Magao, εκπαιδευτής που οδήγησε την ομάδα των τεσσάρων στην δεξαμενή και ένας από τους πολλούς εκπαιδευτές που συμμετείχαν στην προσφορά του προγράμματος στο κοινό, εξήγησε ότι το Mystic Aquarium μια από τις δύο μόνο εγκαταστάσεις στη χώρα που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να αγγίξουν και να αλληλεπιδρούν με belugas. Το άλλο είναι το SeaWorld στο Τέξας.

"Πρόκειται για ένα πολύ μοναδικό πρόγραμμα", δήλωσε ο Μαγκάο, προσθέτοντας: "Ένας από τους κύριους στόχους μας στο να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα είναι να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους για τις ελιές."

Προσφέρονται καθημερινά από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, οι συνεδρίες Beluga Encounter ξεκινούν με προσανατολισμό 20 λεπτών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες δεν ξέρουν πάνω από τα ρούχα τους για να διατηρούν σχετικά ζεστό και στεγνό κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στη δεξαμενή. Οι Belugas, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν, εντοπίζονται συχνότερα στα ύδατα της Αρκτικής και της Υπο-Αρκτικής, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι το νερό στη δεξαμενή είναι στην ψυχρή πλευρά.

Μετά από να μάθουν λίγο για τις φάλαινες, καθώς και μερικές σημαντικές συμβουλές για το πώς να ανακατέψετε κατά μήκος όταν μέση-βαθιά σε waders έτσι ώστε να μην ανατροπής και να πέσει στο βαθύ μέρος της δεξαμενής, ήρθε η ώρα να συναντήσουμε Kela, ένα από τα τέσσερις belugas που ζουν στο Mystic Aquarium. Όλοι έχουν ονόματα Inuit, και η Kela, σύντομη για τον Kelalukak, που σημαίνει "ο λευκός που οδηγεί", ήταν ο μικρότερος κατά τη στιγμή της επίσκεψής μου.

Φάνηκε μεγαλύτερη από τη ζωή σε μένα, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ένιωθα πρόσωπο με πρόσωπο με μια φάλαινα αρσενικών 2.100 λιβρών.

Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας μας στο νερό, η Kela ήταν εκπληκτικά συνεργάσιμη, επιτρέποντάς μας να αγγίξουμε την ουρά της, το πτερύγιο και την πλάτη, να κοιτάξουμε δεξιά στην ανοιξιάτικη τρύπα της και να πετάξουμε το πεπόνι της - τη λιπαρή, στρογγυλεμένη δομή την κορυφή του κεφαλιού της, η οποία αλλάζει σχήμα καθώς εκπέμπει ρεπερτόριο ήχων.

Η Kela ήταν αρκετά κουβεντούρη και φάνηκε ευτυχής να έχει εταιρεία. Ο Μαγκάο είπε: "Η Κελά τείνει να είναι πολύ φωνητική, αυτή η ίδια χαμογελάει". Οι πιο παιχνιδιάρικες στιγμές της λευκής φάλαινας και οι περισσότεροι κουτσομπολινοί ήχοι μοιράστηκαν σίγουρα με τον Μαγκάο. "Αγαπώ αυτά τα ζώα με τα οποία δουλεύω", είπε ο εκπαιδευτής. "Δημιουργείτε μια σχέση μαζί τους".

Επόμενη σελίδα> Υψηλά πεδία και αγκαλιές
<Προηγούμενη Σελίδα Στο στόμα μιας φάλαινας

Εκτός από την πρακτική εξερεύνηση της ανατομής των φαλαινών, είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τις συμπεριφορές έκθεσης Kela χαρακτηριστικές της belugas. Ο Μαγκάο τόνισε ότι οι φάλαινες δεν διδάσκονται «κόλπα», αλλά είναι κλιμακωτές για να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένα συνθήματα με συμπεριφορές που θα παρατηρούσε κανείς στο φυσικό περιβάλλον.

Οι ομάδες του Beluga Encounter περιορίζονται σε έξι άτομα και οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε πόδια ψηλά. Υπήρχαν τρεις άλλες γυναίκες στην ομάδα μου, και θα είμαι ειλικρινής - προσεγγίσαμε όλοι μαζί την πρώτη μας στενή συνάντηση με μια φάλαινα beluga με λίγο τρόμο.

Ο Μαγκάο δήλωσε ότι είναι σπάνιο κάποιος που έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα να αποχωρήσει εντελώς, αν και κάποιοι αρνούνται να αγγίξουν τη φάλαινα, και αυτό είναι εντάξει.

"Οι άνθρωποι ζεσταίνουν προς το τέλος της συνεδρίασης", είπε, και ήταν εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Η φιλική και παιχνιδιάρικη συμπεριφορά του Kela σύντομα μας είχε ανακατευτεί με αυτοπεποίθηση μέχρι την άκρη της άκρης όπου βρισκόμαστε για το πρόγραμμα. Κάποιος κάθε φορά, ακολουθήσαμε τις οδηγίες: φέρτε το δεξί σας χέρι στον ώμο σας και, στη συνέχεια, το κατεβάστε γρήγορα με διαγώνια κίνηση μπροστά από το σώμα σας. Η Κελά αποκρίθηκε ανεβάζοντας στον αέρα με το πτερύγιο εκτεταμένο για να μας δώσει κάθε ένα υψηλό πέντε.

Για να πω ότι η συνάντησή μου με αυτόν τον γίγαντα της θάλασσας ήταν οικεία είναι μια υποτίμηση. Ενώ τα κρύα, βρεγμένα δάχτυλά μου ήταν έτοιμα για μια αναβολή, ήταν με δισταγμό ότι εμείς κάναμε τις στροφές μας ανοίγοντας τα χέρια μας πλατιά και κάμπτοντας προς τα εμπρός στη μέση, περιμένοντας την Kela να ανέβει για μια αντίο στο αγκάλιασμα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα συναρπαστικά θηλαστικά και ίσως ακόμη και να ανεβείτε στη δεξαμενή για μια αξέχαστη ευκαιρία να εκτιμήσετε την ήπια μεγαλοπρέπεια τους, σχεδιάστε μια επίσκεψη στο Mystic Aquarium, το οποίο είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες μπορούν πάντα να παρατηρούν τις φάλαινες στη δεξαμενή εκθέσεών τους. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Beluga Encounter μπορούν να εγγραφούν στο χώρο εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, αλλά αν έχετε την καρδιά σας αγκαλιάσει μια φάλαινα, θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, ιδιαίτερα κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες.

Από το 2015, η τιμή για το πρόγραμμα Beluga Encounter, συμπεριλαμβανομένης μιας επαγγελματικής φωτογραφίας της συνάντησής σας, είναι $ 165 για μη μέλη και $ 155 για τα μέλη του Mystic Aquarium. Πρέπει επίσης να πληρώσετε την κανονική τιμή εισόδου του ενυδρείου κατά την ημερομηνία της επίσκεψής σας.

Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν σε απευθείας σύνδεση ή να καλέσετε το 860-572-5955, ext. 520. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό δώρου για το πρόγραμμα αν θέλετε να δώσετε σε κάποιον ένα απροσδόκητο και πολύ αξέχαστο δώρο.

Το Mystic Aquarium βρίσκεται λίγο έξω από το I-95 στην έξοδο 90 στο Mystic, Connecticut. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ηλεκτρονική φόρμα για να ζητήσετε έναν δωρεάν οδηγό επισκεπτών της χώρας Mystic.

Περισσότερες φωτογραφίες από την περιπέτεια φάλαινας Beluga:

Kela Up Close
Η Κέλα παίζει ένα πρακτικό αστείο
Γελάει η Στέγη του στόματος της Φάλαινας
Η ουρά της φάλαινας
Ειδικό ομόλογο

Προηγούμενη Σελίδα: Πρόγραμμα Encounter του Μυστικού Ενυδρείου Beluga