Οι καλύτεροι διατηρημένοι σιδηρόδρομοι να επισκεφτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν σήμερα το Amtrak είναι ένας ιστός μικρών αράχνης γραμμών που συνδέουν μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ο δέκατος όγδοος και ο εικοστός αιώνες είδαν έναν τεράστιο αριθμό διαφορετικών σιδηροδρομικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν για επιβάτες και εμπορευματικές μεταφορές σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, η πλειοψηφία των γραμμών αυτών έχει παροπλισθεί υπέρ των οδικών μεταφορών, αλλά μερικοί συντηρημένοι σιδηρόδρομοι συμβάλλουν στη διατήρηση της κληρονομιάς αυτών των θαυμάσιων γραμμών.

Το ταξίδι σε ένα συντηρημένο τρένο δεν είναι συνήθως μια πολυσύχναστη εμπειρία από το να φτάσεις από Α σε Β, αλλά μάλλον γιορτάζει το ταξίδι και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μερικές πραγματικά υπέροχες επιλογές για να απολαύσουν όταν ψάχνεις για ένα τέτοιο ταξίδι.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Τέξας

Καλύπτοντας μια διαδρομή είκοσι πέντε μιλίων μεταξύ των πόλεων της Παλαιστίνης και του Rusk, ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε αρχικά για τη μεταφορά σιδήρου στο μεταλλουργείο στο φυλακή Rusk και τα ίχνη και η διαδρομή προετοιμάστηκαν και τέθηκαν από τους κρατουμένους στο σωφρονιστικό κατάστημα. Σήμερα υπάρχουν μια σειρά ατμομηχανών ατμομηχανής και ντίζελ που τραβούν τα τρένα κατά μήκος αυτής της διαδρομής, η οποία περνά μέσα από ένα όμορφο τοπίο που είναι μέρος ενός κρατικού πάρκου.

Γκραντ Κάνιον Σιδ

Ξεκινώντας από την πόλη του Ουίλιαμς, Αριζόνα, αυτή η διαδρομή είναι ένα γραφικό ταξίδι σε έναν από τους νότιους δακτύλους ενός από τα πιο διάσημα αξιοθέατα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Grand Canyon . Υπάρχουν τρεις αμαξοστοιχίες την ημέρα που καλύπτουν αυτήν την εξόρυξη τεσσάρων τεσσάρων μιλίων και υπάρχουν επίσης πετρελαιοκινητήρες και ατμομηχανές που τρέχουν κατά μήκος της διαδρομής, η οποία έχει φέρει τους επισκέπτες στην περιοχή για πάνω από έναν αιώνα.

Όρος Σιδηροδρομικός Σταθμός Ουάσιγκτον

Ο πρώτος οδοντωτός σιδηρόδρομος εγκρίθηκε στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, ενώ οι τοπικές αρχές έπεισαν ότι ο σχεδιαστής και ο επιχειρηματίας Sylvester Marsh δεν θα μπορούσαν ποτέ να βρουν το σιδηροδρομικό σύστημα ραφιών και οδοντωτών τροχών. Σήμερα, ο σιδηρόδρομος παρέχει ακόμα έναν εξαιρετικό τρόπο για να φτάσει στη σύνοδο κορυφής, δεδομένου ότι είναι ο δεύτερος απότομος σιδηρόδρομος αυτού του τύπου στον κόσμο, καλύπτοντας μια μέση κλίση άνω του 25% στα 2,8 μίλια ανά ώρα, ολοκληρώστε την ανάβαση των τριών μιλίων.

Βασιλική διαδρομή του φαραγγιού, Κολοράντο

Το βασιλικό φαράγγι είναι ένα από τα πιο δραματικά αξιοθέατα στο Κολοράντο, ένα απότομο φαράγγι που κόβεται από το τοπίο του ποταμού και αυτός ο σιδηρόδρομος μεταφέρει τους ανθρώπους στη βάση αυτού του υπέροχου φαραγγιού. Υπάρχουν αυτοκίνητα με πανοραμικά παράθυρα και γυάλινη οροφή, ενώ όσοι ταξιδεύουν σε μια μέρα με καλό καιρό μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και το υπαίθριο αυτοκίνητο για να απολαύσουν πραγματικά το εντυπωσιακό περιβάλλον.

Μουσείο Σιδηροδρόμων του Ιλλινόις

Αυτό το μουσείο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή ατμομηχανών, ηλεκτρικών και ντιζελομηχανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με μια μεγάλη συλλογή αμαξών, φορτηγών και την ασημένια σφαίρα στυλ ντίζελ πολλαπλών μονάδων γνωστή ως Nebraska Zephyr. Η διαδρομή στην οποία λειτουργούν οι αμαξοστοιχίες είναι περίπου πενήντα χιλιόμετρα γραμμής που κατασκευάστηκε για να αποδείξει τη συλλογή του σιδηροδρομικού εξοπλισμού, το οποίο διαφέρει από τις πλέον διατηρημένες σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες διαθέτουν κινητήρες που λειτουργούν σε υφιστάμενο τμήμα σιδηροδρόμου.

Cass Scenic Railway, Δυτική Βιρτζίνια

Αυτός ο σιδηρόδρομος δημιουργήθηκε αρχικά για να εξυπηρετήσει τη βιομηχανία ξυλείας και μύλο στην περιοχή, καθώς και την πόλη Cass που αναπτύχθηκε γύρω από το μύλο. Σήμερα ο σιδηρόδρομος είναι γνωστός για τις χαρακτηριστικές ατμομηχανές που τραβούν τα τρένα μέχρι το βουνό Back Allegheny, το οποίο προσφέρει ένα θαυμάσιο ορεινό τοπίο και οδηγεί τους επισκέπτες στην ιστορική πόλη του Cass, η οποία διατηρείται επίσης ωραία.

Βιρτζίνια & Truckee Σιδηρόδρομος, Νεβάδα

Αφού κάλυψε μια εντυπωσιακή διαδρομή από το Ρίνο προς την πόλη του Κάρσον, το διατηρημένο τμήμα του σιδηροδρόμου Βιρτζίνια και Truckee είναι λίγο πιο περιορισμένο σήμερα, καλύπτοντας μια διαδρομή μήκους 14 μιλίων μέσα από ένα υπέροχο τοπίο. Ο σιδηρόδρομος διαθέτει μια μικρή συλλογή ατμομηχανών και πετρελαιοκινητήρων μαζί με τα επιβατικά αυτοκίνητα της κληρονομιάς που μεταφέρουν τους επιβάτες στα τρένα κατά μήκος της διαδρομής, ενώ οι χειμερινές εκδρομές ατμού είναι ιδιαίτερα θεαματικές.