Επισκόπηση του καιρού στο Όκλαντ, Καλιφόρνια

Για μεγάλο μέρος του έτους, το Όκλαντ δεν μοιάζει με την "ηλιόλουστη Καλιφόρνια" που εμφανίζεται τόσο συχνά σε ταινίες ή στην τηλεόραση. Ενώ Oaklanders παίρνουν αρκετές μέρες του ήλιου, απαλή ζεστασιά είναι πολύ πιο κοινή από την παραλία-άξια θερμότητα που συνδέεται με τη νότια Καλιφόρνια . Στη φωτεινή πλευρά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις συχνές θερμοκρασίες υπο-κατάψυξης, το χιόνι ή άλλα προβλήματα του καιρού που πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Περιμένετε Ήπια Θερμοκρασία

Οι θερμοκρασίες του Όκλαντ συνήθως παραμένουν σε ένα άνετο στενό εύρος. Ο μέσος χαμηλός αριθμός τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ο οποίος τείνει να είναι ο πιο κρύος μήνες στο Όκλαντ, μειώνεται σε μόλις 45 μοίρες. Το μέσο υψηλό το Σεπτέμβριο, συνήθως ο πιο καυτός μήνας, είναι περίπου 75 μοίρες. Με άλλα λόγια, η διακύμανση των μέσων θερμοκρασιών για ολόκληρο το έτος είναι μόλις 30 μοίρες. Το Λος Άντζελες κυμαίνεται από 48,5 τον Ιανουάριο σε 84,8 τον Αύγουστο - μια διακύμανση περίπου 36 βαθμών. Η εμβέλεια της Βοστώνης είναι ακόμη πιο δραματική σε σχεδόν ακριβώς 60 μοίρες, από περίπου 22 τον Ιανουάριο σε περίπου 82 τον Ιούλιο.

Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν είστε οπαδός ακραίων θερμοκρασιών - είτε υψηλών είτε χαμηλών - το Oakland θα μπορούσε να προσφέρει το τέλειο κλίμα. Δεν χρειάζεστε εντελώς ξεχωριστές ντουλάπες για διάφορες εποχές. Φορέστε ένα φως πουκάμισο ή κορυφή δεξαμενής με τζιν το καλοκαίρι, και προσθέστε ένα πουλόβερ ή αδιάβροχο το χειμώνα, και είστε έτοιμοι.

Οι ντόπιοι έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να διαμαρτύρονται για τον καιρό που είναι "παγωμένο" όταν είναι 45 ή 50 μοίρες και "καίει καυτό" σε 75 ή 80 μοίρες.

Δεν είναι ανεμιστήρας του χιονιού; Κανένα πρόβλημα!

Το Oakland παίρνει περίπου 23 ίντσες βροχής ετησίως, απλώνεται σε περίπου 60 ημέρες. Το χιόνι είναι σχεδόν ανυποψίαστο - αν και μπορεί περιστασιακά να δει για μια ημέρα ή δύο στο κοντινό όρος Diablo.

Ακόμα και αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο για να κάνουν συνήθως τα τοπικά νέα όταν συμβαίνει. Αναμείνετε σύντομες περιόδους χαλάζι μία ή δύο φορές το χρόνο, με μεμονωμένα κομμάτια που σπάνια μετράνε περισσότερο από 1/4 ".

Η βροχή συχνά έρχεται σε εκτάσεις που διαρκούν αρκετές ημέρες, διαστρεβλωμένες με ημέρες που είναι θολό, ομιχλώδεις, σαφείς ή ακόμα και ηλιόλουστες. Είναι φυσιολογικό να έχετε ημέρες ηλιοφάνειας και ήπια ζεστασιά ακόμη και το χειμώνα. Χάρη στις σταθερά ήπιες θερμοκρασίες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η βροχή είναι περισσότερο ενοχλητική από ό, τι ένα σοβαρό πρόβλημα. Το μειονέκτημα για το σταθερά απαλό κλίμα μας είναι ότι πολλοί ντόπιοι οδηγοί φαίνεται να μην έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν στη δυνατή βροχή, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί εάν οδηγείτε κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Σχέδιο γύρω από την ομίχλη

Όπως μπορεί να μαντέψετε από την γειτνίαση του Όκλαντ με την περιβόητη ομίχλη του Σαν Φρανσίσκο , ο καιρός είναι συχνά συννεφιασμένος και ομίχλη ακόμα και όταν δεν βρέχει. Οι λόφοι στα ανατολικά του Όκλαντ και του Μπέρκλεϊ παγιδεύουν την ομίχλη εδώ, αντί να τους αφήνουν να χτυπήσουν περισσότερο στην ενδοχώρα. Αυτό γίνεται δραματικά σαφές αν οδηγείτε από το Oakland στα προάστια στην άλλη πλευρά των λόφων σε μια ομίχλη ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα περάσετε από τη σήραγγα Caldecott. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μόλις βγείτε από τη σήραγγα, θα βρεθείτε στον ζεστό ήλιο.

Σε πολλές μέρες που ξεκινούν με υψηλή ομίχλη ή απλώς νεφώσεις, ο ήλιος βγαίνει πριν το μεσημέρι. Αν θέλετε να κάνετε κάτι που ωφελείται από μια καθαρή θέα - όπως η αναρρίχηση σε ένα βουνό, η πεζοπορία στους λόφους ή η άνοδος στο Berkeley Campanile - προγραμματίζετε να το κάνετε όχι νωρίτερα από τις 11 το μεσημέρι ή το μεσημέρι. Αυτό θα δώσει στην ομίχλη την ευκαιρία να κάψει.