Η γερμανική πόλη όπου το ενοίκιο δεν έχει αλλάξει από το 1520

Το παλαιότερο κοινωνικό συγκρότημα κατοικιών του κόσμου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται

Περιπλανηθείτε γύρω από το Augsburg, δεν έχετε ιδέα ότι υπάρχει ένα χωριό μέσα στην πόλη. Το Fuggerei, το παλαιότερο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών στον κόσμο που χρησιμοποιείται ακόμη, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μυστικά αξιοθέατα της Βαυαρίας .

Ιστορία του Fuggerei

Αυτός ο ιστορικός θολωτός θύλακας δημιουργήθηκε από τον Jakob Fugger "The Rich" και ήταν πραγματικά πλούσιος. Ο Jakob έκοψε νομίσματα για το Βατικανό και προσωπικά χρηματοδότησε την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και την οικογένεια των Habsburg.

Ήταν ένας από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς χρηματοδότες στην ιστορία αφήνοντας περισσότερους από επτά τόνους χρυσού στους διαδόχους του.

Δεν ήταν ικανοποιημένος με τα υλικά αγαθά, ο Jakob είχε επίσης δεσμευτεί να κάνει καλές πράξεις. Μαζί με τη βοήθεια του αδελφού του, ο Jakob χρηματοδότησε το κτίριο του Fuggerei με αρχική κατάθεση 10.000 φιορινίων μεταξύ 1514 και 1523. Αυτή η ανάπαυλα για τους φτωχούς προσέφερε μια σφιχτά δεμένη θρησκευτική κοινότητα με εξαιρετικά φθηνή κατοικία.

Οι κάτοικοι ήταν κυρίως οικογένειες που προσφέρουν τις δεξιότητές τους ως τεχνίτες και εργάτες της ημέρας. Οι άνθρωποι διαπραγματεύονταν τις υπηρεσίες τους για αγαθά ή εκμεταλλεύονταν μικρές επιχειρήσεις από τα σπίτια τους. Ένα σχολείο στο χώρο, που ιδρύθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα, παρείχε καθολική εκπαίδευση. Ο πιο σπουδαίος κάτοικος του ήταν ο προπάππος του Wolfgang Amadeus Mozart, ένας μαστόρας που κάλεσε το σπίτι του Fuggerei από το 1681 έως το 1694. Ψάξτε για την πέτρινη πλάκα που τιμά την μνήμη του.

Οι αρχικές δομές σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Thomas Krebs με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου που προστέθηκε από τον Hans Holl το 1582. Περισσότεροι χώροι στέγασης, σιντριβάνι και εγκαταστάσεις προστέθηκαν μέχρι το 1938, αλλά - όπως και πολλά από τη Γερμανία - το Fuggerei υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα bunker χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου για την προστασία των κατοίκων και σήμερα χρησιμεύει ως μουσείο bunker.

Μετά τον πόλεμο, κτίσματα δύο χήρας χτίστηκαν για να στηρίξουν τη γυναίκα και τις οικογένειες που είχαν μείνει πίσω.

Ευτυχώς, τα κτίσματα που καταστράφηκαν ξαναχτίστηκαν στο αρχικό τους στυλ με την προσθήκη πολλών ακόμη κτιρίων. Για να φιλοξενήσει την αυξανόμενη πληθώρα των τουριστών, προστέθηκε ένα κατάστημα δώρων, περιποιημένοι κήποι και μπυραρία . Σήμερα υπάρχουν 67 σπίτια και 147 Wohnungen (διαμερίσματα), τα περισσότερα ακόμα κατειλημμένα. Υποστηρίζεται ακόμη από την φιλανθρωπική εμπιστοσύνη του Jakob που ιδρύθηκε το 1520.

Τι κάνει το Fuggerei Special;

Όχι μόνο το Fuggerei έχει ένα ξεχωριστό παρελθόν, έχει ένα μοναδικό δώρο. Οι κάτοικοι εδώ πληρώνουν μόνο ένα ετήσιο μίσθωμα ενός γηπέδου Rhein, το ίδιο όπως και το 1520. Τι είναι αυτό στα σημερινά χρήματα ; Ένα επιβλητικό 88 ευρώ σεντ, ή λίγο κάτω από $ 1 ΗΠΑ.

Φυσικά, αυτό καθιστά την κατοικία στο Fuggerei ιδιαίτερα επιθυμητή. Υπάρχει περίπου μια τετραετής λίστα αναμονής για να μετακινηθείτε στο Fuggerei και ο κάτοικος Frau Mayer κάλεσε την αποδοχή της "κερδίζοντας την κλήρωση".

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για τη ζωή στο Fuggerei. Για παράδειγμα,

Οι κάτοικοι καλούνται επίσης να συνεισφέρουν στην κοινότητα ενεργώντας ως νυχτοφύλακας , σέξτον ή κηπουρός.

Τι είναι να ζεις στο Fuggerei

Δεδομένου ότι η κοινότητα προστατεύεται ιστορικά, έχουν υπάρξει λίγες αλλαγές στις κατοικίες - αλλά έχουν υπάρξει αλλαγές. Οι ζωτικές ενημερώσεις περιλαμβάνουν ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Οι οικιστικές μονάδες είναι αυτόνομα διαμερίσματα 45 έως 65 τετραγωνικών μέτρων (500-700 τετραγωνικά πόδια) με κουζίνα, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και πολύ μικρό δωμάτιο. Καθένα έχει την δική του είσοδο στο δρόμο με ξεχωριστές κουδούνες, όπως τριφύλλι και κωνοφόρο κουκουνάρι. Τα σχήματα τους βοήθησαν τους κατοίκους να βρουν το σωστό σπίτι από την αίσθηση πριν την εγκατάσταση των προβολέων. Τα διαμερίσματα στο ισόγειο προσφέρουν έναν μικρό κήπο και υπόστεγο και τα επάνω πατώματα παρέχουν μια σοφίτα. Για να δείτε ποιες είναι οι μονάδες, υπάρχει ένα ισόγειο διαμέρισμα ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο.

Εκτός από τα σκληρά κριτήρια εισόδου, υπάρχουν περιοριστικές συνθήκες διαβίωσης, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι πύλες κλειδώνονται καθημερινά στις 22:00 και οι ώρες μετά την είσοδο είναι διαθέσιμες μόνο από τον νυχτοφύλακα και απαιτείται πληρωμή 50 σεντς (ή ένα ευρώ μετά τα μεσάνυχτα).

Επισκεφθείτε το Fuggerei

Κάθε χρόνο περίπου 200.000 επισκέπτες ανακαλύπτουν το Fuggerei. Οι εκδρομές είναι διαθέσιμες για ομάδες και σχολικές τάξεις και διαρκούν 45 λεπτά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική αίσθηση της κοινότητας και να εξερευνήσουν το μουσείο το οποίο παρουσιάζει ένα τέλεια διατηρημένο διαμέρισμα και πληροφορίες για το οικογενειακό ιστορικό του Fugger. Μπορείτε επίσης να δείτε το καταφύγιο βόμβας του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και ένα από τα σημερινά μοντέρνα διαμερίσματα. Ενώ οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν είναι μέρος της έκθεσης, πολλοί από τους ηλικιωμένους είναι ευτυχείς να σας πουν για να ζήσετε εκεί. Χαιρετήστε τους ανθρώπους με το φιλικό βαυαρικό χαιρετισμό του Grüß Gott και σέβεται την κοινότητα και την περιοχή.

Το σημείο συνάντησης είναι είτε η είσοδος είτε το παράθυρο εισιτηρίων του Fuggerei. Οι εκδρομές του Fuggerei είναι διαθέσιμες στις εξής γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Τσεχικά, Ρουμανικά, Ελληνικά, Ουγγρικά, Κινέζικα. Το τέλος για μια περιήγηση στο Fuggerei είναι 4 ευρώ.

Πληροφορίες επισκεπτών για το Fuggerei