Πώς να ταξιδέψετε στα σκανδιναβικά τρένα

Πρακτικές Συμβουλές για Σκανδιναβικό Ταξίδι με Τρένο

Είναι εύκολο να βρείτε σταθμούς τρένων σε όλες τις σκανδιναβικές πόλεις. Αλλά τι κάνετε όταν βρίσκεστε εκεί και θέλετε να ταξιδέψετε αλλού με τρένο; Ας ανακαλύψουμε.

Πριν πάτε στο τρένο στη Σκανδιναβία

  1. Στον σιδηροδρομικό σταθμό, προσέξτε το πορτοφόλι σας. Η Σκανδιναβία είναι μια ασφαλής περιοχή συνολικά, αλλά καμία περιοχή δεν είναι εντελώς απαλλαγμένη από κλέφτες και πορτοφολάδες.
  2. Αναζητήστε τα μεγάλα δρομολόγια που δείχνουν τα δρομολόγια τρένων. Είναι δύσκολο να χάσετε και να δείτε τα δρομολόγια τρένων χωρισμένα σε αφίξεις και αναχωρήσεις. Θα χρειαστείτε το χρονοδιάγραμμα των αναχωρήσεων.
  1. Καταγράψτε τη στάση προορισμού καθώς και τον αριθμό της αμαξοστοιχίας που θέλετε να πάρετε (και ενδεχομένως μια δεύτερη επιλογή μόνο σε περίπτωση κράτησης όλων των θέσεων).

Αγοράστε το τρένο σας στη Σκανδιναβία

Πρέπει να κρατήσω καθίσματα;

Για τα τοπικά τρένα και τα σκανδιναβικά τρένα που δεν πηγαίνουν σε διαφορετική χώρα, η απάντηση είναι γενικά ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση θέσεων σε τρένα. Αυτό είναι εκτός αν αναμένετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής βιασύνης, μιας πολυάσχολης περιόδου διακοπών ή εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ένα συγκεκριμένο κάθισμα τρένου ή ένα αυτοκίνητο με κρεβάτι.

Ωστόσο, οι διεθνείς συνδέσεις θα πρέπει να κρατηθούν πριν το ταξίδι σας. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια EUrail online.

Υπάρχει ένα όριο στις αποσκευές;

Μπορείτε να φέρετε όσο το δυνατόν περισσότερες αποσκευές στο τρένο - όσο μπορείτε να κρατήσετε ελεύθερους τους διαδρόμους. Ο εναέριος χώρος διαμερίσματος διατίθεται σε όλες τις κανονικές αμαξοστοιχίες (εκτός από τρένα / τραμ).

Επιτρέπονται τα κατοικίδια σε τρένα στη Σκανδιναβία ;

Ναι είναι. Η Σκανδιναβία είναι πολύ φιλική προς τα κατοικίδια και πολλά τρένα διαθέτουν ειδικά καθίσματα ή φιλικά προς τα κατοικίδια διαμερίσματα για τους ταξιδιώτες με κατοικίδια ζώα!

Τύποι εισιτηρίων τρένου για Σκανδιναβία

Τι είδους εισιτήριο τρένου αγοράζετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ταξιδεύετε σε ένα τρένο μετακίνησης σε μια πόλη ή ταξιδεύετε σε άλλη πόλη; Για μικρές και μεγάλες αποστάσεις σε τακτικά τρένα, οι αυτοματοποιημένες μηχανές στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό καθορίζουν αυτόματα τον τύπο του εισιτηρίου και την τιμή του εισιτηρίου σας. Τα τρένα ελαφρών σιδηροδρόμων ή μετακινήσεων (που ονομάζονται επίσης τρένα ή τραμ με μετρό) μέσα σε μια πόλη προσφέρουν επίσης εύχρηστα αυτοματοποιημένα μηχανήματα που συνήθως βρίσκονται εκεί όπου σταματάει η αμαξοστοιχία. Έτσι, δεν ιδρώτα όταν πρόκειται για το είδος του εισιτηρίου.

Αν θέλετε να πάρετε το τρένο από τη μια χώρα στην άλλη, πρέπει να πάρετε το εισιτήριό σας προτού επισκεφθείτε τη Σκανδιναβία: μέσω του προγράμματος EUrail Pass, το οποίο προσφέρει εκ των προτέρων ευέλικτα εισιτήρια και online κρατήσεις.

Επιτρέπεται το κάπνισμα σε τρένα στη Σκανδιναβία;

Όχι, δεν είναι. Υπάρχουν μερικά τρένα με αφιερωμένα τμήματα καπνίσματος, αλλά ακόμη και αυτά γίνονται σπάνια. Περισσότερα για το Κάπνισμα στη Σκανδιναβία εδώ.