Μην αφήνετε τις κάμερες ταχύτητας και κόκκινου φωτός να αυξάνουν το κόστος των επόμενων διακοπών σας

Χάρη στο 3D ραντάρ, οι επαγωγικοί βρόχοι και η προηγμένη τεχνολογία κάμερας, οι κάμερες ταχύτητας και οι κάμερες με κόκκινο φως μπορούν να καταγράφουν εικόνες των οδηγών που κινούνται ταχύτερα από το δημοσιευμένο όριο ταχύτητας ή τρέχουν κόκκινα φώτα. Παρόλο που ίσως γνωρίζετε τις τοποθεσίες των κάμερων ταχύτητας και των φωτογραφικών μηχανών κόκκινου φωτός στην περιοχή σας, πιθανότατα δεν έχετε ιδέα για το πού βρίσκονται οι κάμερες ταχύτητας και κόκκινου φωτός σε άλλες πόλεις και χώρες. Αν συμβεί να πάρετε ένα εισιτήριο για τις διακοπές σας , θα μπορούσατε να καταβάλετε ένα μεγάλο ποσό σε πρόστιμα.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να αποφύγετε την επιτάχυνση των εισιτηρίων και την παραβίαση κόκκινου φωτός όταν ταξιδεύετε;

Οδηγήστε αργά και προσεκτικά

Ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγετε την επιτάχυνση των εισιτηρίων και των εισιτηρίων παραβίασης κόκκινου φωτός όταν ταξιδεύετε είναι να οδηγήσετε στο δημοσιευμένο όριο ταχύτητας και να σταματήσετε στα κίτρινα φανάρια και στα κόκκινα. Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η οδήγηση με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα για εσάς. Είναι πιθανό να χρεωθείτε αν οδηγείτε πολύ αργά σε μια εθνική οδό ή σταματάτε σε μια διασταύρωση, πριν να φανεί κόκκινο το φανάρι.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή εντοπισμού κάμερας ταχύτητας και κόκκινου φωτός

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές smartphone που, μεταξύ άλλων, μπορούν να σας προειδοποιήσουν για να επιταχύνετε κάμερες, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κάμερες κόκκινου φωτός, ατυχήματα και άλλους κινδύνους ενώ οδηγείτε. Το Waze είναι ίσως το πιο γνωστό από αυτές τις εφαρμογές. οι χρήστες συμβάλλουν στις θέσεις κάμερας σε πραγματικό χρόνο, στις πληροφορίες κυκλοφορίας και στη δραστηριότητα ατυχημάτων στους χάρτες Waze.

Το Waze είναι επίσης ένα GPS πλοήγησης, το οποίο το κάνει διπλό χρήσιμο. Άλλες δημοφιλείς εφαρμογές εντοπισμού ταχύτητας και κόκκινου φωτός περιλαμβάνουν το Radardroid (για τηλέφωνα Android) και το Radarbot (για συσκευές iOS).

Η συσκευή GPS σας μπορεί να περιλαμβάνει υπηρεσία ειδοποίησης κάμερας ταχύτητας. Σύμφωνα με τους The New York Times, τόσο η Garmin όσο και η TomTom συμπεριλαμβάνουν αυτή την υπηρεσία με πολλά από τα προϊόντα τους.

Αγοράστε έναν ανιχνευτή κάμερας

Μπορείτε να αγοράσετε έναν ανιχνευτή φωτογραφικών μηχανών ταχύτητας και κόκκινου φωτός για περίπου $ 50. Αυτοί οι ανιχνευτές φωτογραφικών μηχανών σας προειδοποιούν σε κοντινούς κόκκινους φωτισμούς και κάμερες ταχύτητας, συνήθως κάνοντας ήχο και αναβοσβήνοντας ένα φως. Διάφορα μοντέλα είναι επί του παρόντος διαθέσιμα. Οι δημοφιλείς κατασκευαστές περιλαμβάνουν το Cobra, το Cheetah και το GPS Angel.

Πριν αγοράσετε ένα ανιχνευτή φωτογραφικών μηχανών, βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε όπου ζείτε καθώς και πού σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Ορισμένες χώρες, όπως η Ελβετία και η Γερμανία, απαγορεύουν τη χρήση ανιχνευτών κάμερας.

Κοιτάξτε τους Online Χάρτες φωτογραφικών μηχανών και τις λίστες

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν ανιχνευτή φωτογραφικών μηχανών και το smartphone σας δεν διαθέτει απεριόριστο σχέδιο δεδομένων, μπορείτε να μεταβείτε στο Internet για πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα και το κόκκινο φως της κάμερας. Πολλές πόλεις, περιφέρειες και χώρες έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες που αναφέρουν λεπτομερώς τις τοποθεσίες σταθερών και κινητών κάμερες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με όλες τις κάμερες και τους ανιχνευτές ελέγχου ταχύτητας Autovelox και Tutor για τους ιταλικούς εθνικούς δρόμους διοδίων. Τα περιφερειακά γραφεία της Polizia Stradale δημοσιεύουν κάθε δύο εβδομάδες καταλόγους τοποθεσιών της κάμερας Autovelox, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών κινητής κάμερας.

Οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να επωφεληθούν από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της SpeedcamerasUK.com σχετικά με τις θέσεις της κάμερας ταχύτητας.

Το SpeedcamerasUK.com προσφέρει επίσης φωτογραφίες και περιγραφές των τύπων φωτογραφικών μηχανών που χρησιμοποιούνται συνήθως στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να εντοπίζουν κάμερες ταχύτητας και να επιβραδύνουν.

Εάν οδηγείτε στις ΗΠΑ ή τον Καναδά, το Photoenforced.com μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε κάμερες με κόκκινο φως, κάμερες ταχύτητας και πολλούς άλλους τύπους φωτογραφικών μηχανών ανά πόλη. Επίσης, οι τοπικές κυβερνήσεις δημοσιεύουν τοποθεσίες κάμερας. Για παράδειγμα, το Μητροπολιτικό Τμήμα αστυνομίας της Ουάσινγκτον δημοσιεύει μια λίστα με τις θέσεις κινητής κάμερας ταχύτητας και τις τοποθεσίες κάμερας κόκκινου φωτός.

Η κατώτατη γραμμή

Μπορεί να μην φαίνεται ηθική η χρήση ανιχνευτών κάμερας ή άλλων τεχνικών αποφυγής εισιτηρίων, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αυτής της χρήσης είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των αξιωματικών επιβολής του νόμου που ελπίζουν να επιτύχουν. Οι οδηγοί που γνωρίζουν πού βρίσκονται οι κάμερες ταχύτητας και κόκκινου φωτός θα επιβραδυνθούν και θα σταματήσουν για να αποφύγουν την καταβολή χρηματικών προστίμων, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των σχετικών θανάτων.

Εάν αποφύγετε να λάβετε ένα εισιτήριο, θα έχετε επίσης την ικανοποίηση να κρατάτε τα χρήματά σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό αντί να τα μεταφέρετε στα ταμεία μιας πόλης ή νομού κάπου αλλού στον κόσμο.