Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας για ομάδες περιηγήσεων

Τα οφέλη από το ταξίδι με μια ομάδα περιοδεία είναι προφανή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον προγραμματισμό, τη μεταφορά ή την εφοδιαστική. Μπορείτε να μάθετε για τα μέρη που επισκέπτεστε ταξιδεύοντας με τοπικούς ξεναγούς που γνωρίζουν την περιοχή και μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα. Ο οδηγός σας είναι καθημερινά με την ομάδα, έτοιμος να λύσει προβλήματα και να χειριστεί απρόβλεπτα προβλήματα.

Αλλά υπάρχει και μια κάτω πλευρά για να ταξιδέψετε με μια ομάδα περιοδεία, επίσης.

Είναι απώλεια ελέγχου.

Δεν ελέγχετε το πρόγραμμα ή τη διαδρομή σας. Μπορείτε να παραλείψετε ορισμένα μέρη της περιήγησης - ένας καλός ξεναγός θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να επανασυνδεθείτε με την ομάδα αργότερα - αλλά δεν μπορείτε να χάσετε μεταφορές σε άλλες πόλεις ή προορισμούς στο δρομολόγιο. Αν το πρόγραμμα απαιτεί να είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε στις 6:30 π.μ., θα πρέπει να σηκωθείτε πριν την ανατολή του ηλίου για να συμβεί αυτό. Σε βροχερές μέρες, δεν πραγματοποιούνται προσαρμογές.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε τα μέλη της ομάδας ταξιδιών σας. Μπορεί να είστε σε θέση να ταξιδέψετε με έναν φίλο ή μια ομάδα φίλων, αλλά οι υπόλοιποι άνθρωποι της ομάδας σας θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα υπόβαθρα και τις γενέτειρες.

Ανάλογα με την περιήγηση που επιλέγετε, μπορεί να μην μπορείτε να επιλέξετε τι τρώτε, τουλάχιστον ένα μέρος της ώρας. Εάν έχετε συγκεκριμένες διατροφικές προτιμήσεις ή αλλεργίες σε τρόφιμα, αυτό μπορεί να είναι προβληματικό.

Γιατί είναι δημοφιλείς οι ομαδικές εκδρομές, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές τάσεις ταξιδιού;

Οι σημερινοί ηλικιωμένοι και οι Baby Boomers αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες ταξιδιού , όχι δρομολόγια "μνημείου".

Η έμφαση δίνεται στον τοπικό πολιτισμό, ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο τα γνωστά αξιοθέατα, αλλά και τα τρόφιμα, την ιστορία, την τέχνη και την κοινωνική ζωή των τόπων που επισκέπτονται. Οι τουριστικοί πράκτορες το γνωρίζουν και έχουν τροποποιήσει ανάλογα τα δρομολόγιά τους. Οι τοπικοί οδηγοί προσθέτουν αυθεντικότητα στην ταξιδιωτική εμπειρία. Οι γεύσεις των τροφίμων, του κρασιού και της μπύρας εισάγουν τους ταξιδιώτες στις καλύτερες τοπικές κουζίνες.

Οι εκδρομές πίσω από τις σκηνές παρουσιάζουν νέες προοπτικές σε διάσημα αξιοθέατα και αξιοθέατα.

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να θυσιάζετε την ευκολία για να αποκτήσετε αυθεντικότητα.

Αλλά τι γίνεται με αυτή την απώλεια ελέγχου;

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των αυθεντικών εμπειριών και συναντήσεων στο δρομολόγιό σας, θα συνεχίζετε να ταξιδεύετε στο πρόγραμμα κάποιου άλλου με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζετε. Δεδομένων αυτών των δύο συνθηκών, εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές μας για τη διαχείριση των προσδοκιών σας στις ομάδες περιοδείας.

Ρωτήστε τις ερωτήσεις πριν κλείσετε το ταξίδι σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ μικρό. Τι ώρα θα χρειαστεί να ξυπνήσετε κάθε μέρα; Πόσες ώρες θα περάσετε στον αυτοκινητιστή ; Πόσα διαλείμματα στο μπάνιο θα δοθούν και πόσο καιρό είναι; Πόσο ελεύθερος χρόνος είναι ενσωματωμένος στο πρόγραμμα; Πόσο μακριά θα πρέπει να περπατήσετε; Πόσες σκάλες πρέπει να ανεβείτε; Μπορούν να ομαδοποιηθούν τα μενού δείπνου για να ικανοποιήσουν τις διατροφικές σας ανάγκες; Γνωρίζοντας τι να περιμένετε θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο κουρασμένος θα είστε στο τέλος της ημέρας, να αποφασίσετε ποια παπούτσια και ρούχα πρέπει να συσκευάσετε και τελικά να καθορίσετε αν αυτό το ταξίδι είναι κατάλληλο για εσάς .

Κάντε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Ο ξεναγός σας θα σας πει τι να περιμένετε κάθε μέρα. Πολλοί ξεναγοί δημοσιεύουν επίσης ένα χειρόγραφο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της επόμενης ημέρας σε δημόσιο χώρο.

Εάν δεν λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, ρωτήστε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για να μάθετε τι να περιμένετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν παρακάμπτετε μέρος του προκαθορισμένου δρομολογίου. ανακαλύψτε πού θα αποχωρήσετε όταν θα φύγετε από την ομάδα, όταν αναμένετε να επιστρέψετε στην ομάδα και πώς να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας προτού ξεπεράσετε μόνοι σας.

Αν η διαδρομή σας περιλαμβάνει ελεύθερο χρόνο, ζητήστε από τον ξεναγό σας να σας προσφέρει προτάσεις για αξιοθέατα και δείπνο.

Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να δείτε όλα

Είτε ταξιδεύετε μόνοι σας είτε με μια ομάδα περιοδεία, δεν μπορείτε να δείτε τα πάντα σε κάθε στάση. Απλά δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να δείτε τα πράγματα που θέλετε να δείτε και να έχετε χρόνο να δείτε και να αφήσετε τα υπόλοιπα να πάνε, ειδικά αν οι καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη την περιήγηση στα αξιοθέατα.

Εξετάστε την παραβίαση μέρους του γύρου

Ένας καλός τουριστικός πράκτορας θα είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να σας επιτρέψει να παραλείψετε μέρος των εκδηλώσεων της ημέρας, εφ 'όσον είστε σε θέση να φτάσετε εγκαίρως για το ταξίδι στην επόμενη στάση στο δρομολόγιο. Αν θέλετε να παραμείνετε για ένα υπέροχο γεύμα, πάρτε έναν υπνάκο ή περάστε επιπλέον χρόνο σε ένα μουσείο, παρακάμπτοντας μέρος της περιήγησης θα σας δώσει αυτό το χρόνο διακοπής. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πότε και πού να συμμετάσχετε ξανά στην ομάδα.

Χαμογέψτε και να είστε φιλικοί

Μπορεί να μην συναντήσετε όλοι στην ομάδα περιοδεία σας, αλλά θα είστε σε καλή κατάσταση με τους περισσότερους συμπολίτες σας, αν χαμογελάτε, ρωτήστε μερικές φιλικές ερωτήσεις και ακούστε τους συναδέλφους ταξιδιώτες σας. Μετά από όλα, επιλέξατε όλοι την ίδια περιοδεία, οπότε πρέπει να μοιραστείτε τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Είτε πρόκειται για ένα νέο φαγητό είτε για ένα διαφορετικό τρόπο περιήγησης στα αξιοθέατα, θα πάρετε περισσότερα από το ταξίδι σας αν κάνετε λίγα βήματα πέρα ​​από τη ζώνη άνεσης. Δεν χρειάζεται να σας αρέσει κάθε νέο φαγητό που δοκιμάζετε, και σίγουρα δεν χρειάζεται να νοικιάσετε ποδήλατο ή να πάτε σε πάρκο γραμμής φερμουάρ αν νιώθετε νευρικός. Αντ 'αυτού, παρακολουθήστε μια παράσταση που είναι νέα για σας, όπως ο παραδοσιακός λαϊκός χορός, ή κάντε μια βόλτα σε ένα μέρος που είναι πολύ δημοφιλές με τους ντόπιους. ( Συμβουλή: Τα πράγματα που προσπαθείτε να μην δουλέψουν, πιθανότατα θα κάνουν σπουδαίες ιστορίες όταν επιστρέφετε στο σπίτι.)