Το οινοποιείο Barone Ricasoli και το κάστρο Brolio στην περιοχή κρασιού Chianti της Τοσκάνης

Τουριστικό Μουσείο Κάστρο Brolio και οινοποιείο Barone Ricasoli

Έχω πάει σε πολλές εκδρομές σε εκθεσιακούς χώρους, αλλά η επίσκεψή μου στο Κάστρο Brolio και στο Barone Ricasoli Winery είναι ένα από τα καλύτερα που έχω βιώσει. Στη Barone Ricasoli μπορείτε να δοκιμάσετε κρασί, να περιηγηθείτε στο μουσείο του κάστρου και τους κήπους και να φάτε σε μια καλή Osteria. Ο τύπος για το κρασί Chianti Classico εφηύρε εδώ, έτσι ώστε η Barone Ricasoli είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στα οινοποιεία της Chianti.

Barone Ricasoli Οινοποιείο και δοκιμή κρασιού

Το οινοποιείο Barone Ricasoli είναι το παλαιότερο οινοποιείο στην Ιταλία και πιστεύεται ότι είναι το δεύτερο παλαιότερο στον κόσμο.

Το 1872 ο Baron Bettino Ricasoli, γνωστός ως Iron Baron, έγραψε τον τύπο για το κρασί Chianti Classico που ανέπτυξε μετά από περισσότερα από 30 χρόνια έρευνας. Το κρασί Chianti Classico παράγεται κυρίως από σταφύλια Sangiovese με την προσθήκη άλλων σταφυλιών.

Σήμερα η Barone Ricasoli Το Castello di Brolio είναι το μεγαλύτερο οινοποιείο στην περιοχή Chianti Classico με 240 στρέμματα αμπελώνων και σύγχρονες εγκαταστάσεις κρασιού τελευταίας τεχνολογίας. Παράγει τρία εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού ετησίως και τα κρασιά της εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Εκτός από αρκετούς οίνους της Chianti Classico, το οινοποιείο παράγει ένα πολύ καλό λευκό κρασί, ένα κρασί επιδόρπιο Rose, Vin Santo, grappa και ελαιόλαδο.

Γευσιγνωσία κρασιού προσφέρεται στο κέντρο υποδοχής κρασιού απέναντι από ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης. Η αίθουσα γευσιγνωσίας είναι ανοιχτή κάθε μέρα της εβδομάδας από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο (εκτός από κάποιες αργίες), οι κρατήσεις δεν είναι απαραίτητες και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τρία κρασιά για πέντε ευρώ (επιστρέφονται εάν αγοράσετε ένα μπουκάλι κρασί).

Οι εκδρομές με κρασιά διατίθενται κατόπιν προκαταβολής.

Μουσείο και κήποι του Κάστρου Brolio

Το κάστρο Brolio, το οποίο βρίσκεται στην οικογένεια Ricasoli από τον 11ο αιώνα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ιδιωτική κατοικία, αλλά μερικά από τα 140 δωμάτια του κάστρου ενδέχεται να είναι ανοιχτά στο κοινό στο μέλλον. Πολλά ιστορικά αντικείμενα από το κάστρο εκτίθενται στο μικρό μουσείο που στεγάζεται σε έναν πύργο κάστρων.

Οι οδηγοί επισκέπτονται τους επισκέπτες μέσω των τεσσάρων δωματίων των μουσείων, σχεδιάζοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κάστρο και την οικογενειακή ιστορία, το Iron Baron και το οινοποιείο. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, δίνονται κάθε μισή ώρα, συνήθως στα αγγλικά. Τα εισιτήρια είναι σήμερα οκτώ ευρώ για την επίσκεψη του μουσείου και την επίσκεψη στον κήπο.

Τα κυριότερα σημεία του μουσείου είναι η επίδειξη των όπλων του 14ου - 18ου αιώνα, ένα δωμάτιο με επιστημονικά όργανα του 19ου αιώνα και η έρευνα του Iron Baron και ένα υπνοδωμάτιο με έπιπλα αποκλειστικά για τον βασιλιά της Ιταλίας όταν επισκέφθηκε το 1863 .

Οι όμορφα διαμορφωμένοι κήποι του κάστρου μπορούν να επισκεφθούν χωρίς οδηγό. Το τρέχον κόστος είναι πέντε ευρώ ή οκτώ ευρώ για το μουσείο συνδυασμού και το εισιτήριο κήπου. Το ξωκλήσι από το κάστρο και τα αγγλικά δάση που οδηγούν στο κάστρο, με φυτά από όλο τον κόσμο, μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν. Φροντίστε να περπατήσετε γύρω από το κάστρο για να δείτε την φανταστική θέα των αμπελώνων, των δασών και της κοιλάδας κάτω.

Οινοποιείο και πληροφορίες επισκεπτών του κάστρου

Αίθουσα δεξιώσεων και κρασιού : Καθημερινές, 9:00 π.μ. έως 7:30 μ.μ. Το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 11:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι ώρες μπορεί να είναι μικρότερες.
Ώρες του Μουσείου του Κάστρου : Απρίλιος έως Οκτώβριος, 10:30 έως 12:30 και 2:30 έως 5:30, Τρίτη έως Κυριακή.


Ώρες κήπων του κάστρου : Απρίλιος έως Οκτώβριος, 10 π.μ. έως 7μμ καθημερινά.
Osteria del Castello : Ανοιχτό Μάρτιο έως Οκτώβριο για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, κλειστά την Πέμπτη. Διαβάστε την αναθεώρηση

Οινοποιείο και Κάστρο Τοποθεσία : Madonna a Brolio, 5 χιλιόμετρα από το Gaiole in Chianti. Περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Σιένα ή 75 χιλιόμετρα από τη Φλωρεντία. Δείτε το χάρτη Chianti .

Ξεκινήστε την ιστοσελίδα Visit Barone Ricasoli