Νότια Κρασιά Αριζόνα - Περιήγηση και γευσιγνωσία στην περιοχή Sonoita Elgin

Ανακαλύπτοντας τα κρασιά της Αριζόνα

Παταγονία - μια καλή βάση κρασιού

Όταν μείναμε στο Spirit Tree Inn στην Παταγονία, την Αριζόνα, βρισκόμασταν σε ένα τέλειο μέρος για να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στη Νότια Κρασιά Αριζόνα. Σχεδιάσαμε μια ημέρα φωτογραφίας και γευσιγνωσίας.

Να πάρει εκεί

Η χώρα του κρασιού είναι περίπου 55 μίλια από το Τούσον της Αριζόνα. Οι περιοχές που θα θελήσετε να επισκεφθείτε είναι οι Sonoita και Elgin και η όμορφη κυρτή ύπαιθρο στο μεταξύ.

Ο βρόχος θα σας μεταφέρει από την εθνική οδό 82 (που εκτελείται μεταξύ της Σιέρα Βίστα και της Παταγονίας) κατά μήκος της οδού Άνω Ελγίν, της οδού Έλγιν και της οδού Κάτω Έλγιν. Για να πάρετε τα ρουλεμάν σας, συνιστούμε να παραλάβετε ένα φυλλάδιο "Οινοποιεία Sonoita" στην Παταγονία ή να αναθεωρήσετε την ιστοσελίδα της Αριζόνας. Εκτυπώστε αυτό το μεγάλο χάρτη του οινοποιείου.

Τι να πάρει

Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, ίσως χρειαστεί ένα σακάκι για να σας προστατεύσει από τον άνεμο στις ανοιχτές πεδιάδες. Ένα μεσημεριανό πικνίκ θα ήταν μια ωραία προσθήκη στα εργαλεία σας και ένα ψυγείο για τις αγορές κρασιού σας συνιστάται κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού. Πάρτε το χάρτη σας μαζί σας, ώστε να μην χάσετε κανένα από τα δωμάτια γευσιγνωσίας.

Σχετικά με το κρασί

Ο πρώτος πειραματικός αμπελώνας ιδρύθηκε το 1973. Τα κρασιά της Αριζόνα έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη. Υπάρχουν 14 αμπελώνες και οινοποιεία. Σύμφωνα με την Ένωση Αμπελουργών της Αριζόνα, οι κλιματολογικές και εδαφολογικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η περιοχή αυτή είναι παρόμοια με τη Ribera Del Duero, την Ισπανία, τη Νοτιοανατολική Αυστραλία, τη νότια Γαλλία και είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη του Paso Robles, Καλιφόρνια.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε σχετικά με το κρασί της Αριζόνα είναι ότι δεν είναι όπως οι Νάπα ή οι κοιλάδες Sonoma της Καλιφόρνιας. Δεν υπάρχουν πλήθη, καμία εμπορευματοποίηση στο πρόσωπό σας και θα οδηγήσετε κατά μήκος των ανεμοδαρμένων πεδιάδων από το οινοποιείο στο οινοποιείο. Μερικά από αυτά είναι τόσο απλά που δεν έχουν σημάδια στην αίθουσα γευσιγνωσίας!

Αλλά καθώς ταξιδεύετε, θα διαπιστώσετε ότι έχετε ανακαλύψει ένα ακατέργαστο διαμάντι. Οι αμπελοκαλλιεργητές στην περιοχή γνωρίζουν την επιχείρησή τους και κερδίζουν αργά μια παγκόσμια φήμη.

Σχετικά με τη δοκιμή του κρασιού

Το φυλλάδιο "Οινοποιεία Sonoita" απαριθμεί τα δωμάτια γευσιγνωσίας που προσφέρουν μια "γυάλινη έκπτωση". Όταν φτάσετε στην πρώτη αίθουσα γευσιγνωσίας, θα σας προσφερθεί μια γεύση για περίπου 3,00 δολάρια. Αυτό περιλαμβάνει ένα ποτήρι. Αν δεχτείτε το γυαλί απλής γευσιγνωσίας, μπορείτε να το πάρετε σε άλλα οινοποιεία και να χρεωθείτε με ένα δολάριο λιγότερο για τη δοκιμή. Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκπτωση γυαλιού είναι:

Η εμπειρία γευσιγνωσίας μας

Κάναμε "πίσω" από την Παταγονία απολαμβάνοντας τις απόψεις και την απεραντοσύνη των ανεμοδαρμένων πεδιάδων. Ήταν ο Απρίλιος και τα χόρτα ήταν ένα υπέροχο ελαφρύ χρώμα λινάρι. Καθώς οδηγήσαμε, ο φίλος μου επεσήμανε τα βουνά του Μεξικού. Ήμασταν πράγματι στα όρια. Τούτου λεχθέντος, είδαμε μόνο ένα όχημα περιπολικής περιπολίας όλη την ημέρα και αρκετά μικρά φορτηγά δοκιμαστών που οδηγούσαν από το οινοποιείο στο οινοποιείο.

Sonoita Αμπελώνες

Η πρώτη μας στάση ήταν στα Sonoita Vineyards, τον αρχικό πειραματικό αμπελώνα του 1973 που ιδρύθηκε από τους A. Blake Brophy και τον Dr. Gordon Dutt.

Η αίθουσα γευσιγνωσίας ήταν απλή και βρισκόταν σε ένα λόφο με θέα στις κυλιόμενες πεδιάδες. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο και ακούσαμε ότι υπάρχει χώρος στον επάνω όροφο για γαμήλιες δεξιώσεις και μεγάλες συναντήσεις. Υπήρχαν μέρη για να καθίσετε έξω και να απολαύσετε τη θέα σε μια λιγότερο θυελλώδη μέρα. Η χρέωση γευσιγνωσίας των $ 3.00 εξηγήθηκε και μια ομάδα από εμάς έκανε το δρόμο μας από τους λευκούς στους κόκκινους απολαμβάνοντας τις ιστορίες του οικοδεσπότη.

Φυσικά, έχουν μερικά βραβευμένα κρασιά, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι οι ιστορίες για τα κρασιά με τα ασυνήθιστα ονόματα ... Η Αριζόνα Ηλιοβασίλεμα, ένα υπέροχο τριαντάφυλλο, και το Angel Wings, που επιλέχθηκε ως κρασί της κοινωνίας. Το αγαπημένο μου ήταν το Sonora Rossa, ένα κρασί τύπου Chianti το οποίο θα ήταν καλό σερβίρεται με ένα ωραίο ζυμαρικό με σάλτσα μαρινάρας. Ήταν ελαφρύτερο από τους περισσότερους Chiantis. Ιστοσελίδα Οινοποιείου

Αμπελώνες Callaghan

Καθώς πλησιάσαμε την αίθουσα μικρών γευμάτων στο Callaghan, υποψιάσαμε ότι αυτό ήταν ένα ξεχωριστό μέρος.

Αν και δεν υπήρχε κανένα όνομα στην αίθουσα γευσιγνωσίας, οι λάτρεις του κρασιού προφανώς κατάφεραν να το βρουν χωρίς πρόβλημα. Υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα στο χώρο στάθμευσης. Οι άνθρωποι έφευγαν από το χώρο γευσιγνωσίας με βαριές περιπτώσεις κρασιών.

Πήγαμε μέσα και είδαμε ότι η οικογένεια Callaghan, ο Kent, η Lisa και η κόρη τους είχαν κατακλυστεί. Ο Kent και η Λίζα χύθηκαν και η μικρή κόρη τους έσπρωξε τις πιστωτικές κάρτες. Η ατμόσφαιρα ήταν ένα φιλικό πάρτι σε ένα μικρό σπίτι.

Τα κρασιά των αμπελώνων The Callaghan, που ιδρύθηκαν το 1988, έλαβαν έπαινο από τους κριτικούς του κρασιού. Ένα από τα κρασιά τους σερβίρεται στο δείπνο συνταξιοδότησης του Justice Sandra Day O'Connor. Δεν είναι περίεργο ότι οι άνθρωποι έρχονταν από κοντά και μακριά για να επισκεφθούν το οινοποιείο.

Περάσαμε μερικά συνιστώμενα κρασιά και σταμάτησα .... Το "Z5" έπρεπε να είναι ένα από τα καλύτερα κόκκινα κρασιά που είχα δοκιμάσει ... οπουδήποτε! Αυτό το μείγμα 56% Zinfandel, 22% Mourvedre και 22% Cabernet Sauvignon, ήταν τόσο ομαλό όσο έρχονται. Δεν είμαι ειδικός στο κρασί και τείνω να κολλήσω μόνο στα πιο προσιτά κρασιά, αλλά έσπασα δύο μπουκάλια για να πάρω σπίτι για να σερβίρουν με ογκώδη μεξικάνικα πιάτα.

Παρατήρησα ότι το κρασί είχε βιδωτό πώμα. Ο Callaghan πήρε το βούλωμα. Είναι πεπεισμένος ότι το κρασί ωριμάζει καλύτερα. Σύμφωνα με τον Kent, "Στην πραγματικότητα, κατά την άποψή μου, η έρευνα δείχνει ότι αν θέλετε το κρασί να γεράσει καλά, τα βιδωτά φύλλα είναι το καλύτερο κλείσιμο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε." Και στέλνουν το κρασί τους.

Το οινοποιείο Rock and Roll

Ο φίλος μου είπε ότι με πήγαινε σε ένα "βυρσοδεψείο" και έτσι το ενδιαφέρον μου έπεφτε. Καθώς κατευθυνθήκαμε στα αμπέλια Rancho Rossa, περνούσαμε τα όμορφα νεαρά αμπέλια, όλα σχολαστικά κλαδευμένα. Και πάλι, μπήκαμε σε μια απλή αίθουσα γευσιγνωσίας χωρίς σήμανση. Ο φιλικός ιδιοκτήτης ήταν εκεί χύνοντας. Ήταν πολύ απασχολημένος και έτσι περνούσαμε τους τοίχους με φωτογραφίες και αφίσες Rock and Roll. Εκπληκτικά, η μουσική ροκ και ρολ δεν φωνάζονταν στην αίθουσα γευσιγνωσίας και τα κρασιά δεν είχαν χαριτωμένα ονόματα rock and roll.

Τα κρασιά ποιότητας προέρχονται από αυτό τον αμπελώνα των 17 στρεμμάτων. Το 2004 τους Syrah κέρδισε το βραβείο του Διοικητή του 2005 για το Best Red Wine στο κράτος. Η Rancho Rossa διοχετεύει επίσης κρασιά και έχει Club of Buyers Wine. Αμπελουργική ιστοσελίδα.

Συστάσεις