Ινδία Σύζυγος Visa: Πώς να μετατρέψετε την τουριστική θεώρηση σε X Visa

Πληροφορίες για τους αλλοδαπούς που παντρεύτηκαν με τους Ινδούς πολίτες

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ειδική θεώρηση συζύγου για την Ινδία. Οι αλλοδαποί που είναι παντρεμένοι με τους Ινδούς πολίτες, εκδίδουν θεώρηση X (Entry) , η οποία αποτελεί θεώρηση κατοικίας. Παρέχει το δικαίωμα να ζει στην Ινδία, αλλά δεν εργάζεται. Αυτός ο τύπος θεώρησης χορηγείται επίσης σε συζύγους που συνοδεύουν άτομα που κατέχουν άλλους τύπους μακροπρόθεσμων ινδικών θεωρήσεων, όπως είναι οι θεωρήσεις απασχόλησης.

Έτσι, ερωτευθήκατε με μια ινδική πολίτη και παντρεύτηκετε στην Ινδία με μια τουριστική βίζα.

Τι συμβαίνει μετά? Πώς μετατρέπετε την Τουριστική σας Visa σε Χ Visa ώστε να μπορείτε να μείνετε στην Ινδία; Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να γίνει χωρίς να εγκαταλείψει την Ινδία. Τα κακά νέα είναι ότι η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Δείτε πώς να το κάνετε.

Μια αλλαγή στη διαδικασία

Πριν από τον Σεπτέμβριο του 2012, όλες οι αιτήσεις για επέκταση και μετατροπή τουριστικών θεωρήσεων για λόγους γάμου έπρεπε να υποβληθούν απευθείας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών (MHA) στο Δελχί.

Τώρα, το καθήκον της επεξεργασίας των αιτήσεων έχει ανατεθεί στα Περιφερειακά Γραφεία Εγγραφής Ξένων Γλωσσών (FRRO) και στα Γραφεία Καταχώρησης Ξένων Προσώπων (FRO) σε ολόκληρη την Ινδία. Αυτό σημαίνει ότι αντί να πάτε στο Δελχί για μια συνέντευξη, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στο τοπικό σας FRRO / FRO.

Η αίτηση πρέπει αρχικά να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του FRRO (συμπεριλαμβανομένης της μεταφόρτωσης μιας φωτογραφίας). Μετά από αυτό, πρέπει να προγραμματιστεί ραντεβού στο σχετικό FRRO / FRO μέσω της ιστοσελίδας.

Απαιτούμενα έγγραφα

Τα βασικά έγγραφα που απαιτούνται για τις μετατροπές Tourist to X Visa είναι:

  1. Πιστοποιητικό γάμου.
  2. Πρόσφατη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη μορφή.
  3. Διαβατήριο και βίζα.
  4. Η ινδική ταυτότητα του συζύγου (όπως το ινδικό διαβατήριο).
  5. Αποδεικτικό κατοικίας. (Αυτό μπορεί να είναι αντίγραφο έγκυρης και συμβολαιογραφικής σύμβασης μίσθωσης / ενοικίου ή αντιγράφου πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας / τηλεφώνου).
  1. Ένα δάνειο αποζημίωσης σε 100 χαρτί σφραγίδων ρουπίας, που υπογράφεται από τον σύζυγο (αυτό απαιτεί συγκεκριμένη διατύπωση που θα σας παράσχει ο FRRO / FRO).
  2. Αναφορά από το σχετικό τοπικό αστυνομικό τμήμα σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων, της επιβεβαίωσης της συνύπαρξης και της εκκαθάρισης ασφαλείας. (Το FRRO / FRO θα το οργανώσει).

Φωτοτυπίες θα πρέπει να υποβληθούν, έτσι ώστε να τους φέρει μαζί σας όταν παρακολουθείτε το ραντεβού σας.

Βήματα στη Διαδικασία Εφαρμογής

Συνήθως χρειάζονται μερικούς μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, επομένως είναι συνήθως απαραίτητο να υποβάλετε αίτηση για επέκταση της Τουριστικής σας Βίζας μαζί με τη μετατροπή της Τουριστικής Βίζας σε Χ Visa.

Το FRRO / FRO κανονικά χορηγεί τριμηνιαία παράταση της Τουριστικής Βίζας την ημέρα που παρευρεθείτε στο ραντεβού σας. Θα σας εγγραφούν και θα σας εκδώσουν άδεια κατοίκου. Θα διεξαγάγουν έπειτα μια έρευνα για το εάν είστε πραγματικά παντρεμένοι και ζείτε μαζί στην αναφερόμενη διεύθυνση σας. Αυτό συνεπάγεται την επαλήθευση της αστυνομίας.

Η αστυνομία θα επισκεφθεί το σπίτι σας και θα ετοιμάσει μια έκθεση και θα την υποβάλει στο FRRO / FRO. (Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση, καθώς η αστυνομία δεν ανακαλύπτεται για να διεξαγάγει την έρευνα ή οι εκθέσεις δεν λαμβάνονται από το FRRO / FRO).

Εάν η διερεύνηση και η έκδοση της X Visa σας δεν ολοκληρωθεί εντός των τριών μηνών από την επέκταση της θεώρησης, εξακολουθείτε να επιτρέπεται να παραμείνετε στην Ινδία, αλλά θα πρέπει να επιστρέψετε στο FRRO / FRO για να πάρετε μια "υπόθεση υπό εξέταση" σφραγίδα στο διαβατήριό σας και Άδεια κατοίκου. (Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί στο Mumbai FRRO).

Μετά από δύο χρόνια: Υποβολή αίτησης για κάρτα OCI

Δεν είναι δυνατόν να αποκτήσετε την ινδική υπηκοότητα εκτός εάν κατοικούσατε στην Ινδία για τουλάχιστον επτά χρόνια (και για όσους προέρχονται από μια πιο ανεπτυγμένη χώρα, δεν είναι μια ελκυστική επιλογή ούτως ή άλλως λόγω των περιορισμών που απορρέουν από το να έχετε ένα ινδικό διαβατήριο) . Το επόμενο καλύτερο είναι η κάρτα OCI (Overseas Citizen of India), η οποία παρέχει δικαιώματα εργασίας μαζί με τα περισσότερα άλλα δικαιώματα ενός Ινδιάνου πολίτη (εκτός από την ψήφο και την αγορά γεωργικής γης).

Έχει διάρκεια ισχύος και δεν απαιτεί την εγγραφή του κατόχου σε FRRO / FRO.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η κάρτα OCI είναι συνήθως για ανθρώπους ινδικής προέλευσης. Ωστόσο, ο καθένας που έχει παντρευτεί έναν Ινδό πολίτη ή άτομο ινδικής καταγωγής έχει επίσης το δικαίωμα να το κάνει (εφόσον δεν έχει κληρονομιά από χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές).

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για κάρτα OCI στην Ινδία μετά από δύο χρόνια γάμου εάν είστε σε μακροπρόθεσμη θεώρηση (ενός έτους ή περισσότερο) και έχετε εγγραφεί σε FRRO / FRO. Οι FRRO στις μεγάλες πρωτεύουσες έχουν την εξουσία να επεξεργάζονται τις αιτήσεις. Διαφορετικά, όλες οι αιτήσεις πρέπει να αποστέλλονται στο MHA στο Δελχί.

Περισσότερες πληροφορίες και online εφαρμογές διατίθενται από αυτόν τον ιστότοπο.