Ο Μεγάλος Ωκεανός Δρόμος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σχεδιάστε ένα ταξίδι κάτω από τον μεγάλο ωκεάνιο δρόμο

Ο μεγάλος ωκεάνιος δρόμος είναι πραγματικά, πραγματικά, απολύτως, ένας από τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου. Όπως και η κίνηση μέχρι την ακτή της Καλιφόρνιας στην εθνική οδό 1, η Μεγάλη Ωκεανός Road είναι ένα υπέροχο μαιάνδρου που θα πρέπει να είναι στη λίστα κουβά σας. Θα δείτε αξιοθέατα όπως τα βράχια στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell, ένα ιστορικό φάρο και τους Δώδεκα Αποστόλους, καθώς και μέρη όπου μπορείτε να εντοπίσετε αυστραλιανά ζώα όπως καγκουρό, κοάλα, παπαγάλοι και πιγκουίνοι στο κρύο, που μπορείτε να φανταστείτε να δείτε στην Ανταρκτική.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο , φυσικά, ή μπορείτε να πάρετε μια μέρα (ή λίγες μέρες) περιοδεία με ένα λεωφορείο περιοδεία κάτω από το Great Ocean Road.

Τα κορυφαία αξιοθέατα του Μεγάλου Ωκεανού

Μια μεγάλη περιοδεία στον ποταμό Ωκεανό γενικά θεωρείται ότι τρέχει από το Geelong ή το Torquay (ανατολικά) στο Warrnambool (δυτικά), όπου ο δρόμος επανέρχεται στην Princes Highway ή το Port Fairy. Εάν παίρνετε ένα τουριστικό λεωφορείο κάτω από το Great Ocean Road από τη Μελβούρνη, είναι πιθανό να σταματήσετε στο δρόμο σε αυτά τα σημαντικά σημεία:

Ταξιδέψτε λεωφορεία στον μεγάλο ωκεάνιο δρόμο

Πολλές εταιρείες τουριστικών λεωφορείων ταξιδεύουν στο Great Ocean Road και οι περισσότεροι προσφέρουν τα ίδια βασικά: έναν φιλικό οδηγό, παραλαβή και αποβίβαση από το μίνι λεωφορείο του γύρου στο ξενοδοχείο, τον ξενώνα ή σε ένα από τα κεντρικά σημεία και πιθανώς) ένα πρωινό τσάι το πρωί και οποιαδήποτε εισιτήρια, όπως στο Εθνικό Πάρκο Otway. Η περιοδεία σας με το λεωφορείο θα σας δώσει πιθανώς την επιλογή να πάτε με ελικόπτερο στους Δώδεκα Αποστόλους, αν και θα κοστίσει επιπλέον. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω. Αναμείνετε να αγοράσετε το δικό σας δείπνο στο δρόμο πίσω στη Μελβούρνη, αν κάνετε ημερήσια εκδρομή.

Ποιος θα πρέπει να πάτε; Είναι φημολογείται ότι μερικές από τις εταιρείες touring funkier, τα μακροπρόθεσμα μαγαζιά της Μελβούρνης, θα φύγουν μακριά για να κάνουν χώρο για μερικά μεγάλα αγόρια με μεγάλα αποτυπώματα. Η εμπειρία Oz θα παραμείνει ένας καλός τρόπος να πάει, παρόλο που αυτή η εταιρεία δεν θέλει πια να θεωρηθεί ως "backpackers" πια και μπορείτε να περιμένετε το λεωφορείο να καθυστερήσει. δοκιμάστε να κλείσετε μια περιήγηση μέσω του Viator για να πάρετε μερικές επιλογές (κάντε κλικ στα ονόματα των περιοδεία για να κάνετε κράτηση για μια μεγάλη περιοδεία με το λεωφορείο του Ocean Road):

Αυστραλιανά ζώα στη Μεγάλη Ωκεανό

Το να εντοπίζετε τα αυστραλιανά ζώα κατά μήκος του Great Ocean Road είναι τόσο εύκολο όσο το τράβηγμα, το οποίο ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου σας μπορεί να κάνει στο Kennet River Township, όπου είστε σχεδόν εγγυημένοι να βλέπετε κοάλα, πορφυρά rosellas και ίσως μπετάδες.

Η πορφυρή rosella, ένας παπαγάλος που προέρχεται από την Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Αυστραλία, λέγεται ότι είναι πιο εύκολο να δει από νωρίς το πρωί και αργότερα το απόγευμα. Ο οδηγός σας μπορεί να παραδώσει σπόρους πουλιών για να μπορείτε να ταΐσετε στους κατοίκους του μωρού, οι οποίοι μπορούν να πηδήσουν στο χέρι σας για μεσημεριανό γεύμα.

Ο Κοάλας αφθονεί εδώ στο δάσος του ευκαλύπτου, και τα κοάλα είναι πολύ αργά κινούμενα ζώα. Είστε υποχρεωμένοι να τους δείτε.

Ο Κοάλας κάθισε για τόσο πολύ καιρό, στην πραγματικότητα, ότι η Μητέρα Φύση δεν τους έδινε κανένα νευρικό τέλος στις πίσω τους θέσεις. Έχουν όμως νύχια και τα κοάλα είναι άγρια ​​ζώα, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα αντιμετωπίζετε με σεβασμό.

Σήραγγα Split Point στο Εθνικό Πάρκο Otway

Χτισμένο το 1891, ο φάρος Split Point στο Εθνικό Πάρκο Otway, δυτικά της Μελβούρνης, αρχικά ονομαζόταν φάρος Eagles Nest Point και είναι επίσης γνωστός ως White Queen. Σταματήστε και σκαρφαλώστε μέχρι την άκρη της μικροσκοπικής σούβλας για να κοιτάξετε έξω την λεγόμενη Ακτή του Ναυαγίου της Αυστραλίας.

Πάνω από 700 πλοία θεωρούνται ότι απορρίπτουν το ωκεάνιο πάτωμα από την ακτή της Βικτώριας, της νοτιοανατολικής ηπειρωτικής χώρας της Αυστραλίας.

Μπορείτε να κανονίσετε καταλύματα στο φάρο του Cape Otway, όχι πολύ μακριά από το Split Point, παραμένοντας στα ιστορικά κτίρια του κατόχου του φάρου. Καλέστε (03) 5237 9240 ή ελέγξτε τον ιστότοπο του φάρου.

Το Εθνικό Πάρκο Great Otway καλύπτει ένα όμορφο κομμάτι της Αυστραλίας από τις πλαγιές ενός τροπικού δάσους μέχρι την άγρια ​​ακτογραμμή όπου θα βρείτε το φάρο Otway. Αν βρίσκεστε σε μια μεγάλη περιοδεία με το λεωφορείο του Ωκεανού, μπορείτε να πάρετε ένα διάλειμμα για τσάι στην περιοχή ανάπαυσης του Εθνικού Πάρκου Otway, όπου οι απόψεις είναι εντελώς δολοφόνος, σχεδόν σαν μια ζωγραφική, και συνεχίζετε μέχρι το δρόμο για να οδηγείτε στην ενδοχώρα και να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος των μονοπατιών του περιπάτου Maits Rest Rainforest.

Μεγάλη Ιστορία του Δρόμου Ωκεανών

Η σημερινή κατάσταση της Αυστραλίας της νοτιοδυτικής ακτής της Βικτώριας κατοικήθηκε για χιλιάδες χρόνια από τις φυλές των φυλών Wathaurong και Katabanut. Ο Άγγλος προσγειώθηκε σε ό, τι έγινε το Port Phillip (και μια ποινική αποικία) με τον υπολοχαγό John Murray το 1802. Οι εποίκοι της Land (Tasmania) του Van Diemen ταξίδεψαν στο Port Phillip το 1835 και ακολούθησε πλημμύρα επιχειρηματιών της Anglo με πληθυσμό τη Μελβούρνη και, αραιά, ακτή; τελικά, οι κάτοικοι των ακτών άρχισαν να ζητούν εύκολη μεταφορά. Μια ιδέα του σιδηρόδρομου απορρίφθηκε και μετά από πολλή συζήτηση, άρχισε η κατασκευή στον Μεγάλο Ωκεανό Road το 1919. σχεδόν 3000 Αυστραλοί στρατιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο εργάστηκαν στο δρόμο, που χαρακτηρίστηκε ως μνημείο των πεσόντων συντρόφων τους. Ο μεγάλος ωκεάνιος δρόμος άνοιξε επίσημα το 1932.

Εθνικό Πάρκο Port Campbell

Περίπου 10 ή 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, ο βράχος ασβεστόλιθου που θα αποτελούσε μια μεγάλη πεδιάδα γεφυρώντας τα σημερινά αυστραλιανά κράτη της Βικτώριας και της Τασμανίας άρχισε να σχηματίζεται από θαλάσσιους σκελετούς, όπως οστρακοειδή και πλούσια σε ασβέστιο άλγη. Περίπου πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, η στάθμη της θάλασσας έπεσε και η πεδιάδα εκτέθηκε. καθώς η θάλασσα άρχισε να ανεβαίνει και πάλι πριν από 18.000 χρόνια, οι θεαματικοί σχηματισμοί απότομων βράχων που μπορείτε να δείτε τώρα στη νότια ακτή της Αυστραλίας δυτικά της Μελβούρνης άρχισαν να σχηματίζονται από την κακοποίηση των κυμάτων και την διαρροή βροχής μέσα από τον ασβεστόλιθο.

Μια διαδρομή κάτω από την Μεγάλη Ωκεανό Road της Αυστραλίας θα σας φέρει στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell και τους εικονιστικούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς πετρωμάτων στην ακτογραμμή. Ορισμένοι διάσημοι σχηματισμοί περιλαμβάνουν τους Δώδεκα Αποστόλους και τη Γέφυρα του Λονδίνου (πέντε μίλια από το Port Campbell).

Δώδεκα Απόστολοι Αεροφωτογραφία Από Ελικόπτερο

Είτε οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο είτε ταξιδεύετε με το λεωφορείο κάτω από το Great Ocean Road, θα είστε σε θέση να σταματήσετε κοντά στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell και να πιάσετε ένα ελικόπτερο για λίγα λεπτά ή μια ώρα για να πετάξετε πάνω από τους Δώδεκα Αποστόλους, διάσημους και πολύ φωτογράφιστους σχηματισμούς ασβεστολιθικών πετρωμάτων σε αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο.

Υπήρχαν μόνο εννέα αποστόλους, που λέγονται αυτές οι ασβεστολιθικές στοίβες στη θάλασσα, στην πρόσφατη μνήμη όταν μετονομάστηκαν, ίσως για τουριστική αξία, στους Δώδεκα Αποστόλους, αφού ονομάστηκαν για χρόνια Χοίροι και Χοιρίδια. Μια κατάρρευση ενός αποστόλου του 2005 άφησε οκτώ στάση ... και είναι εξαιρετική.

Φανταστείτε περίπου 10 δολάρια το λεπτό για μια γραφική πτήση ελικοπτέρων πάνω από τους Δώδεκα Αποστόλους. Δοκιμάστε 12 Αποστόλους Ελικόπτερα στους χώρους των 12 Αποστόλων.