Οδηγός για το Gastown στο Βανκούβερ, π.Χ.

Ψώνια, Δείπνο, Νυχτερινή ζωή & Ιστορία

Ένας εθνικός ιστορικός χώρος, το Gastown στο Βανκούβερ, BC, είναι ένα πολυσύχναστο αστικό κέντρο γεμάτο γοητεία, νυχτερινή ζωή, καταπληκτικά καταστήματα και πολλά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης.

Η παλαιότερη γειτονιά στο κέντρο του Βανκούβερ (και εξακολουθεί να είναι τεχνικά μέρος του "Downtown", όπως ορίζεται από τα όρια της επίσημης γειτονιάς του Βανκούβερ ), πήρε το όνομά του από το "Gassy" Jack Deighton, καπετάνιο ατμόπλοιο που άνοιξε το πρώτο σαλούν στο Gastown το 1867 .

Το Gastown ήταν επίσης ο χώρος του πριονιστηρίου και του λιμανιού του Hastings Mill, καθώς και το σημείο τερματισμού του καναδικού σιδηροδρόμου του Ειρηνικού. Αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να καταστήσουν το Gastown ένα βιομηχανικό κόμβο και ένα τραχύ και κακό σημείο για μπαρ, νυχτερινή ζωή και οίκους ανοχής. (Σήμερα, το κοκτέιλ μπαρ Diamond βρίσκεται σε ένα κτίριο που κάποτε κρατούσε έναν από αυτούς τους περίφημους οίκους ανοχής).

Ο Γκατάουν έπεσε σε χαλάρωση μετά τη Μεγάλη Ύφεση και έφτασε στο νανίρ του στη δεκαετία του 1960 ως «σειρά πτώσεων» του Βανκούβερ. μετά τη «αποκατάσταση» της δεκαετίας του 1970, συνέχισε να είναι μια περιοχή με χαμηλότερο εισόδημα και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 / αρχές της δεκαετίας του 2000. Αν και προσέλκυσε μερικούς τουρίστες στο ιστορικό κτίριο, τους λιθόστρωτους δρόμους και τα ορόσημα, η περιοχή άρχισε να γεννιέται μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σήμερα, το Gastown είναι ένα μοντέλο για την αναβίωση και την εξυγίανση των πόλεων: είναι πλέον μια από τις πιο περιζήτητες τοποθεσίες για νέους αστικούς επαγγελματίες και φιλοξενεί πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα της πόλης.

Όρια

Το Gastown βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία του Downtown Vancouver και περιβάλλεται από την ανατολική πλευρά του Downtown Eastside και της Chinatown / Strathcona . Τα επίσημα όρια του Gastown τρέχουν από την Water Street στα βόρεια, την Richards Street στα δυτικά, την Main Street στα ανατολικά και την Cordova Street στα νότια.

Ανθρωποι

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν δει μια τέτοια ταχεία εξευρωπαϊσμό στο Gastown ότι τώρα υπάρχουν πολλοί νέοι επαγγελματίες (20 - 40) που σπρώχνουν τη νέα κατοικία υψηλού επιπέδου. Οι κάτοικοι του Gastown έχουν, κατά μέσο όρο, μικρότερα νοικοκυριά από τον μέσο όρο του Βανκούβερ, πιθανότατα επειδή έχουν την τάση να είναι νεότεροι, μεμονωμένοι ή ζευγάρια χωρίς παιδιά.

Αν και η περιοχή δεν είναι τόσο διαφορετική από τη γειτονική της, Strathcona (σπίτι στην ιστορική Chinatown), προσελκύει πολλούς διεθνείς μετανάστες.

Εστιατόρια και νυχτερινή ζωή

Το Gastown είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες και δημοφιλέστερες συνοικίες νυχτερινής ζωής στο Βανκούβερ . είναι το σπίτι σε μπαρ, παμπ, και πολλά από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ του Βανκούβερ (συμπεριλαμβανομένων των Diamond και L'Abattoir).

Τα εστιατόρια Gastown περιλαμβάνουν πολλά μοναδικά εστιατόρια από τον πρωτοποριακό Gastown restauranteur Sean Heather, όπως το Irish Heather (και το διάσημο μακρύ τραπέζι της σειράς των κοινόχρηστων τραπεζαρίων) και το Judas Goat. Άλλα δημοφιλή εστιατόρια περιλαμβάνουν το Pourhouse και το Chill Winston (το οποίο έχει μία από τις καλύτερες αυλές στο Βανκούβερ).

Τα εστιατόρια Gastown έλαβαν διεθνή τύπο με το Mark Brand's (ένας από τους κορυφαίους εστιατορικούς της Gastown ), το Gastown Gamble , μια πραγματική έκθεση 2011-2012, που προκάλεσε την εξαγορά του εικονικού Save-on-Meats από το Brand.

Ψώνια

Το Gastown είναι το μέρος για να ψωνίσετε στο Βανκούβερ για εσωτερική διακόσμηση / έπιπλα και ανδρική μόδα και φιλοξενεί πολλές ανεξάρτητες μπουτίκ και τοπικούς σχεδιαστές. Είναι επίσης το σπίτι του καταστήματος Fleuvog ναυαρχίδα. Ο John Fleuvog δημιούργησε το παγκοσμίου φήμης σήμα του στο Gastown κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.

ορόσημα

Μαζί με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ιστορικά κτίρια του Gastown, η περιοχή φιλοξενεί επίσης πολλά διάσημα ορόσημα. Υπάρχει η πλατεία Maple Tree, στην οποία βρίσκεται το άγαλμα του "Gassy" Jack Deighton στο κέντρο του και το ατμοκίνητο ρολόι στη γωνία των Cambie και Water Street, που απεικονίζεται παραπάνω και σε πολλές καρτ ποστάλ Gastown. Το ρολόι ατμού Gastown εμφανίζεται επίσης στο εξώφυλλο του λευκώματος 2011 του Nickelback Here and Now .