Οδηγός νεοεισερχομένων για τις γειτονιές του Βανκούβερ

Ένας γρήγορος οδηγός για την κατανόηση των γειτονιών του Βανκούβερ

Νέα στο Βανκούβερ, π.Χ., και δεν είστε σίγουροι πού στην πόλη θα πρέπει να ζήσετε, να εργαστείτε και να παίξετε; Είναι κατανοητό - το Βανκούβερ είναι μια πόλη γειτονιών και η πλοήγηση σε αυτές τις γειτονιές είναι δύσκολη για έναν νεοφερμένο που δεν γνωρίζει την "εσωτερική σέσουλα".

Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τις πληροφορίες εμπιστευτικών πληροφοριών που χρειάζεστε για να εξοικειωθείτε με τις γειτονιές του Βανκούβερ και να αποφασίσετε ποια είναι σωστή για εσάς.

West Side vs East Side

Το Βανκούβερ, π.Χ., χωρίζεται επίσημα σε 23 γειτονιές συν το Πανεπιστήμιο Endowment Lands (UEL) (η περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και η ίδια η UBC).

Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό για τους νεοεισερχόμενους στο Βανκούβερ να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ της δυτικής πλευράς του Βανκούβερ και του Ανατολικού Βανκούβερ ("East Van" στους ντόπιους) από ό, τι είναι γνωστό και στις 23 γειτονιές του Βανκούβερ. Το Main Street λειτουργεί ως διαιρέτης που χωρίζει το Βανκούβερ από τη δυτική πλευρά (όλες τις γειτονιές δυτικά της Main Street) και το East Van (όλες οι γειτονιές ανατολικά της Main Street). Οι γειτονιές δυτικά της Main Street - συμπεριλαμβανομένου του Downtown Vancouver - είναι πιο εύπορες από αυτές του Ανατολικού Βανκούβερ. Παρόλο που όλες οι γειτονιές του Βανκούβερ είναι γενναιόδωρες λόγω των κλιμακωτών τιμών των κατοικιών, η ιστορική διαφορά μεταξύ της εύπορης δυτικής πλευράς και της εργατικής τάξης East Van εξακολουθεί να επηρεάζει τις κοινότητες στις περιοχές αυτές.

Τοπικές προοπτικές στο Βανκούβερ Γουέστ εναντίον East Van

Δικαίως ή λανθασμένα, οι Βανκουβερίτες μιλούν γενικά για πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των εύπορων γειτονιών της δυτικής πλευράς του Βανκούβερ και της εργατικής τάξης / μεσαίας τάξης East Van. Τα δημόσια σχολεία στη δυτική πλευρά αντιλαμβάνονται (αμφιλεγόμενα) ότι είναι καλύτερα από τα δημόσια σχολεία στο East Van .

Η δυτική πλευρά του Βανκούβερ είναι επίσης πολύ λιγότερο διαφοροποιημένη από την πολυπολιτισμική Ανατολική Βαν, η οποία εδώ και πολύ καιρό φιλοξενεί τόσο μετανάστες από την Ευρώπη όσο και από την Ασία.

Έτσι, ποια γειτονιά του Βανκούβερ είναι κατάλληλη για εσάς;

Τα προσωπικά σας οικονομικά θα παίξουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξεύρεση κατοικίας στο Βανκούβερ. Τόσο η αγορά κατοικίας όσο και η μίσθωση είναι πολύ πιο ακριβές στις δυτικές γειτονιές του Βανκούβερ από ό, τι στο East Van (αν και η αγορά ακινήτου στο East Van έχει γίνει πολύ ακριβό, οι μονοκατοικίες στις παραδοσιακά εργατικές γειτονιές θα κοστίζουν $ 800.000 + . Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές που ταιριάζουν καλύτερα σε ορισμένους τρόπους ζωής και κοινότητες από άλλους. Λάβετε υπόψη ότι, εκτός από το Downtown Eastside, όλες οι γειτονιές του Βανκούβερ είναι θαυμάσια μέρη για να ζήσουν και όλα περιλαμβάνουν παροχές όπως βιβλιοθήκες, κοινοτικά κέντρα, ιατρικές κλινικές, πάρκα και εύκολη πρόσβαση στη δημόσια συγκοινωνία .

Δυτικές γειτονιές Βανκούβερ:

Ανατολικές γειτονιές Βανκούβερ:

Μεγάλες γειτονιές του Βανκούβερ για οικογένειες και παιδιά:

Καλύτερες γειτονιές Βανκούβερ για νυχτερινή ζωή και χρονολόγηση:

Γειτονιές του Βανκούβερ με ισχυρές κοινότητες LGBTQ:

Βανκούβερ γειτονιές για τους λάτρεις της παραλίας:

Βανκούβερ γειτονιές ανά ορόσημα:

Οι περισσότερες "γοητευτικές" γειτονιές του Βανκούβερ: