Συνέντευξη της Sylvia Sepielli

Ο πιο διάσημος σχεδιαστής Spa στον κόσμο

Η Sylvia Sepielli είναι ένας από τους σπουδαίους σχεδιαστές spa στον κόσμο, με δεκάδες διάσημα ιαματικά λουτρά στο χαρτοφυλάκιό της. Το έργο της εμπνέεται από τη γη, τις παραδόσεις και την ιστορία κάθε τόπου. Το Mii Amo στην Sedona της Αριζόνα επηρεάζεται από τις αμερικανικές παραδόσεις, τους προικισμένους θεραπευτές ενέργειας και τους διαισθητικούς αναγνώστες που ευδοκιμούν στη γη των vortexes. Για το The Ojai Valley Inn & Spa στην Καλιφόρνια, δημιούργησε ένα ξεχωριστό χωριό σπα με δικό του καμπαναριό Ισπανίας-αποικιακού στιλ και εξοχικό σπίτι καλλιτέχνη.

Και για το Spa στο Colonial Williamsburg στη Βιρτζίνια, εμπνεύστηκε από τις αμερικανικές θεραπευτικές παραδόσεις από τον 17ο έως τον 21ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών αμερικανικών, αποικιακών και αφρικανικών πρακτικών. Ένα από τα πιο πρόσφατα έργα της ήταν ο επανασχεδιασμός του The Spa at The Breakers στο Palm Beach της Φλόριντα .

Q Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη γραμμή εργασίας. Πώς μπήκατε στην επιχείρηση σπα;

ΕΝΑ Πριν από πολύ καιρό ... Σπούδασε Oriental θεραπευτικές τέχνες στην Ιαπωνία. Μετά από πέντε χρόνια ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα κράτη και να πάρουμε πραγματικές θέσεις εργασίας. Η αερόμπικ ήταν ένα μεγάλο πράγμα στη συνέχεια, και σηκώσαμε, οπότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα γυμναστήριο και κέντρο βιταμινών στη βόρεια Καλιφόρνια. Σκέφτηκα, "Έχω χάσει μόλις πέντε χρόνια μαθαίνοντας τις θεραπείες." Όμως, πήραμε βαθιά στη φυσική κατάσταση και στη διατροφή. Τότε το 1987, η πεθερά μου ζούσε στο Desert Springs και είπε: "Πρέπει να έρθετε εδώ!

Κατασκεύαζαν ένα νέο θέρετρο! "Ήταν το Marriott Desert Springs: οικοδόμησαν το μεγαλύτερο και πιο σύνθετο spa resort μετά την La Costa και σκέφτηκα:" Τώρα το βρήκα! "Αυτό ήταν που ήταν τα πέντε χρόνια στην Ιαπωνία. Ήταν όλα όσα μου άρεσε πολύ - γυμναστήριο και διατροφή και θεραπείες όλα σε ένα μέρος.

Εργάστηκα εκεί και άρχισα να εργάζομαι βαθιά, και το 1994 ξεκίνησε τη δική μου εταιρεία παροχής συμβουλών, SPAd (Sylvia Planning And design).

Q Πώς έχουν αλλάξει τα spa και spa design στα είκοσι χρόνια που τα σχεδιάσατε;

A Υπήρξε μια εποχή που τα ιαματικά λουτρά ήταν κάτι που πρέπει να κάνουμε. Θα έπρεπε να τα κάνετε πραγματικά μεγάλα, ώστε ομάδες κινήτρων να μπορούν να περάσουν τέσσερις ώρες από το χρόνο διακοπής τους εκεί. Αλλά η πληρότητα του σπα μειώθηκε σημαντικά στο υπόλοιπο της εποχής. Αυτά τα γιγαντιαία πράγματα ήταν κενά! Τώρα, η ανάπτυξη spa γίνεται όλο και πιο έξυπνη. Είναι σημαντικό να το μέγεθος σωστά - όχι πολύ μεγάλο και όχι πολύ μικρό. Πρέπει να είστε αποτελεσματικοί στο σχεδιασμό. Δεν θέλετε να νοικιάσετε πάρα πολλούς ανθρώπους μόνο για να εξυπηρετήσετε το χώρο. Ταυτόχρονα, θέλετε οι επισκέπτες να αισθάνονται χαλαροί.

Ένας Άνθρωπος έλεγε για το μέγεθος του σπα. "Η δική μας είναι 45.000 τετραγωνικά πόδια!" "Η δική μας είναι 60.000 τετραγωνικά πόδια !"

A Είναι τόσο παραπλανητικό. Προσπαθώ να αποθαρρύνω τους πελάτες να πάνε εκεί. Θέλω να μιλήσουν για τα χαρακτηριστικά και την εμπειρία. SpaHalekulanai στην Waikiki είναι αρκετά μικρό σε σύγκριση με τα περισσότερα ιαματικά λουτρά, αλλά είναι εξαιρετική! Έχει ένα ωκεανό-μπροστά ρύθμιση και η υπηρεσία είναι μεγάλη.

Q Πόσο καιρό σας χρειάζεται να φανταστείτε ένα σχέδιο ή μια ιδέα;

Μερικοί είναι ευκολότεροι από τους άλλους. Οι Breakers στο Palm Beach ήρθαν σε με πολύ γρήγορα. Το αρχικό ξενοδοχείο χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 από τεχνίτες της Ιταλίας και είναι ένα όμορφο, διακοσμημένο έργο τέχνης. Ήθελα να διατηρήσω μια ιταλική σύνδεση.

Επιπλέον, είναι ένα ακίνητο δίπλα στον ωκεανό και το σπα ανοίγει σε μια αυλή που βλέπει στην πισίνα των ενηλίκων και στον ωκεανό. Ήθελα κάτι που θα ήταν πολύ άνετο και θα κρατούσα την ιταλική σύνδεση, έτσι ήρθε η ιδέα του παραλιακού σπιτιού του Armani. Θα είχε ένα καθαρό, σύγχρονο σχέδιο. Θα ήταν διαχρονικό.

Οι Breakers ανήκουν στην αρχική οικογένεια. Το σπα ήταν ηλικίας 16 ετών και ήθελαν να το ενημερώσουν με κάτι που ήταν αυθεντικό, που θα κρατούσε και αυτό δεν ήταν απογοητευτικό. Κτίστηκε μακροπρόθεσμα και όχι για έναν προγραμματιστή για να το κάνει επιτυχές και στη συνέχεια να το μετατρέψει.

Η ιδέα των "πενήντα αποχρώσεων του λευκού" φάνηκε να λειτουργεί. Είναι μια παλέτα που σας επιτρέπει να μπείτε και να χαλαρώσετε. Το προσωπικό και ο επισκέπτης κρατούν το επίκεντρο. Και δεν θα χρονολογηθεί.

Q Έχετε ποτέ ζητηθεί να επιστρέψετε σε ένα σπα που σχεδιάσατε και να το ερμηνεύσετε ξανά;

A Δεν είναι ακόμη. Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον. Προκλητική, αλλά ενδιαφέρουσα.