Πώς να επιλέξετε το σωστό φορητό Power Pack

Το μέγεθος δεν είναι όλα, αλλά σίγουρα έχει σημασία

Τα smartphones και τα tablet είναι ιδανικά για τους ταξιδιώτες, σωστά;

Ποιος θα είχε σκεφτεί λίγα χρόνια πριν ότι θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να βρούμε το δρόμο για το σπίτι, να παρακολουθούμε τα αγαπημένα τηλεοπτικά σόου και να παίζουμε μια ατελείωτη επιλογή παιχνιδιών χωρίς νόημα, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε στον κόσμο, συσκευή αρκετά μικρή ώστε να ταιριάζει σε μια τσέπη;

Δυστυχώς, ενώ η τεχνολογία που μας επιτρέπει να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα βελτιώνεται με απίστευτο ρυθμό, οι μπαταρίες που την εξουσία δεν έχουν αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία.

Οι απαιτήσεις για δεδομένα υψηλής ταχύτητας, μεγάλες πολύχρωμες οθόνες και πελάτες που θέλουν λεπτές, ελαφριές συσκευές, σημαίνουν ότι στο τέλος της ημέρας θα κρατάτε πάντα ένα νευρικό μάτι στο εικονίδιο της μπαταρίας.

Η παραμονή σε μια εύκολη πρόσβαση σε μια πρίζα μάλλον αποτυγχάνει το σκοπό του ταξιδιού, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος για να κρατήσει τα πράγματα χρεώνονται για μια ημέρα ή δύο ενώ εξακολουθεί να είναι σε θέση να εξερευνήσετε πέρα ​​από τα όρια του δωματίου σας.

Φορητά πακέτα ισχύος (γνωστά και ως εξωτερικές μπαταρίες / φορτιστές) έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, αλλά κάνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: επιτρέπουν τη φόρτιση ενός τηλεφώνου, tablet ή άλλης συσκευής με USB, μία ή περισσότερες φορές.

Ενώ μπορείτε επίσης να λάβετε εκδόσεις που θα χρεώνουν φορητούς υπολογιστές, τείνουν να είναι μεγάλες, βαριές και ακριβές - το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες.

Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους, δεν είναι πάντοτε προφανές ποια χαρακτηριστικά έχουν σημασία. Εδώ είναι ένας απλός οδηγός για το τι πρέπει να ψάξετε όταν αγοράζετε ένα φορητό πακέτο ισχύος.

Θέματα χωρητικότητας

Το πιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να θέσετε είναι: τι ελπίζετε να χρεώσετε και πόσες φορές; Ένα tablet απαιτεί περισσότερη ενέργεια από ένα smartphone και η φόρτιση πολλών συσκευών (ή μιας συσκευής αρκετές φορές) χρειάζεται μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Ένας εύκολος τρόπος να επεξεργαστείτε τις βασικές σας ανάγκες είναι να αναζητήσετε τη χωρητικότητα της μπαταρίας που υπάρχει ήδη στη συσκευή σας.

Αυτό μετράται σε ώρες μιλίων (mAh) - το iPhone 8, για παράδειγμα, έχει μπαταρία 1821mAh, ενώ τα smartphone Android όπως το Samsung Galaxy S8 είναι συνήθως μεταξύ 2000 και 3000mAh.

Όσο ο φορητός σας φορτιστής υπερβαίνει άνετα αυτόν τον αριθμό, θα έχετε τουλάχιστον μία πλήρη χρέωση από αυτό. Όλοι, εκτός από τις μικρότερες μπαταρίες, θα πρέπει να το προσφέρουν, με καλό παράδειγμα το A nker PowerCore 5000.

Τα iPads και άλλα tablet, ωστόσο, είναι μια διαφορετική ιστορία. Με το πιο πρόσφατο iPad Pro που αθλείται με μπαταρία 10000mAh +, θα χρειαστείτε ένα πακέτο πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας για ακόμη και μία πλήρη φόρτιση. Κάτι σαν το εξωτερικό πακέτο μπαταριών RAVPower 16750mAh θα κάνει το τέχνασμα.

Ρίξτε μια ματιά στο υπάρχον φορτιστή σας

Ακριβώς για να καταστήσουμε τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα, η ικανότητα δεν είναι το μόνο που πρέπει να εξετάσουμε. Αφιερώστε ένα λεπτό για να δείτε τους υπάρχοντες φορτιστές τοίχου για τις συσκευές που ελπίζετε να χρεώσετε. Ενώ πολλές μικρές συσκευές USB αναμένουν μόνο να λαμβάνουν 0,5 ενισχυτές, τα περισσότερα τηλέφωνα και ταμπλέτες χρειάζονται πολύ περισσότερα.

Εάν η περιγραφή ενός φορητού ηλεκτρικού πακέτου δεν αναφέρει ρητά τη συσκευή σας, συγκρίνετε τις προδιαγραφές του με αυτές του υπάρχοντος φορτιστή σας. Ένα iPhone και τα περισσότερα smartphone Android χρειάζονται τουλάχιστον έναν ενισχυτή (5 watts), για παράδειγμα, ενώ ένα iPad και άλλα δισκία αναμένουν 2,4 αμπέρ (12 watts).

Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό σωστά. Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να χρεώσετε ένα καινούργιο iPad από έναν παλιό φορτιστή τηλεφώνου, για παράδειγμα, θα γνωρίζετε καλά τι συμβαίνει διαφορετικά: πολύ μεγάλοι χρόνοι χρέωσης ή, συχνά, άρνηση να χρεωθείτε καθόλου.

Λάβετε υπόψη ότι για γρήγορη φόρτιση των πιο πρόσφατων συσκευών, μπορεί να χρειαστείτε μια μπαταρία που μπορεί να εκπέμψει έως και 3.0amps (15 watts ή περισσότερο). Το gadget θα εξακολουθεί να χρεώνεται αν η μπαταρία δεν το έχει, αλλά δεν θα το κάνει τόσο γρήγορα. Αν θέλετε να πάρετε περισσότερο χυμό στο τηλέφωνό σας όσο πιο γρήγορα γίνεται, πηγαίνετε για την μπαταρία υψηλής απόδοσης.

Μέγεθος, βάρος, θύρες και βύσματα

Υπάρχουν λίγες πρακτικές ανησυχίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αν ψάχνετε για μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας για να φορτίσετε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αρκετές θύρες USB για να το κάνετε αυτό.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε ξανά ότι κάθε μία από αυτές τις θύρες έχει βαθμολογηθεί για τη συσκευή που συνδέεστε σε αυτήν - μερικές φορές μόνο μία από αυτές έχει βαθμολογία στα 2.4amps ή μεγαλύτερη.

Υπάρχει συχνά επίσης μέγιστη ισχύς εξόδου σε όλες τις θύρες USB, πράγμα που σημαίνει ότι η φόρτιση θα επιβραδυνθεί για όλα όταν συνδέσετε περισσότερες από δύο ή τρεις συσκευές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο υψηλότερη είναι η συνολική χωρητικότητα, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να φορτιστεί η ίδια η μπαταρία. Αυτό είναι καλό αν οργανωθείτε και συνδέσετε τη μέρα στην άλλη, αλλά μην περιμένετε να χρεώσετε πλήρως μια μονάδα 50.000mAh μισή ώρα πριν φύγετε για το αεροδρόμιο.

Με αυτή τη σημείωση, οι περισσότεροι φορητοί φορτιστές χρεώνουν μέσω USB και όχι απευθείας από μια πρίζα τοίχου, οπότε πιθανότατα θα θέλετε να σηκώσετε λίγο προσαρμογέα τοίχου USB. Μπορείτε να αγοράσετε ένα για μερικά δολάρια από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα ή για κάτι σαν το New Trent NT90C θα σας επιτρέψει να φορτίσετε δύο συσκευές USB από τον τοίχο ταυτόχρονα.

Ακριβώς όπως και η μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε προσαρμογέας τοίχου USB που σκοπεύετε να φορτίσετε μπορεί να εκπέμπει τουλάχιστον 2.1 ενισχυτές. Αν όχι, θα περιμένετε για πάντα για μια επαναφόρτιση.

Το μέγεθος και το βάρος επίσης αυξάνονται με την χωρητικότητα, κάτι που πρέπει να θυμάστε εάν ταξιδεύετε με φως ή θέλετε να γλιστρήσετε το πακέτο τροφοδοσίας σε μια τσέπη όταν ξεκινάτε για την ημέρα.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστεί να συνδέσετε ένα κατάλληλο καλώδιο για να φορτίσετε τη συσκευή σας. Ορισμένα πακέτα ισχύος έρχονται με αυτά, αλλά πολλοί αναμένουν να το αγοράσετε ξεχωριστά ή να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη διαθέσιμο. Απλά μην πάρετε μια έκπληξη όταν ανοίγετε τη συσκευασία!