Καμπότζη Νέο Έτος στο Long Beach

Καμπότζη Νέα Πρωτοχρονιά στο Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια

Χωρίς χρέωση! Καλή καμποτζιανού νέου έτους!

Με τον μεγαλύτερο πληθυσμό της Καμπότζης εκτός της Καμπότζης, το Long Beach είναι ο τόπος για να γιορτάσει το Νέο Έτος της Καμπότζης ή το Χμερ (προφέρεται χιλιόμετρα) στη Νότια Καλιφόρνια. Τα γεγονότα χωρίζονται σε δύο Σαββατοκύριακα. Τα δύο Σαββατοκύριακα είναι συνήθως διαδοχικά, αλλά μπορεί να διαφέρουν σε δύο εβδομάδες εάν κάποια ημερομηνία πέσει στις 17 Απριλίου, η οποία είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας της Καμπότζης (μια δύσκολες μέρες για να θυμηθούμε το πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που έχασαν το καθεστώς βίαιων Khmer Rouge από το 1975-79 ).

Καμποτζιανό Νέο Έτος Φεστιβάλ

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Καμποτζιανού Πρωτοχρονιάς πραγματοποιείται μια εβδομάδα ή δύο αργότερα και αντλεί περίπου 20.000 άτομα στο πάρκο El Dorado για παραδοσιακές τελετές, φαγητό, παραδοσιακή και μοντέρνα μουσική, χορό, συνήθη παιχνίδια, καρναβαλικά παιχνίδια και διαφάνειες, καθώς και περίπτερα για πωλητές και κοινόχρηστους χώρους. Η χρέωση για την είσοδο στο περιφερειακό πάρκο είναι στην είσοδο του φεστιβάλ αυτοκινήτων ανά αυτοκίνητο, και δεν υπάρχει δυνατότητα περιπάτου.

Εκτός από την παρακολούθηση του παραδοσιακού χορού στη σκηνή χορού και μόδας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε παραδοσιακούς κοινωνικούς χορούς όπως το Ramvong, το οποίο χορεύεται σε έναν κύκλο με στυλ ακολουθώντας το ηγέτη ή ίσως ακόμη και να σκοντάψετε σε μια μοναδική καμποτζιανή γραμμή χορός, ή μια ηλεκτρική διαφάνεια, η οποία έχει αγκαλιαστεί από την κοινότητα της Καμπότζης.

Θα βρείτε βουδιστές μοναχούς από τους τοπικούς ναούς στη δική τους σκηνή, με μια περιοχή προσφοράς γεμάτη από πασσάλους άμμου για την τοποθέτηση προσφορών λουλουδιών και θυμιάματος, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε για αυτόν τον σκοπό.

Οι προμηθευτές κυμαίνονται από τα παραδοσιακά εμπορεύματα έως τα ηλεκτρονικά και τους παρόχους εμπορικών υπηρεσιών. Οι εκστρατείες ενημέρωσης δημιουργούνται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες μερικές φορές πραγματοποιούν προβολές υγείας στην περιοχή και χριστιανικές εκκλησίες που αναζητούν μετασχηματισμούς.

Ανάλογα με το ποιος είναι υπεύθυνος για τα παιδικά παιχνίδια κάθε συγκεκριμένου έτους, μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά παιχνίδια Χμερ ή περισσότερα παιχνίδια αμερικανικού τύπου όπως μουσικές καρέκλες.

Με τα χρόνια, έχουν εξελιχθεί από το να έχουν κοινοτικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν αυθεντικούς καμποτζιανούς τρόφιμους για να έχουν ως επί το πλείστον πωλητές ταϊλανδικών ειδών διατροφής που θα βρείτε σε άλλες τοπικές αγροτικές αγορές και φεστιβάλ και μόνο δύο πωλητές τροφίμων στην Καμπότζη, κάτι που είναι λίγο απογοητευτικό αν πραγματικά θέλουν φαγητό της Καμπότζης.

Ο κεντρικός χώρος του φεστιβάλ περιβάλλεται από οικογενειακές ομάδες με ενώσεις πικνίκ που περιλαμβάνουν σκηνές και πολλαπλές κουβέρτες και μερικές φορές τραπέζια και καρέκλες. Μπορεί να βλέπετε τόσο τους νέους όσο και τους ενήλικες να τρέχουν γύρω από να ρίχνουν σκόνη μωρών ο ένας στον άλλο, η οποία είναι μια παράδοση Νέου Έτους. Μπορείτε επίσης να δείτε τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται γύρω από ένα πολύχρωμο χαλάκι με ένα μπολ που παίζει ένα παραδοσιακό παιχνίδι παιχνιδιού. Δεν είναι στην πραγματικότητα νόμιμο και μερικοί άνθρωποι βγάζουν γρήγορα το παιχνίδι αν βλέπουν την πολυάριθμη αστυνομία για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του γεγονότος να κατευθύνει το δρόμο τους, αλλά τείνουν να κλείνουν τα μάτια για αυτή τη μέρα.

Καμποτζιανό Νέο Έτος Φεστιβάλ

Πότε: Σάββατο 22 Απριλίου 2017 , 9 π.μ. - 5 μ.μ.
Πού: Περιφερειακό Πάρκο El Dorado, Περιοχή ΙΙΙ, 7550 East Spring Street
Κόστος: Προωθητικά εισιτήρια προόδου $ 30 / όχημα συμπεριλαμβανομένου του τέλους στάθμευσης $ 7, ημέρα φεστιβάλ $ 40 / όχημα συμπεριλαμβανομένου του τέλους στάθμευσης.
Εισιτήρια: Τα εισιτήρια Advance μπορούν να αγοραστούν σε τοπικές επιχειρήσεις της Καμπότζης (βλέπε ιστοσελίδα για λίστα).

Τα εισιτήρια της ίδιας ημέρας μπορούν να αγοραστούν στην είσοδο του πάρκου.
Πληροφορίες: www.cam-cc.org

Παγκόσμια παρέλαση και φεστιβάλ της Καμπότζης

Η πλήρης Πρωτομαγιά της Καμπότζης ακυρώθηκε για το 2017, αλλά το Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Καμπότζης και μια μικρότερη πομπή εξακολουθεί να πραγματοποιείται στην οδό Anaheim μπροστά από το πάρκο MacArthur.

Η πρώτη παρέλαση της καμποτζιανής Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Καμπότζης πραγματοποιείται πρώτα. Είναι ένα γιορτινό πολυπολιτισμικό γεγονός με πλωτήρες και χορευτές από όλες τις διαφορετικές κουλτούρες του Long Beach. Εκτός από τους πολλούς καμποτζιανούς χορευτές, μουσικούς, πλωτήρες, αξιωματούχους και κοινοτικούς οργανισμούς, θα δείτε μεξικάνικους χορευτές, ομάδες αφροαμερικανών τύμβων, βιετναμέζικες χορευτικές ομάδες και πολλά άλλα. Η παρέλαση περνάει κάτω από την οδό Anaheim μέσω της πόλης της Καμπότζης και τελειώνει στο πάρκο MacArthur όπου η διασκέδαση συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Καμπότζης.

Οι χορευτές από την παρέλαση παίρνουν τη σειρά τους στη σκηνή και υπάρχουν περίπτερα από κοινοτικές οργανώσεις. Πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο, πιο οικείο φεστιβάλ από το καμποτζιανό φεστιβάλ νέου έτους στο El Dorado Park αργότερα το μήνα.

Πότε: Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Πού: Anaheim St στο Gundry, Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες: www.cam-cc.org

Το Ταϊλανδικό Νέο Έτος πραγματοποιείται περίπου την ίδια εποχή με την Καμπότζη Νέο Έτος. Δείτε πού μπορείτε να γιορτάσετε το νέο έτος της Ταϊλάνδης στο Λος Άντζελες .