Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες έχει σαρωτές;

Τι να περιμένετε από την ασφάλεια στο LAX

Οι σαρωτές ασφαλείας είναι ο οργισμένος της ύπαρξης κάθε ταξιδιώτη. Σας επιβραδύνουν, εισβάλλουν στην ιδιωτική σας ζωή και προσθέτουν άγχος σε μια ήδη αγχωτική ημέρα.

Τι γίνεται με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες; Αν πρόκειται να πετάξετε μέσα από το ΛΑΞ και αναρωτιέστε αν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις συσκευές απεικόνισης με χιλιοστά κύματος και οπίσθιας απεικόνισης , αυτές είναι αυτές που εκπέμπουν το γυμνό σώμα σας σε έναν υπάλληλο της TSA καθώς περνάτε - φοβούμαι ότι η απάντηση είναι ναι .

Αυτοί οι ειδικοί σαρωτές ασφαλείας εφαρμόστηκαν ως μέτρο ασφαλείας ασφαλείας από το TSA και το DHS (Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας) μετά τις 9/11 και μερικά άλλα περιστατικά ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών. Αναφερόμενοι επίσης ως προηγμένες συσκευές απεικόνισης (ή AIT), οι σαρωτές λαμβάνουν μια φωτογραφία ακτίνων Χ (δείτε ένα παράδειγμα στα αριστερά) του γυμνού σας σώματος κάτω από τα ρούχα σας. η εικόνα αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε έναν υπάλληλο της TSA. Παρεμπιπτόντως, ο εν λόγω υπάλληλος βρίσκεται σε κάποια απόσταση μακριά από εσάς με την πρόθεση ότι ο εργαζόμενος δεν είναι σε θέση να συνθέσει μαζί σας το πρόσωπο και την εικόνα του γυμνού σας σώματος.

Ο υπάλληλος της TSA χρησιμοποιεί τη φωτογραφία του γυμνού σας σώματος για να διαπιστώσει εάν έχετε αποκρύψει όπλα ή βόμβες ή άλλο έμβρυο στο σώμα σας κάτω από τα ρούχα σας. Αυτή η απεικόνιση του σώματος γίνεται στα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και εσείς και τα υπάρχοντά σας θα πρέπει να περάσετε από ένα από αυτά τα σημεία ελέγχου για να φτάσετε σε αεροπλάνο.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη σάρωση ασφαλείας;

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από το να σαρώσετε το σώμα σας από τον σαρωτή απεικόνισης και να ζητήσετε αντίθεση. Έκανα το patdown μία φορά. δεν είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο, αν και είναι πιο προσωπική επαφή από ό, τι έκανα στον πρώτο χορό αγόρι-κοριτσιού μου (ο υπάλληλος που έχει ανατεθεί στο πακέτο είναι από το δικό του φύλο, παρεμπιπτόντως, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι 'αυτό).

Λάβετε υπόψη ότι θα λάβετε έναν πιο λεπτομερή έλεγχο εάν αποχωρήσετε από τους σαρωτές, καθώς οι υπάλληλοι της TSA θα προσπαθήσουν να δουν αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο θέλετε να αποφύγετε να περάσετε όπως όλοι οι άλλοι.

Πάντα πηγαίνω για τους σαρωτές ασφαλείας, γιατί δεν με νοιάζει αν κάποιος καταλήξει να βλέπει ένα θολά περίγραμμα του γυμνού μου σώματος. Η χρήση του σαρωτή είναι ευκολότερη, οδηγεί σε λιγότερες παρενοχλήσεις και αυξάνει λιγότερες υποψίες.

Να είστε έτοιμοι να περιμένετε

Το LAX είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στη χώρα και αν ζητήσετε ένα pat pat επειδή είστε ανάμεσα σε εκείνους που δεν θέλουν εικόνες του γυμνού σας σώματος να ακτινοβολούν από το backscatter x ray machine ή επειδή δεν σας αρέσει η ιδέα ότι ' θα πρέπει να βομβαρδιστείτε με ακτινοβολία μέσω της διαδικασίας, γνωρίζετε ότι θα πρέπει να φτάσετε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες νωρίς ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να περιμένετε: αν και η TSA λέει ότι δεν είναι έτσι, περιμένοντας ένα patdown στην ασφάλεια του αεροδρομίου είναι πάντα μια μακρά δοκιμασία.

Στόχος μου είναι να φτάσω στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την πτήση σας, αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε εγχώριο προορισμό ή τρεις ώρες εάν ταξιδεύετε διεθνώς. Εάν πρόκειται να διασχίσετε μέσω LAX, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον δύο ώρες για να φτάσετε στην επόμενη πύλη σας, καθώς οι ουρές μπορεί να είναι μεγάλες και οι πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν.

Τι γίνεται με την υπόλοιπη διαδικασία ασφαλείας;

Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες ασφαλείας του αεροδρομίου και έχετε συσκευάσει τα υγρά και τα πηκτώματα σας σε δοχεία τριών ουγγιών και στη σωστή πλαστική σακούλα και δεν προσπαθείτε να εισάγετε λαθραία όπλα ή υλικά κατασκευής βόμβας με τη μορφή ελικοειδών μαχαιριών το μπρελόκ σας ή ένα σωληνάριο οδοντόκρεμα πλήρους μεγέθους, θα είστε ελεύθεροι μετά-σαρωτής, patdown ή ανιχνευτής μετάλλων για να συλλέξετε τα πράγματά σας και να πάρει re-ντυμένος και πάει πραγματικά να πάρει στο αεροπλάνο.

Μην ξεχνάτε το φορητό υπολογιστή σας, το οποίο θα έπρεπε να βγάλετε από το σακίδιο σας και να το στείλετε μέσω της μηχανής ακτινογραφίας ξεχωριστά από τα άλλα σας αντικείμενα. ευτυχώς, είναι απίθανο να ξεχάσετε τα παπούτσια σας.

Όταν πρόκειται για τη διαδικασία ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια, αναμένετε επιθετικότητα από τους υπαλλήλους και μην επιχειρήσετε να προκαλέσετε κάποιο επιχείρημα.

Αποδεχτείτε ότι είναι ένα απαραίτητο κακό για να ταξιδέψετε και ότι οι διεξοδικές αναζητήσεις είναι αυτό που θα σας κρατήσει ασφαλές στον αέρα.

Μάθε περισσότερα

Αυτό το άρθρο επεξεργάστηκε και ενημερώθηκε από τον Lauren Juliff.