Βασικά καμπάνια - Εισαγωγή

Η τέχνη της ολονύκτιας υπαίθρου

Θυμάμαι το πρώτο μου ταξίδι στην κατασκήνωση. Ήμουν ένδεκα ετών. Αρκετά άλλα παιδιά της γειτονιάς και αποφάσισα να κοιμηθώ στον αντιπλημμυρικό τοίχο μια μέρα στην άλλη. Με την άδεια της μαμάς και τον υπνόσακο WW-II του μπαμπά, μπήκα στους άλλους για την δύση του ηλίου. Πριν από την τοποθέτηση των κρεβατιών μας, έπρεπε να κάνουμε μια τελευταία στιγμή στο τοπικό κατάστημα για τις σιτηρέσια: το ψωμί Rainbo, τη Μπολόνια και την Pepsi. Τώρα ήμασταν διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε κατασκήνωση και προσπάθεια μέσα από τη νύχτα.

Το πρώτο καθήκον ήταν να βρούμε ένα ομαλό σημείο για να βάλουμε τους υπνόσακους μας. Ένα από τα παιδιά είχε ένα φακό Coleman, το οποίο τοποθετήσαμε στο κέντρο μας από τότε που σχηματίσαμε κάπως έναν κύκλο.

Τώρα που ήμασταν έτοιμοι να εγκατασταθούμε για τη νύχτα, βγήκαν τα χαρτιά, τα σάντουιτς Μπολόνια και το ανοιχτήρι μπουκαλιών. Θα κάθισαμε να παίζουμε κάρτες μέχρι να φύγουν τα μουντς, οπότε θα βάλουμε πίσω τους υπνόσακους μας και θα μελετήσουμε τον νυχτερινό ουρανό. Τότε ο ουρανός ήταν γεμάτος αστέρια, αλλά έκτοτε έχουν σκιάζεται από το νέφος. Θα καθόριζαμε εκεί σκέψεις σχετικά με το διάστημα μέχρι που το φανάρι Coleman έλειπε από καύσιμα.

Ένα προς ένα, όλοι υποκύψαμε στην ηρεμία του νυχτερινού αέρα. Και ένα προς ένα, κάθε ένας ξύπνησε με πόνους και στεναγμούς από τον ύπνο στο σκληρό έδαφος. Αλλά ήμασταν διαφορετικοί με κάποιο τρόπο έχοντας απλά περάσει τη νύχτα σε εξωτερικούς χώρους. Ήμασταν τώρα κατασκηνωτές.

Ορίστε! Βασικό κάμπινγκ: κάπου έξω σε ύπνο, μερικά τρώει και ποτά, και κάποιος που μοιράζεται την εμπειρία.

Τα επόμενα κεφάλαια θα σας παρουσιάσουν μαθήματα που απευθύνονται σε αυτούς τους τρεις βασικούς χώρους για ευχάριστη κάμπινγκ: άνετο ύπνο, νόστιμα γεύματα και υπαίθριες δραστηριότητες.

Επόμενη σελίδα > Κάνοντας το κρεβάτι σας

Δείκτης Βασικών Κατασκηνώσεων

Ενημερώθηκε από τον εμπειρογνώμονα Camping Monica Prelle